Четвер, 25.04.2024, 20:11Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Жовтень » 17 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
14:31
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

 17 жовтня – святого Франциска з Асизу

За Юліанським календарем 17 жовтня Церква відмічає свято св. Франциска з Асизу покровителя всіх захисників природи та всього створіння Божого. Святий Франциск проповідував Боже слово не лише людям, але й всьому Божому створінню. Все його життя стало свідченням жертвенної та милосердної Божої любові стосовно всіх тих, які її найбільше потребують, як людей так і всіх інших Божих створінь.

У 1979 р. Папа Іван Павло проголосив св. Франциска з Асизу небесним покровителем захисників природи. Згідно із вченням Святішого Отця, св. Франциск: «дає християнам приклад самобутнього і глибокого пошанування цілісності створіння. Як приятель бідних, якого любили Божі створіння, св. Франциск закликав все створіння – тварин, рослин, сили природи, навіть братів Сонця і Місяця, вшановувати Бога і славити його. Бідний чоловік з Асизу подає нам переконливий доказ того, що коли ми є в мирі з Богом, то можемо себе краще посвятити побудові миру зі всім створінням, який є невіддільним від миру між всіма людьми» (Послання до Всесвітнього дня миру 1990 р. «Мир з Богом Творцем – мир із всім створінням, 16).

За матеріалами інформаційної служби Бюро УГКЦ з питань екології 

Переглядів: 425 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 7
7 gotradarina18  
Я можу сказати лише одне, що св. Франциск був людиною слова. Він був настільки людиною молитви, що з радістю молився навіть за все творіння і разом з ним. Він числиться серед серед найбільш святих після Богородиці, св. Йосипа та апостолів. hands

6 yankayankaaaaa  
Святий Франциск сприймав природу відображенням свого Творця і називав звірів, птахів, місяць, зірки, воду своїми "братами" і "сестрами", а Землю - "сестрою-матір'ю".
За переказами, був випадок, коли Франциск змусив людей годувати вовка, взявши з нього клятву не красти овець.

5 allakaniwez123  
Згідно із вченням Святішого Отця, св. Франциск: «дає християнам приклад самобутнього і глибокого пошанування цілісності створіння. Як приятель бідних, якого любили Божі створіння, св. Франциск закликав все створіння – тварин, рослин, сили природи, навіть братів Сонця і Місяця, вшановувати Бога і славити його.

4 h1839837  
Цей святий Єротей був одним із ареопагітських радників, навернений і навчений вірі християнській від святого апостола Павла і був поставлений єпископом.

3 zheka1233421  
Св. Франциск проповідував Боже слово не лише людям, але йвсьому Божому створінню. Рівно і все його життя стало свідченням жертвенної та милосердної Божої любові стосовно всіх тих, які її найбільше потребують - як людей, так і всіх інших Божих створінь.

2 aptyp3331999  
Франциск багато часу присвячував молитві та духовним роздумам. Шукав ясності, щоб розпізнати своє покликання. На запитання у цей період одного з прияте-лів, що з ним діється, Франциск відповів, “не знаю, знаю тільки те, що так, як я жив раніше, я більше жити не можу, а як я по-винен жити тепер, не знаю”.

1 uriypyschyta  
Франциск не збирався бути реформатором,так само як не збирався ставати родоначальником італійської літератури. Просто це в нього так вийшло "поміж іншим". Він слідував за Христом, якого пізнав так, як пізнав: у крайній вбогості та служінні всім.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz