Субота, 27.04.2024, 04:31Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Травень » 2 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
09:49
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

«МАРШ ПАРКІВ» ВПЕВНЕНО КРОКУЄ ПЛАНЕТОЮ

Вже понад півтора століття впевненою ходою крокує на Планеті чудова ініціатива, яка була започаткована подружжям Мортонів у США. Коли Дж. Стерлінг Мортон переїхав зі своєю родиною в штат Небраска, на новому місці вони побачили безкрайні прерії з поодинокими деревами, які планувалося вирубувати для будівництва та дров. Мортони відразу ж зайнялися посадкою дерев і розгорнули кампанію з пропаганди заліснення територій. Обійнявши згодом посаду секретаря штату, на засіданні правління сільського господарства в 1872 році, Мортон запропонував визначити день, присвячений озелененню. Ідея отримала широку підтримку і в перший день жителі штату висадили близько мільйона дерев. Ця акція отримала назву «День дерева». У 1882 році штат Небраска оголосив День дерева офіційним святом штату, який і до цих пір відзначається 22 квітня. Тож цілком заслужено Дж. Стерлінг Мортон вважається засновником природоохоронного руху.

З 1970 року зміст святкування Дня дерева було значно розширеним. Пропагувалася не тільки роль озеленення територій, але й охорона рослинного і тваринного світу в цілому. Як наслідок, свято отримало новий зміст і нову назву – День Землі. Починаючи з 1990 року, центром і організатором святкувань Дня Землі в Сполучених Штатах Америки виступають національні парки. У цей день проводиться збір коштів на підтримку територій, які потребують особливої охорони, виставки, бесіди, лекції. Свято отримало нове значення і разом з тим і нову назву – «Марш парків». З 1995 року до свята, традиційного в США, стали приєднуватися країни Європи та Азії. Так, вже в 1996 році в святі взяло участь більше 120 заповідників, національних парків та інших природоохоронних організацій.

Щорічно в «Марші парків» беруть участь сотні тисяч людей. Більше 200 держав та неурядових організацій різних країн співпрацюють в якості організаторів місцевих Маршів. У ці дні проводяться круглі столи, концерти, фестивалі, конференції, екскурсії тощо. Цей рух сприяє залученню національні бізнеси до природоохоронної благодійної діяльності.

Не залишається осторонь «Маршу парків» і НПП «Нижньосульський», з результатами роботи якого можна ознайомитися зі сторінок сайту.

Підготував за матеріалами Інтернет Віктор Попельнюх.

Переглядів: 582 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 151 2 »
15 irapaliy1  
Зараз дуже актуальною стала проблема екології ,тому дуже добре що проводяться марш парків, потрібно залучати людей до засаджування парків, потрібно озеленювати території.

14 moroz1996yulia  
Марш парків давно вже став очікуваною подією, а його головні принципи — добровільність і безмежність — дозволяють взяти в ньому участь будь-кому.

13 aulko99  
Чудова стаття, позитивна й повчальна. Приємно усвідомити, що півтора століття діє така ініциатива, яка переросла в світове свято. Такі речі потрібно підтримувати, адже дарувати життя краще ніж його відбирати. У нашій країні з кожним роком збільшується вирубка насаджень і з цим портібно щось робити. Адже, дерево це наші легені, а отже ми власними руками вбиваємо себе. Потрібно започаткувати "День дерева", в якому хоча б учні та студенти приймали участь, але на постійній основі і відповідально.

12 inneschelebii5  
Зелене царство- це "легені" нашої планети, і тому важливо підтримувати біорізноманіття на високому рівні чи на ПЗТ, чи лісі.

11 luzovicsnizana  
Особисто я приймала участь в різноманітних акціях.Хто якщо не ми самі ,будемо підтримувати природу та озеленювати парки, приміські будинки та й взагалі нашу Землю!

10 natalialiakhman0855  
Як чудово те,що в світі так багато людей, яким не байдужа наша планета Земля. Озеленення парків є дуже корисним дійством.
Масова контрабандна вирубка призела до знищення величезної кількості дерев,що може привести до глобальної катастрофи.Саме тому так важливо проводити такий день, долучаючи до цього,як маленьких дітей так і дорослих.Адже саме від кожного з нас залежить наше майбутнє і майбутнє наших дітей.

9 sandro19021999g  
Гарний спосіб залучити людей до охорони природи, показати їм її красу та допомогти озеленити території. Питання вирубки лісу зараз зараз серед основних. Кожного дня його стає все менше, а це відбивається і на кількості кисню в атмосфері, а всі ми знаємо що у наш час повітря дуже сильно забруднюється, тому дерева надзвичайно важливі.

8 polebkakhomenko1  
Кожна країна, сотні тисяч людей, влада, комерційні організації беруть участь у цій акції, і тим самим допомагають у розвитку природи. Кожне посаджене дерево може врятувати нашу планету, тому кожна +1 людина в цій акції відіграє важливу роль. Дуже добре, що до таких заходів закликають школярів, студентів ,і вони можуть допомогти.

7 aptyp3331999  
Саме завдяки таким заходам, та людям, які долучаються до них,в нас є майбутнє. Усім відомо,що без дерев не буде й нас,але людство продовжує вирубку лісів, що може призвести до фатальних наслідків. Тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти нашу планету та уникнути катастрофи.

6 h1839837  
Марш парків давно вже став очікуваною подією, а його головні принципи — добровільність і безмежність — дозволяють взяти в ньому участь будь-кому. У ці кілька днів заповідники і національні парки розповідають про себе, про соціальну значущість і важливість заповідних територій для збереження природи всієї планети.

1-10 11-15
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz