Четвер, 25.04.2024, 11:43Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Квітень » 16 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
09:05
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

15 квітня – День екологічних знань

Відзначення Дня екологічних знань започатковано у 1992 року на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро, коли обговорювались проблеми навколишнього середовища, та було підкреслено величезне значення екологічної освіти населення всіх країн світу в реалізації стратегії сталого розвитку людства. В Україні день екологічних знань відзначається з 1996 року в основному за ініціативи громадських природоохоронних організацій. Серед загальних загроз для людства – застосування ядерної зброї, наркоманія, СНІД тощо, загроза екологічної катастрофи – одна з основних глобальних проблем, оскільки носить не локальний, а планетарний характер. В світлі нинішніх реалій навіть застосування ядерної зброї наразі не має таких реальних перспектив як екологічна загроза, складовою якої є так званий «парниковий ефект», руйнування озонового шару, глобальне забруднення гідросфери шкідливими речовинами, що негативно впливає не лише на здоров’я людей (через ланцюги живлення), але й на зміну клімату на Планеті, що є більш руйнівним, а отже більш загрозливим. Тому, можливо саме екологічна свідомість через екологічне просвітництво – єдиний шлях для припинення самознищення. А чи є ще шанс зберегти Планету? І чи не тому зараз інтенсивно втілює давню ідею фантастів про переселення на Марс Ілон Маск – канадсько-американський інженер? Думаю, що не лише задоволення наукових потреб підштовхує його до цього. Адже можливість жити – це найбільший скарб для будь-кого.

Термін «екологія» вперше застосував у 1866 році німецький біолог Ернст Геккель. У перекладі з грецької «oikos» – будинок, житло і «logos» – наука, вчення. Іншими словами, екологія – це наука, що вивчає взаємовідносини організмів між собою та з довкіллям. Тому екологічні знання за своїми особливостями є єдністю теоретичних знань і практичних навичок, та істотно впливають на світогляд людей. Без сумніву кожна цивілізована людина має володіти хоча б мінімальними екологічними знаннями, а екологічна освіта повинна бути пріоритетним напрямом навчання і виховання з дитинства. Адже поширення екологічних знань, дбайливе ставлення до навколишнього природного середовища, діяльність з формування екологічної культури населення – це шлях до безпечного майбутнього для всього людства. Займатися екологічним просвітництвом потрібно системно, як наприклад це здійснюється в НПП «Нижньосульський».

Автор: Віктор Попельнюх

Переглядів: 568 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 121 2 »
12 inneschelebii5  
У нашій країні екологічна просвіта та вихованняє одним з пріоритетних напрямків.  Аджевід екологічної культури підростаючого покоління залежить майбутнє всієї планети. Звичайно, вирішити глобальні екологічні проблеми можливе лише спільними зусиллями на загальнодержавному та світовому рівні, але поліпшити екологію місця проживання під силу навіть одній конкретній людині.

11 moroz1996yulia  
Головна мета свята — популяризація екологічних знань, формування екологічної ку­льтури населення, надання інформації про стан екологічної безпеки та навколишнього середовища, виховання у дітей і дорослих екологічного мислення.

10 tanya9zhivotovska  
Відзначення Дня екологічних знань є важливим аспектом людства, адже зараз спостерігається погіршення екологічного стану планети. Проведення таких днів може позитивно вплинули на вирішення деяких питань, а також збагатити знаннями і донести весь негатив цієї ситуації до населення.

9 sandro19021999g  
Дуже добре що проводяться дні екологічних знань, але чи справді це допоможе врятувати нашу планету від глобальних забруднень? Я думаю що, потрібно проводити дні екологічних вчинків: прибирання територій, насадження дерев і так далі. Я знаю що раз або декілька разів у рік проводяться такі акції, але хіба цього достатньо? Потрібно підіймати цю проблему на більш глобальний рівень. Залучати світових лідерів, правителів, відмовлятися від мегазабруднень природи, хоча б частково, тоді можливо щось зміниться на краще.

8 aptyp3331999  
Людство губить само себе. Ми усвідомлюємо це, але нічого не робимо, щоб припинити. Так, проводяться конференції ,збори,різні заходи спрямовані на покращення стану довкілля але продовжуються викиди газів у атмосферу, масова вирубка лісів, вбивство тварин, злиття відходів у моря та океани, цец список можна продовжувати довго. Нам потрібно усвідомити усю серйозність ситуації на нашій планеті та прийняти міри, які приведуть до поліпшеня та стабілізації стану.

7 luzovicsnizana  
Ще вивчаючи курс Екології дізналася про більшість відкриттів та термінологій на тему екології .Це все дуже важливо ,хоча більшість людей про це й не замислюються...

6 taniaculik7088  
Екологічна освіта дуже важлива. Оскільки живучі у час нових технологій, ми забуваємо про те прекрасне, що існувало задовго до появи людини - про природу. Нажаль у школах екологія не є важливим предметом. Про це свідчить кількість годин виділених на даний предмет.
Я вважаю що необхідно пропагувати екологію у мережі. Дітей зараз не відірвати від гаджетів, тому варто створювати сайти, реклами, спільноти, тощо і вже там поглиблювати знання підростаючого покоління про природу, а також заохочувати їх до збереження навколишнього середовища.

5 samsonenkoviktorija12  
В яку групу можна об'єднати такі слова як: сонце, повітря, вода, хліб? Звичайно це - життя, адже без них воно неможливе. Саме тому, до цього списку, необхідно включити ще одне, не менш важливе - "екологія". Життя одне, а тривалість і різнобарвність його залежить від довкілля, яке оточує нас.

4 uriypyschyta  
Людство постійно безжально шкодить природі, немов божевільний, руйнуючи середовище проживання – єдино можливу для себе.В день екологічних знань хочеться згадати про те, як важливо приділяти належну увагу нашої навколишнього середовища. Працівникам хотілось подякувати за їх роботу, а всім людям нагадати про те, що потрібно дбати про завтрашній день і дотримуватися чистоту лісів, полів і водойм.

3 natalialiakhman0855  
Дуже добре,що є спеціальний день,який ще раз наголошує на те,що у нашому світі є екологічні проблеми.Люди повинні були екологічно обізнаними, щоб розуміти до якої катастрофи
може призвести той чи інший тип діяльності.Загроза стає все більшою через те,що більшість не хоче мати екологічні знання.Те,що Україна не обходить стороною цей день, теж є дуже важливим.Природоохоронні організації прагнуть показати світ наших реалій і це є правильним,адже чим більше ми знаємо про екологію,тим більше змінюється наше мислення.Лише екологічно свідомі люди можуть змінити світ на краще.

1-10 11-12
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz