Четвер, 28.03.2024, 19:42Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Вересень » 11 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
07:37
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

11 вересня – День народження Всесвітнього фонду дикої природи (WWF)

Емблемою Всесвітнього фонду дикої природи вибрана дуже цікава тварина – панда або бамбуковий ведмідь. Чому саме вона? Поява стилізованого логотипу фонду цієї тварини пов’язана з сером Пітером Скоттом. Під час гастролей, у китайському зоопарку Лондону, він побачив цю рідкісну та дивовижну тварину. Не звична, добродушна, кумедна, і, в той же час, красива вона дуже йому сподобалось. Пітер відразу вирішив, що організація, яка займається охороною диких тварин, своїм символом повинна вибрати саме панду. Його пропозиція була прийнята схвально, що, між іншим, було доленосним для збереження цього виду. WWF привернув увагу світової громадськості до проблеми збереження бамбукового ведмедя в природних умовах. Велику панду включили у Міжнародну Червону книгу завдяки чому були прийняті безпрецедентні заходи щодо відновлення її чисельності, і перш за все – розробка комплексної міжнародної програми щодо її збереження (створення охоронюваних територій, спеціальних лабораторій, заборона на добування, залучення значних інвестицій тощо). Таким чином зусиллями природоохоронних організацій загроза повного зникнення цього виду була знята. Але викреслювати її зі списку тварин, що охороняються ще рано.

Що ж до самого фонду, то він був заснований 11 вересня 1961 р. WWF є однією з найбільш відомих та ефективних міжнарод­них природоохоронних організацій, яка працює більш ніж у 100 країнах світу. Його місія полягає у тому, щоб зупинити деградацію природних систем планети та побуду­вати майбутнє, у якому людина та природа будуть жити у гармонії. Сьогодні це найбільша в світі неурядова міжнародна природоохоронна організація, що об’єднує біля 5 млн членів. Фонд займається охороною як окремих видів флори і фауни, яким загрожує зникнення, так і охороною води, повітря, грунтів і окремих ландшафтів. За роки його роботи здійснено понад дві тисячі проектів: з порятунку тигрів від знищення, захист морів від забруднення, порятунку тропічних лісів тощо.

В Україні з 2007 року діє Дунай-Карпатська програма WWF. Був запущений проект «Збереження та стале використання природних ресурсів Українських Карпат», основними цілями якого є охорона лісів, збереження біорізноманіття, розвиток місцевих громад та підтримка неуря­дових організацій.

Тож вітаємо іменинника!!!

Підготував: Віктор Попельнюх.

Переглядів: 528 | Додав: ksysha | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 131 2 »
13 maxsemenko25  
Переконаний, що українцям треба активніше підтримувати такі природоохоронні ініціативи, вести посутній діалог зі Всесвітнім фондом дикої природи.

12 anniklyuchykova  
5 млн членів!!! яка велика кількість борців поєднанні однією думкою і метою, хочеться лише побажати перемогу в майбутньому!!! ну і будемо підтримувати при необхідності))

11 elisabet  
Хоча в Україні цей фонд існує у чотирьох містах і налічує лише 17 чоловік, та працює він у багатьох напрямках. Добре було б, щоб кожна область нашої країни мала свого представника та з місцевих бюджетів також виділялись кошти на охорону природи.Вітання захисникам  та подальших конкретних дій у збереженні біорізноманіття!

10 1995proskurnia  
Дуже добре,що в наш нелегкий час, нанотехнологій і роботів є люди які створюють подібні організації яким не байдужа доля рослин і тварин. Низький уклін і велике спасибі,що ці люди присвячують все життя данному напрямку і піклуються про майбутнє нашої планети.

9 allakaniwez123  
Радує те що, в наш нелегкий час, знаходятьсялюди яким небайдужа доля флори та фауни України. Які добровільно діляться
своїми коштами для збереження біорізноманіття країни

8 potapovaasya1810  
Добре, що існуюють такі світові фонди, адже WWF є найбільшою незалежною міжнародною  організацією у світі, що займається збереженням природи, дослідженнями та відновленням природного середовища. Діяльність цієї організації поширилась у різні країни, тому приємно дізнатися, що її філія є й в Україні.

7 tanijk9915  
Такий фонд є доречний в нашій країні, радує те що люди долучаються до них з благодійними внесками, цим вони показують свою не байдужість до охорони фауни в цілому. Хочу привітати фонд з 57-мою річницею та побажати процвітання на благо природи.

6 yliaivko98  
Дійсно це добре що створюють такі фонди,і допомагають тваринам і бережуть нашу природу!)

5 budofyou  
Дуже приємно дізнаватися, що існує фонд, який займається охороною не тільки окремих видів тварин, але і всією фауною вцілому. Також приємно, що цей фонд також існує в Україні і займається захистом її природи.

4 masakdkmasa  
Цей фонд вирішує так багато різних проблем, пов'язаних з дикою природою і це дуже важливо в наш час. Беручи на увагу те, що Фонду уже 57 років, ми можемо вважати, що він є ефективним і дуже корисним у нашому суспільстві. Відновлення популяцій, які важливі а екосистемі, вирішення великих екологічних проблем, - все це є метою цього фонду. Фонд прагне навчити людей жити більш в екологічному стилі. Збережемо природу разом!

1-10 11-13
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz