Четвер, 28.03.2024, 12:22Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Червень » 5 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
10:46
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

5 ЧЕРВНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

Знову з’явилася чудова нагода згадати про довкілля. А ще краще, коли б кожен з нас, принаймні у цей день, щось зробить корисне для нього. Навіть не викинута пластикова пляшка чи фантик з цукерки – це вже добре. Насправді це так просто – живи за нормальними цивілізованими людськими законами. Чому саме цей день? 15 грудня 1972 р. Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища з метою поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати і покращувати довкілля. Приурочення до цієї дати було пов’язано з тим, що в цей день відкрилася Конференція ООН з проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 1972), за результатами якої створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП). У 2000 р. в цей день започатковано програму ООН «Тисячоліття довкілля – приступити до дій». Тому ми вирушили в тривалу, але таку необхідну подорож з метою збереження навколишнього природного середовища. Якщо не кожен з нас – ТО ХТО?

Підготував: Віктор Попельнюх

Переглядів: 403 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 10
10 linakulko  
На даний час головними екологічними проблемами України та світу в цілому є переробка сміття і використання «шкідливих» автомобілів. Під словом «шкідливих» я маю на увазі тих, які дуже часто, останні роки, ввозяться на територію країни з-за кордону. Такі автомобілі, як правило, продаються з перевищеним ресурсом користування і тим самим зі збільшеним відсотком викидів в навколишнє середовище. Але вони дешевші за б/в автомобілі які продаються на території нашої держави, тому й користуються попитом. А що стосується сміття то ця проблема зовсім не нова. Для прикладу візьмемо ситуацію зі сміттям у Львові. Там місцева влада зовсім не переймається переробкою сміття, а просто перевозить його в інші міста, таємно звичайно. Коли в інших країнах, та навіть у містах будують сміттєпереробні заводи то в нас простіше не займатися проблемою, а закрити на неї очі.

9 dianastr2014  
Наразі питання про збереження навколишнього середовища є найголовнішим. За це літо сталося чимало справді страшних екологічних катастроф! Крім того рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досягнув надзвичайно високих показників. Дослідження ООН показали, що такий рівень був близько 3,5 млн років тому, але тоді і температура була вищою. Це літо було найспекотнішім за останні роки у Європі. Майже кожного дня у всіх країнах фіксували нові температурні рекорди. А як щодо ураганів? Тут і довго згадувати не треба - ураган Доріан. Коли на відео та фотосвітлинах з Багамських островів бачимо як з води стирчать лише верхівки пальм, а після того як вода висотою в 7 метрів зійшла там не залишилось нічого, окрім руїн. А те що 2500 людей вввжають зниклими безвісти і рятівки й досі знаходять нові тіла під завалами? Це ж все наслідки діяльності людства. Тому ООН вкотре б'є екологічну тривогу та закликає всі країни до співпраці у вирішені цієї нагальної проблеми.

8 doroshenkoevgenia  
Справді, екологічна катастрофа, мабуть, є найбільшою проблемою сучасного світу. Необхідно підвищувати екологічну свідомість та залучати кожного громадянина до справ на благо нашої природи!

7 rozenmarm  
Я не розумію, як люди можуть так просто, втрачаючи здоровий глузд, йти по вулиці, або відпочиваючи десь, викидачи сміття просто на земню, бо для мене це неприпустимо. 
Я дуже сподіваюсь, що ставлення всіх людей до навколишнього середовища все ж зміниться, та треба памятати, що ці зміни почнуться тільки тоді, коли кожен усвідомить свою значимість!

6 aptyp3331999  
Дійсно, зміни почнуться, коли кожен з нас буде дотримуватись певних правил життя в соціумі. Невелика група активістів зможе зробити якесь добро для навколишнього середовища, але ж знайдуться ті, що на чистій галявині залишать сміття, скинуть якісь відходи у водойму тощо. І це дуже прикро. Потрібно розуміти, що те, що ми зараз маємо - безцінно та треба цю красу зберезти для наступних поколінь.

5 sandro19021999g  
Дуже добре що такі дні є в календарі. Але на превеликий жаль це мало що зможе змінити. Я майже кожного дня спостерігаю як люди, ідучи прямо по вулиці викидають пляшки, недопалки, пакети та інше сміття, яке не тільки забруднює природнє середовище а й змушує іноді відмовитися від прогулянки по вулиці в деяких місцях.

4 zheka1233421  
Ні для кого не секрет, що сьогодні екологічні проблеми входять до переліку найактуальніших і визначають рівень благополуччя як всієї світової цивілізації, так і кожної країни зокрема. Відзначення цього дня кожного року допомагає так би мовити привернути увагу суспільства до проблем довкілля і підкреслює гостру необхідність у зміні відношення людини до використання та відтворення природних ресурсів, принаймні хотілось би вірити в це.... Як то кажуть "Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами".

3 aulko99  
У нашому життя охорона та збереження навколишнього середовища має надзвичайно важливе значення. Дбати про природу, на мою думку, повинна не тільки держава, а й кожна людина. Дорослі та діти мають берегти природу там, де вони живуть, працюють, відпочивають. У школах, університетах та інших закладах потрібно пропагандувати долучення до збереження середовища та пам'ятати, щоб б ти не робив,  спочатку подумай, чи не зашкодиш цим середовищу.

2 uriypyschyta  
Ми всі живемо на одній планеті, і забруднюючи її, шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тим відповідальнішою є місія вчителя і вихователя: з малку навчити своїх учнів дбайливому, турботливому ставленню до оточуючого світу. І цей день - прекрасна нагода зробити разом із своїми вихованцями хоча б один крок для покращення стану довкілля: посадити дерево, прибрати шкільне подвір’я і піклуватися про збереження природних скарбів.

1 polebkakhomenko1  
кожна людина коли викидає сміття в природу, думає що: " Я ж не перший(а)" , " Тут уже лежить сміття, нічого не змінить всеодно" .     Але це найбільша помилка, головне - це починати змінюватись з себе, а не змінювати когось. Людина сама відповідає за свої ж вчинки. Тому потрібно бережно ставитись до наколишнього середовищща, проводити дні довкілля в школі, закликати до висадки дерев за допомогою акцій та мітингів.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz