Середа, 24.04.2024, 18:48Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Жовтень » 3 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
13:17
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

4 жовтня – Всесвітній день тварин

Якщо уважно переглянути інформацію з різних джерел, яка стосується відзначення цієї дати, помітимо, що в деяких випадках вона включає лише диких тварин, в інших – домашніх, чи їх разом узятих. Мені здається, що в першу чергу, потрібно говорити про захист саме диких тварин, які мешкають в умовах дикої природи і постійно знаходяться під пресом негативних факторів, спровокованих людиною. Але це не означає, що домашніх улюбленців не потрібно захищати. Безумовно потрібно. Вони потребують уваги, любові та турботи, а за жорстоке поводження з ними передбачена кримінальна відповідальність згідно статті 299 Кримінального кодексу України.

А чи насправді дикі тварини потребують захисту? Адже до сих пір достеменно не відома загальна кількість видів на нашій Планеті (у більшості першоджерел мова йде про 1,5 млн). Проте, заслуговують довіри дослідження, проведені групою канадських учених. Згідно їх ґрунтовних розрахунків загальна кількість видів живих організмів на Землі приблизно становить 8,7 млн, з них: тварин – 7,8 млн, грибів – 611 тис., рослин – 300 тис. Цікаво, що рослин описано 72%, а тварин лише 15%, причому за останні 250 років (для повного опису потрібно ще 480 років).

Слід зазначити, що на Планеті постійно відбуваються процеси, в тому числі й антропогенного походження, які призводять до щоденного зникнення видів. Не можливо достовірно встановити кількість зниклих видів у доісторичні часи. Але, починаючи з XVI століття, коли природознавці вже мали змогу залишати свої рукописи, їх нараховували 884 види, з яких кілька десятків зникло з вини людини.

Багато це чи мало? Здається, що в порівнянні з загальною кількість не так вже й багато. Проте, щоденне зникнення видів породжує дисбаланс в екосистемах, порушує ланцюги живлення та підриває генетичне багатство нашої планети. Крім того, людина знищила ряд крупних видів, які могли стати перспективними для одомашнення (стеллерова корова, дронт, моа та ін.).

Без допомоги людей – тваринам не вижити. Вони потребують охорони і захисту. Один із способів – створення природно-заповідних територій, завданням яких є збереження біорізноманіття, і в першу чергу рідкісних видів, серед яких є такі, що знаходяться на межі вимирання.

Пам’ятайте! Від нас з вами залежить майбутнє нашої Планети.

Підготував: Віктор Попельнюх

Переглядів: 906 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 181 2 »
18 dariyanechay  
Всесвітній День захисту тварин, створений щоб об’єднувати зусилля людей у збереженні тваринного світу нашої планети. На сьогоднішній день у багатьох країнах світу існують організації, які захищають тварин, їх цілі спрямовані на покращення людського ставлення до тварин, запобігання випадків жорстокого поводження з тваринами, покращення ставлення до безпритульних тварин, об’єднати людей небайдужих до проблем тварин.

17 maxsemenko25  
Меседж автора публікації: "Від нас з вами залежить майбутнє нашої планети" варто почути кожному, адже дуже часто життя тварин залежить від людини, від нашої екологічної культури. Кожен із нас в міру своїх можливостей повинен докласти зусилля для збереження фауни для майбутніх поколінь

16 dariksss98  
На сьогоднішній день однією з глобальних проблем нашої планети є насилля над тваринами. Цей день - чудовий привід для того, щоб захистити їх та зрозуміти наскільки важливу роль вони відграють у нашому житті .На сьогодні до тварин відносяться як до речей, а захищати в суді сумочку дуже складно. При тому, що права тварин будуть розповсюджуватися не тільки на собачок і кішечок. Через це піде ринок хутрових звірів, а це великі фінансові кошти. А поки порятунок потопаючих справа рук самих потопаючих, небайдужих громадян та волонтерів. Тварини не повинні безкарно потрапляти на вулицю, де вони опиняються виключно з провини людей. Якщо усвідомлення того, що крім споживання людина повинна щось вносити в суспільство (в даному випадку йдеться про стерилізацію дворових безпритульних тварин замість їх відстрілу), то тоді свідомість буде змінюватися.

15 anyamytniuk  
Україна має сьогодні катастрофічну ситуацію у сфері захисту тварин. Держава не підтримує і не розвиває діяльність громадських і благодійних організацій. В результаті занепадають моральні засади суспільства у відношенні до тварин. А проявлена жорстокість стає нормою поведінки, відіграє негативну роль у вихованні молоді.
Предметом злочину стають тварини. І найстрашніше те, що це відбувається кожного дня поряд з нами: полювання, бої, масове труєння, фотобізнес, реклама, зоомагазини, цирки, дельфінарії, м'ясна та хутряна промисловість, досліди на тваринах...
Ці дії є не просто варварськими та аморальними, а й грубо суперечать Українському законодавству. Тож як зупинити бездіяльність і невиконання закону??? Схоже, це запитання риторичне.
Те, як ми поводимось із братами нашими меншими, насправді показує рівень зрілості нашого суспільства. Виховання гуманного ставлення до тварин є невід’ємною складовою культурного виховання громадян.Тож давайте нарешті станемо на рівні з усіма цивілізованими країнами і зробимо все можливе для того, щоб захистити тварин від жорстокого людського поводження!

14 dashadenisenk  
Організації із захисту тварин багатьох країн світу заявили про свою готовність щорічно організовувати різноманітні заходи. В останні роки заходи, присвячені Всесвітньому Дню захисту тварин , проходять більш ніж у 60 країнах світу. Приємно, що і ми -українці не байдужі до цього. Давайте не забувати про те, що ми одна велика сім'я на цій планеті і робити добрі справи для братів наших менших.

13 voloshinalo1987  
Усі наші брати меньші потребують допомоги,дикі тварини потребують захисту від діяльності людини: полювання, браконьєрство, вирубування лісів і тд.Скоро взагалі зникнуть деякі види диких тварин.Наші діти будуть бачити їх лише на картинках.Домашні-потребують захисту від жорстокого поводження.Зараз активісти товариства захисту тварин роблять усе можливе щоб їм допомогти,але це не можливо поки люди самі не усвідомлять що всі їх дії несуть відповідальність за вчинене.

12 allakaniwez123  
Вважається, що саме ця дата була обрана не випадково: 4 жовтня відзначається день пам’яті католицького святого Франциска Ассізького, який є покровителем тварин. За багатьма легендами, святий міг спілкуватися з тваринним світом.Товариства захисту тварин організовують різні заходи та акції по всьому світу до цього дня, щоб звернути увагу людей на актуальні проблеми тваринного світу і навколишнього середовища. Важливо, що такі дії спрямовані не тільки стосовно диких тварин, а й домашніх вихованців, адже навіть в наші дні випадки жорстокого поводження з улюбленцями досить поширені.Пам’ятаймо, що всім братам нашим меншим потрібна турбота, ласка і наша любов. Вони обов’язково відповідатимуть нам тим же!

11 rozenmarm  
Охорона тварин - дуже важлива справа! На мою думку не має різниці яких тварин захищати. Допомоги потребують як домашні так і дикі тварини. Якщо говоримо про домашніх тварин, то за останній час люди як озвіріли. Вони безжалісно та заради забави знучаються з домашніх тварин наслідками чого є їх смерть. таких людей не так багато, але вони є.
Якщо беремо до уваги диких тварин , то з упевненістю можна сказати , что вони також потребують допомоги від рук людини. Це може бути не пряма взаємодія , а антропогенне забруднення. Тому дуже важливо їм допомагати створюючи природно- заповідні території.

10 1996randall  
На мою думку, потрібно захищати не тільки домашніх тварин, також диких. Більшість диких тварин, не в змозі захистити себе. Людину нічого не вчить, вона як знищувала так і робить до сьогодення, треба ввести більш жорсткіші закони, за знущянням над тваринами, як над домашніми також для диких.

9 viktoriyadzerkaliy  
Нажаль не всі знають, що 4 жовтня - день тварин. Необхідно пам'ятати що незалежно від того яка це тварина - домашня чи дика, її треба захищати та оберігати. Домашніх тварин від знущань та жорстокого поводження, а диких - від безглуздого вбивства під назвою "полювання". Всі заслуговують жити.

1-10 11-18
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz