Вівторок, 16.04.2024, 15:07Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2017 » Вересень » 29 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
14:44
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

Всесвітній день моря

           Всесвітній день моря (World Maritime Day), відзначення якого у 2017 році прийшлось на 28 вересня  – одне зі значної кількості міжнародних свят, які відзначаються під егідою ООН. Започаткували його з 1978 року за рішенням 10 сесії Асамблеї Міжурядової консультативної організації  (International Maritime Organization, IMO).  Мета Всесвітнього дня моря – привернути увагу міжнародної спільноти до проблем, які пов’язані з не раціональним використання природних багатств морів та океанів,  їх забруднення, що призводить до глобальних проблем цієї важливої компоненти гідросфери. Переоцінити важливість для нашої планети Світового океану складно, оскільки він займає більше 70% її поверхні і виконує функцію кліматоутворюючого фактора та головного акумулятора сонячної енергії й «кухні» погоди для нашої Планети. Відомо, що з ріками в океани щороку надходить понад 320 млн т заліза, 6,5 млн т фосфору, 200 тис. т свинцю, 5 тис. т ртуті, 5-10 млн т  нафти на нафтопродуктів і т.д. Нині у Світовий океан потрапила велика кількість радіоактивних речовин (приблизно 300 Чорнобилів). Все це ставить під загрозу існування не лише океанів, але й планети вцілому.

 

Підготував:  Віктор Попельнюх.

 

Переглядів: 599 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 6
6 karinagrischenko1999  
Всесвітній день моря покликаний нагадати нам про велику відповідальність, яку несе людина за використання морських ресурсів. Бережімо водойми, піклуймося про їх чистоту, адже майбутнє морів та океанів (а головне – мільйонів їх жителів) у наших руках!

5 polebkakhomenko1  
Я вважаю що саме цьому дню треба приділяти багато уваги!! Тому що на данний момент людям безмежно всеодно на життя нашого світу! Ми повинні завдячувати природі за те, що вона дала нам життя, але ми цього не цінуємо! Давньогрецький філософ Фалес вважав що світ утворився із води. На мою думку, це є самою вірною гіпотезою серед всіх інших освітян!
Вода- це основа всього живого! Людина складається на 75% із води, завдяки їй росте і розвивається тваринний і рослинний світ і тд.
Отже, Світовий океан треба очищати а не забруднювати його! Потрібно піклуватися про його гідробіонтів, стан води, бо від цього залежить наше життя!!

4 anastasiasotnyk  
Я обожнюю море ,але які у всі нормальні люди,хочу плескатися у чистій воді
Добре ,що є таке свято,можливо саме цей день ,стане пам’яткою людству ,як саме потрібно поводитися та ставитися до морів!
Людина ,сама псує те ,чим користується ,нажаль цього не розуміючи

3 sokolruslanshik1999  
Відзначати і святкувати цей день добре, але потрібно води світового океану тримати в належному стані, з кожним роком океани забруднюються різними нафтопродуктами, хімікатами, і іншими шкідливими речовинами, про це ми дізналися в останньому абзаці статті. Ця інформація змушує задуматися про шкоду яку наносить людина природі!

2 luzovicsnizana  
Аж з 1978 року було започатковано це свято,а я дізнаюсь з цієї статті,що ще раз підкреслює пізнавальність сайту)Як би люди більше цікавились то знали б про загрози та шкоду яку вони приносять природі,та більшості всеодно,а наслідки...Що лишається майбутньому поколінню?

1 samsonenkoviktorija12  
Кожна людина, мріючи про повноцінний, здоровий відпочинок, баче перед собою чисті пляжі, блакитні хвилі, чисте повітря без запаху каналізаційних стоків. А що бачимо насам перед ступаючи на пляжі морів? Численні побудови, які зараз вже не лише на береговій лінії, а й над водою та їхні стоки у відкрите море?
Чи можемо ми змиритися з цим, чи й надалі мрія про гарний відпочинок залишеться мрією?
Коли нарешті людина зрозуміє, що вона не царь природи, а лише її незначна одиниця!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz