Вівторок, 16.04.2024, 13:33Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2017 » Травень » 5 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
09:55
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

3 ТРАВНЯ - ДЕНЬ СОНЦЯ 

Чи можна відзначення цього дня віднести до екологічних свят? Безумовно так! Альтернативні джерела енергії, до яких відноситься й сонячна – єдиний вихід для людства. Про електромобілі почали говорити доволі давно, ще в другій половині ХХ століття, причому першовідкривачами в цьому напрямку були українські «кулібіни», які чи не першими сконструювали такий автомобіль. Нині електромобілі не якась фантастика, а реалії життя. Розвиток автомобільної галузі з використанням альтернативних двигунів – неймовірний прорив в напрямку зменшення шкідливих викидів в атмосферу двигунами внутрішнього згорання. Якщо електродвигуни – це вже сьогодення, то з використанням сонячної енергії – тільки початок шляху. Але роботи в цьому напрямку надзвичайно інтенсивні.

Наразі вже проходять тести автомобілі на сонячних батареях, вже здійснені перші польоти літальних апаратів з її використанням, не говорячи про використання сонячної енергії для побутових потреб.

Щоб привернути увагу до можливостей використання відновлюваних джерел енергії, до яких відноситься і сонячна, європейське відділення Міжнародного суспільства сонячної енергії, починаючи з 1994 р., на доб­ровільній основі організовує щорічний День Сонця. В цей день небайдужими організовуються різноманітні заходи, пов’язані з демонстрацією можливостей сонячної енергетики в різних сферах людського життя.

Підготував: Віктор Попельнюх.

Переглядів: 711 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 151 2 »
15 finevichinna  
Все це класно, тільки кому крім борців за безпечне навколишнє середовище це ще цікаво?! При тому що земні надра ще містять нафту і ціна на бензин і інше пальне з кожним днем росте і буде рости, не думаю що будь-які підприємства так і ,,кинуться,, створювати щось корисне і ні в якому разі не прибуткове. Ринкова економіка нашої держави працює нині в іншому руслі. Все тримається на грошовому еквіваленті.

14 korynevych96  
Супер, я рада що існують такі свята як День Сонця!!! Це свято викликає одні позитивні емоції, які поєднуються з потрібними людству винаходами! Надіюсь що в майбутньому ми будемо використовувати його як альтернативні джерела енергії

13 Профессор  
Майбутнє - за альтернативними джерелами енергії, бо вони майже безплатні, безпечні і не
пов'язані із шкідливими викидами. Ще одна перевага - автономність,
відсутність необхідності передавати енергію на великі відстані, що
супроводжується її великими втратами та забрудненням довкілля.
Проблема альтернативних джерел енергії особливо актуальна на фоні
повідомлень про те, що запаси нафти, газу будуть вичерпані через 30-50
років, вугілля - через 200-300 років. Заходи, пов’язані з демонстрацією можливостей сонячної енергетики мають неоціненне значення.

12 maks5485  
Сонце завжди було для українців великим божеством. І зараз воно дарує людині життєво необхідні сили. Сучасна наукова думка досягла значних успіхів на шляху використання сонячної енергії на користь людині, тому свято Сонця це й свято екологічної науки!

11 skirpotenko  
Дійсно дуже цікава інформація адже завдяки сонцю і його енергії менше шкоди припадатиме на наше довкілля.А щодо електромобілів хотілося б побачити як вони будуть працювати.

9 sonnik_1997  
Це все добре, але ж якби електромобілі були більш доступнішими за собівартістю, то як то кажуть: "ціни б їм не було!" ok

10 plteddy  
Краще пересуватися на велосипедах. Вони не потребують сонячної енергії, а тільки нашої енегрії. І довкілля чисте і нам корисно. А до електромобілів нам ще далеко. yes

8 romankoanneta  
Було б дуже гарно застосовувати сонячні батареї на житлових багатоповерхівках. Та й взагали на дахах будинків, як альтернативний потік енергії.

7 kirataran  
Корисний винахід, адже автомобілі на сонячних батареях мають безліч позитивних якостей - однією з них є:
повна відсутність шкідливих викидів, що є дуже важливим для нашого здоров'я. Я сподіваюся, що з часом  ці відкриття будуть більш доступними для нашого населення. Та ми зможемо зберегти нашу природу від викидів відпрацьованих газів автомобілів.

6 annetakraft  
Добре, що є такі свята. Вони звертають увагу людства на екологічні проблеми, викликані нами самими, і спонукають до розвитку і вдосконалення нових технологій. А природа нам  подякує, якщо ми в більшій мірі будемо використовувати альтернативні джерела енергії.

5 ira1910irina  
Хоча День Сонця святкується вже 23 роки, я вперше про нього чую. Прочитавши цю публікацію, я зацікавилася тестами і експериментами щодо автомобілів на сонячних батареях. Адже такі авто не будуть шкодити природі і нашому здоров'ю.

1-10 11-14
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz