Четвер, 25.04.2024, 02:55Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Квітень » 15 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
14:46
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

15 квітня – День екологічних знань

Готуючи цю статтю, присвячену Дню екологічних знань, тривало не міг приступити до її написання. По-перше не хотів повторювати тези, викладені рік тому (кому цікаво, знайдіть за посиланням минулорічну публікацію), які, на мою думку, цілком відображають загальний підхід щодо цієї проблематики. А по-друге, і саме головне, – сьогодення вносить нові виклики, пов’язані не лише з глобальними екологічними проблемами, як такими, але й більш локальними, що особливо притаманні для нашої країни, чи конкретного регіону. Адже глобальне – десь далеко, і ніби нас не стосується, а локальне – завжди поруч, і стосується кожного з нас. Тому, наразі, хочу зазначити лише кілька тез щодо екологічної відповідальності в першу чергу керівників держав та політиків, а не пересічних громадян, які аж ніяк не можуть «конкурувати» з ними щодо нанесення шкоди довкіллю. Саме тому, усвідомлюючи загрози для довкілля, а отже і для людей, приємно дивує рух європейської молоді, який набирає все більшого розголосу, щодо його збереження. Цей молодіжний рух, по-суті, виклик дорослим, які не повинні узурпувати право на вирішення долі майбутнього Планети. В той же час дивує пасивність нашої молоді. Невже це вас не стосується?

Інша теза, про яку хочу зазначити – війна на сході нашої країни. Разом з людськими жертвами, руйнуванням інфраструктури, промисловості, відбувається забруднення території у результаті військових дій. Війна, сподіваюсь, найближчим часом закінчиться, але, як показує світовий досвід, її наслідки будуть тривати ще багато десятиліть. Лише розмінування триватиме десятиліття, і як засвідчують останні події жертви серед саперів, напевно, були не останніми. В кінці кінців території розмінуємо, інфраструктуру відбудуємо, а які ліки застосуємо для лікування знівечених людських душ?

І про локальне. Кому в голову приходить здійснювати навмисні підпали очерету в національному парку? Про наслідки хтось замислюється? Любити потрібно не лише свою родину, власне обійстя, а й оточуючий світ, в якому нам пощастило жити.

На завершення хочу процитувати сам себе (вибачте): «кожна цивілізована людина має володіти хоча б мінімальними екологічними знаннями, а екологічна освіта повинна бути пріоритетним напрямом навчання і виховання з дитинства. Адже поширення екологічних знань, дбайливе ставлення до навколишнього природного середовища, діяльність з формування екологічної культури населення – це шлях до безпечного майбутнього для всього людства».

Автор: Віктор Попельнюх

Переглядів: 444 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 131 2 »
13 nataliya030996  
День екологічних знань важливий для кожного з нас! Основним завданням даного свята є формування екологічної культури суспільства. Тому цілком вас підтримую! Побільше би такої просвіти серед населення!

12 kripakmaxx  
Дуже радує те ,що такий день почали святкувати , в університеті я бачив , як діти з різних шкіл приходили ,щоб показати якісь мініатюри щодо цього свята , готували різні цікаві та пізнавальні статті . Це радує , що діти небайдужі до таких заходів і активно приймають у них участь.

11 aptyp3331999  
Шкода, що багато хто просто не усвідомлює того, шо кожна дія людини несе за собою якісь наслідки... Прищеплювати дитині любов до природи неодмінно потрібно! Але ще крім цього потрібно навчити її поважати природу. Потрібно, щоб кожен з дитинства вже розумів як робити не треба, та які дії можуть взагалі знищити природу. 
В цій, і так важливій статті, піднімається питання про військові дії на сході країни. Якщо взяти до уваги суто екологічні питання, то можна сказати, що за стільки років стрілянини там винищилось все... Потрібні десятки років, щоб природа хоч якось відновилась... Та все ж ми всі сподіваємось на happy and цієї сумної історії.

10 zari999777555  
У сучасному суспільстві, коли кожен день кидає нові виклики, виховання всебічно розвиненої, гармонійної особистості є першочерговим завданням держави. Особлива роль повинна відводитись екологічному вихованню. Саме воно є запорукою збереження довкілля й важливою стратегією розвитку людської цивілізації.
Людині з дитинства потрібно прищеплювати любов до природи й розуміння того, що необхідно цінувати не лише родинне вогнище, а й усі багатства біосфери Землі, адже це безцінний дарунок! Навіщо ж нищити коштовні надбання матінки-природи? Як можна пояснити безвідповідальність деяких людей? Хіба існує на таку поведінку вагома причина? Світогляд майбутнього покоління треба спрямовувати у конструктивне русло шанобливого ставлення до природи, до землі, до всього живого! Прагнення до високого може витікати лише із глибин душі.

9 natali-matvienko-98  
Варто розуміти, що День екологічних знань важливий не лише для професіоналів та волонтерів екологічної сфери, а й для кожного з нас. Адже екологічна культура — запорука збереження як планети, так і здоров’я всього людства.

8 dianastr2014  
Екологічна ситуація світу та зокрема нашої країни дійсно бажала б бути кращою. Щодо глобального можу сказати, що наслідки парникового ефекту з кожним роком стають все більш помітними та впливовими. Ачастина людства, на жаль, вперто ігнорує заклики міжнародних екологічних об'єднань, щодо зупинення глобального потепління. І тут не зрозуміло чи вони справді не розуміють, що велика кількість островів та частина материкової землі просто піде під воду, чи вони прикидаються.
Тепер щодо локального. Тільки-но ми минули екологічні акції щодо збереження первоцвітів, весняних підпалів полів та лугів, браконьєрства тваринного світу, як знову спостерігаємо типову картину: Червонокнижні квіти в переходах міста, численні підпали за містом та що ще гірше біля лісових смуг та залізниць, через мірний вилов риби... Жах! У чому ж проблема? Я вважаю в поколінні. Більшість зациклилась на перевихованні дорослих, а слід правильно виховати дітей. Надати їм екологічну обізнаність, навчити піклуватися про природу. От тоді все зміниться і екологія нашої України та нашої Землі нарешті піде у позитивний напрямок.

7 rozenmarm  
Повністю вас підтримую! Кожна людина повинна володіти хоча б мінімальними екологічними знаннями. На сьогодні дуже гостро стоїть питання про підпали сухої стави, очерету, листя тощо. Зараз в інтернеті дуже багато постів про те, що підпалюючи суху траву люди, не думаючи, підпалюють і їжачків, підтверджуючи це фотографіями...

6 zheka1233421  
Важливо також відзначити, що День екологічних знань значимий не тільки для тих, хто займається екологічним освітою і освітою, а й для всіх жителів нашої планети, адже йдеться про безпечне життя в майбутньому всіх нас. Прищеплення екологічної культури сьогодні - запорука збереження здоров'я майбутніх поколінь!

5 doroshenkoevgenia  
Прогрес – це чудово, але боюсь, що люди, користуючись його плодами, зовсім розледачіють, відвикнуть від фізичної праці і, внаслідок чого, зміняться фізіологічно, чого доброго,  руки і ноги стануть атавізмами. Науково-технічна революція породила негативні явища, пов’язані із забрудненням навколишнього середовища, зміною клімату. З того часу, як люди почали використовувати кам’яне вугілля, з’явилися онкологічні хвороби, над містами виникає смог, стаються техногенні катастрофи з людськими жертвами. Постає теж важливепитання: чи може звичайна людина якось впливати на цю проблему? Впевнена, що
так. Я бачу як автолюбителі звикли до комфорту та розледачіли. На автомобілях
їдуть в магазин, в школу, на роботу і навіть у спортзал.
Один мій знайомий іздить
на велосипеді у місто, яке розташоване на відстані 25 км. Люди дивуються, якможна проїхати таку, на їх погляд, величезну віддаль, через що його вважають за
дивака. Але якщо прискіпливо розібратись в цій ситуації, то можна зробити
висновок про те, яку користь цей дивак приносить собі та оточуючим. Він не
забруднює навколишне середовище вихлопними газами, не заохочує видобуток
корисних копалин, не конкурує із покупцями бензину, тим самим не впливає на
збільшення його ціни. Йому не треба відвідувати спортзал, бо він крутить педалі
свого велосипеду безкоштовно та не має жодного кілограму зайвої ваги.
Я думаю, що якби 7 млрд
людей на Землі хоча б трішечки наблизилися до такого способу життя, то ситуація
б значно покращала.

4 vladagusar1103  
Головною метою цього свята є просування екологічних знань та формування екологічної культури населення. На мою думку варто відзначити, що День екологічних знань значимий не тільки для тих, хто займається екологічним освітою, а й для всіх жителів нашої планети, адже йдеться про безпечне життя в майбутньому всіх нас. Прищеплення екологічної культури сьогодні - запорука збереження здоров'я майбутніх поколінь!!!

1-10 11-13
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz