Четвер, 18.04.2024, 20:28Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2017 » Березень » 3 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
15:30
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

3 БЕРЕЗНЯ – ДЕНЬ ДИКОЇ ПРИРОДИ

   3 березня 1973 р. була прийнята Конвенція про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення, відомою під скороченою назвою СІТЕС. Учасниками Конвенції стали 176 держав. Україна приєдналася до неї 20 березня 2000 року.    

   За інформацією секретаріату СІТЕС, незаконна торгівля рідкісними видами тварин є надзвичайно прибутковим бізнесом. Згідно з офіційною статистикою, обсяг світового незаконного торгового обороту лише рідкісними видами тварин, що знаходяться під загрозою зникнення, становить понад 6 млрд доларів на рік. Незаконна, а отже, кримінальна торгівля тваринами за прибутками знаходиться після торгівлі наркотиками та зброєю. Незважаючи на заборону, обсяги незаконної торгівлі, особливо рідкісними видами, щороку зростають. Тому, в Додатки Конвенції занесені види за ступенем загрози їх зникнення і заходами, що вживаються щодо запобігання їх торгівлі. Так, Додаток I включає близько 800 видів, що знаходяться під загрозою зникнення, торгівля якими надає або може несприятливо вплинути на їх існування (горила, шимпанзе, тигр, індійський слон, ягуар та інші). Додаток II включає біля 32 500 видів, які зараз хоч і не обов'язково знаходяться під загрозою зникнення, але можуть опинитися під нею, якщо торгівля зразками таких видів строго не регулюватиметься.   Додаток III включає близько 300 видів, які за визначенням будь-якої країни-підписанта Конвенції підлягають регулюванню в межах її юрисдикції в цілях запобігання або обмеження експлуатації. Враховуючи важливе значення Конвенції щодо збереження рідкісної компоненти довкілля Генеральна Асамблея ООН 26 грудня 2013 р. прийняла резолюцію, якою постановила відзначати 3 березня Днем дикої природи.

Підготував фахівець відділу екологічної освіти Віктор Попельнюх

 

 

Переглядів: 728 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6
6 romankoanneta  
Що люди не роблять для того щоб збагатитися(

5 finevichinna  
Все  тільки на папері( і положення, і штрафи, і кримінальна відповідальність). Насправді ж  ,,уповноважені особи,, , які задіяні в 80 % випадках,  мають з цього  найбільший виграш.

4 dashunyaSV  
Я і сама нещодавно переглядала відео-ролик про такі собі підставні зоопарки в яких незаконно торгують тиграми, або ж навіть влаштовують недешеве полювання для тих, хто хотів би "зловити адреналіну". Тварині навіть не дають шанса на втечу! Заганяють в куток і вбивають. Це просто жахливо! Як можна бути такими безсердечними.

3 nskstchenkovsktorsya  
добре, що такий День дикої природи є, але, на жаль, люди, які займаються цим незаконним промислом не звертають на нього уваги. їм байдуже до того, чи житиме, чи загине тварина - головне, щоб був прибуток. і найстрашніше, що ці показники постійно зростають. людство саме "рубає гілку, на якій сидить".

2 karina_S  
Я дуже люблю як свійських так і диких тварин. І я не розумію, як у людей не країться серце відбирати у диких тварин найдорожче - свободу, а тим самим завдаючи іноді непоправної шкоди їхньому здоров'ю.

1 skirpotenko  
Це саме жахливе , що може зробити людина , а саме наживатися на торгівлі рідкісними тваринами.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz