П`ятниця, 19.04.2024, 06:31Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2017 » Вересень » 21 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
09:43
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

22 вересня – День без автомобілів

Легко сказати – без автомобілів навіть хоча б один день! А насправді як без них? Принаймні з нашим українським менталітетом! Перебуваючи за кордоном у багатих Європейських країнах чомусь в поле зору мені не потрапляли величезні джипи з потужними двигунами. Зазвичай це малолітражки, які необхідні як засіб переміщення. У нас же – це статус. А цей статус, до речі, досить дорого обходиться нам, громадянам, у вигляді забрудненого повітря вихлопними газами, що, безумовно, впливає на наш стан здоров’я.

Вперше День без автомобілів почав відмічатися в 1998р. у Франції, коли в ряді міст було припинено автомобільний рух. У наступні роки цю традицію перейняли інші європейські країни та міста, а останніми роками – і деякі неєвропейські країни (наприклад, Канада, США). День без автомобілів святкується за рішеннями органів місцевої влади. Як правило, в цей день забороняється пересування на автомобілях, а мешканці використовують альтернативні способи пересування. Часом акція триває більше ніж один день. Мета такого заходу – привернути увагу до проблеми забруднення атмосферного повітря транспортними засобами, знизити рівень концентрації вихлопних газів у міському повітрі, зменшити шумове навантаження, сприяти розвиткові альтернативних видів пересування. День без автомобілів в Україні офіційно не відзначається, однак такі акції проходять за ініціативою громадськості чи місцевих органів влади лише в окремих містах України.

Підготував: Віктор Попельнюх.

 

 

Переглядів: 930 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 8
8 karinagrischenko1999  
День без автомобіля  проводиться з метою пропаганди ідеї пішого та велосипедного способів пересування та використання громадського транспорту. Головний девіз Дня: «Місто як простір для людей, простір для життя. Великі міста багатьох країн у цей день скорочують використання автомобілів для поїздок по місту на користь трамвая, тролейбуса, автобуса, метро та інших видів громадського транспорту, а також велосипедів і пішої ходьби. Уряди багатьох країн допомагають своїм громадянам легше пережити цейдень. Наприклад, у Франції метро роблять абсолютно безкоштовним. А от у столиці США, Вашингтоні, повністю перекривають центр міста, де громадяни влаштовують різні гуляння. В Україні ж день без автомобіля тільки розвивається, тому від автотранспорту готові відмовитися далеко не всі

7 lili_zaporozhets  
Це дуже важливе і корисне свято, хочется щоб люди розуміли що щоразу заводячи двигун автомобіля, ви прискорюєте зміни клімату - адже СО2 переважає серед інших парникових газів, що посилюють здатність атмосфери утримувати тепло. Наслідки глобальної зміни клімату добре помітні вже зараз: тануть льодовики, піднімається рівень Світового океану, гинуть коралові рифи, океанські течії змінюють свій напрямок.
Але за браком інформації далеко не всі усвідомлюють взаємозв'язок і не готові поступитися власним комфортом заради покращення ситуації на планеті.

6 sokolruslanshik1999  
На при великий жаль, Українці не можуть відмовитися від автомобілів, адже для них це головний засіб пересування. На мою думку, потрібно внести такий день до наших календарів, та відмітити його червоним кольором, і через не дотримання правил штрафувати! Хочеться сказати що людям потрібно переходити на електромобілі, адже навколишнє середовище достатньо вже забруднене вихлопними газами. Ще в середині минулого століття відомий вчений Тесла винайшов електромобіль, але на той час, його не прийняли всерйоз.

5 samsonenkoviktorija12  
Цю акцію наша родина сприйняла без ентузіазму так як вона пререросла в акцію "тиждень без автомобіля", цьому посприяла наша автівка - вона зламалася. Оскільки ми діти прогресу, то перші дні приходилося важко, великі відстані (аж 2км), ранній підйом. І лише зараз зрозуміли переваги регулярних прогулянок: час помріяти, згадати своїх односельчан, розуміння проблем довкілля, і звичайно ж міцний сон. Тому можна сміливо сказати, що ця акція варта на увагу.

4 anastasiasotnyk  
Мене приваблюють такі європейські акції,день без електроенергї,без телефону,без води ,тощо ..
Особисто своє життя ,не уявляю без автомобілю ,це набагато зручніше ,особливо Якшо живеш у великому місті
Автомобіль дуже єкономить твій час,робить його комфортнішим!
Навіть,Якшо в Україні і зробили цей день ,офіційним святом ,більшість населення всеодно нехтували цією новизною !
Щодо ,середовища ,звісно різні транспорти його забруднюють ,але в нашій країні,надалі вже нічого не змінити !
Савенко Анастасія

3 nataliyamotsar0463  
Тема забруднення навколишнього середовища є досить актуальною у наш час. Автомобіль - це засіб пересування, але в сьогоденні  це звичайний статус у суспільстві. Всі забруднюючі речовини, які викидаються з автомобіля, руйнують озоновий шар і забруднюють повітря. Всі перспективні країни намагаються перейти на електромобілі, але в Україні ця проблема є досить не вирішеною. У багатьох країнах проводять День без автомобілів, щоб у перспективі людина з легкістю могла перейти на власну ходьбу або просто їздити на велосипеді. Український день без автомобілів відзначають тільки у певній частині нашої країни, що показує те,що ми не здатні полишити цей статус у суспільстві.

2 taniaculik7088  
Пізнавальна стаття. Шкода, що винайшовши автомобіль, людина винайша для себе нову глобальну проблему - засмічене повітря. Але ж така ситуація трапляється з будь-яким винаходом. Все що винайдено людством, все використовується проти нього. ГЕС - маємо забруднені водойми, Атом - маємо загрозу атомної війни а в подальшому "чудового" явища Ядерної зими. Інтернет взагалі окреме питання. Так навіщо ж людина винайшовши щось корисне, завжди починає зловживати своїм винаходом? Мабуть людство ніколи не збагне, що найбільша краса - це природня краса. І не за яким монітором свого гаджету вона не відчує те блаженство, яке вона відчує на звичайнісінькому пікніку, з друзями біля озера.

1 romanenkokatya99  
Не можу не погодитися з цією статтею, так як вважаю, що це дуже корисна інформація для жителів України. Чому б в Україні не провести таку акцію?Як на мене, то був би, дуже корисний такий захід, але деякі люди не сприймають це всерйоз, і не розуміють, яку глобальну проблему несуть автомобілі людству. Як би мені випав шанс прийняти участь у цій акції, то я б не задумуючись погодилась.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz