Четвер, 25.04.2024, 18:43Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Вересень » 10 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
08:33
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

11 вересня – День народження Всесвітнього фонду дикої природи (WWF)

Завжди приємно вітати з Днем народження. Особливо коли це стосується не якоїсь конкретної людини, хоча це також приємно, а цілого міжнародного фонду, який дійсно вносить величезний вклад у збереження дикої природи. Мова йде про Всесвітній фонд дикої природи (WWF), який був заснований 11 вересня 1961 р. Тож вітаємо та бажаємо подальшої плідної роботи. Цей фонд є однією з найбільш відомих та ефективних міжнародних природоохоронних організацій, яка працює більш ніж у 100 країнах світу. Наразі це найбільша у світі неурядова міжнародна природоохоронна організація, що об’єднує біля 5 млн членів. Фонд займається охороною як окремих видів флори і фауни, яким загрожує зникнення, так і охороною води, повітря, грунтів і окремих ландшафтів. За роки його роботи здійснено більше двох тисяч вдалих проектів, серед яких: порятунок тигрів, китів, журавля стерха, захист морів від забруднення, порятунок тропічних лісів та коралових рифів тощо.

Багатьом відома емблема цього фонду – панда або бамбуковий ведмідь. Але мало хто знає історію появи її. Завдячувати потрібно Пітеру Скотту. Вперше він побачив цю дивовижну тварину в Лондоні, у китайському зоопарку. Велика панда настільки його вразила, що він відразу вирішив, що організація, яка займається охороною диких тварин, своїм символом повинна вибрати саме її. Його пропозиція була прийнята схвально, що, між іншим, було доленосним для збереження цього виду. WWF привернув увагу світової спільноти до проблеми збереження бамбукового ведмедя у природних умовах. Велику панду включили у Міжнародну Червону книгу, завдяки чому були прийняті безпрецедентні заходи щодо відновлення її чисельності, і перш за все – розробка комплексної міжнародної програми щодо її збереження (створення охоронюваних територій, спеціальних лабораторій, заборона на добування, залучення значних інвестицій тощо). Таким чином зусиллями природоохоронних організацій загроза повного зникнення цього виду була знята.

Тож з Днем народження, WWF!!!

Підготував: Віктор Попельнюх

Переглядів: 487 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 111 2 »
11 samsonenkoviktorija  
Існує стереотип, що дикі тварини безжальні, агресивні, знищують все на своєму шляху, але ми знаємо, що кількість таких тварин останнім часом стрімко знижується, значить не такі вже вони й «могучі». Добре, що існує фонд, який займається доглядом та порятунком дикої природи, вона цього потребує!

10 18sabrinasvichkar2000  
WWF працює з великою кількістю різних груп для досягненнясвоїх цілей, в тому числі інших екологічних організацій, урядами, бізнесом,
інвестиційними банками, вченими, рибалками, фермерами і місцевими громадами.
Фонд організовує громадські кампанії на впливових осіб, якіприймають рішення стосовно екології, і прагне навчити людей жити в більш
екологічному стилі.
Фонд закликає людей пожертвувати кошти для захистунавколишнього середовища. Донори Фонду навіть можуть отримувати подарунки в
обмін на пожертвування.

9 alkabilyk737  
Дуже приємно, що ще є такі фонди, яким важлива доля природи, одним із таких є WWF, головна мета якого - зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в яком люди будуть жити в гармонії з природою.

8 linakulko  
Ідея створення фонду допомоги тваринам, які перебувають під загрозою вимирання, була спочатку запропонована Віктором Столаном Джуліану Хакслі у відповідь на його статті, опубліковані в британській газеті «The Observer». Хакслі познайомив Столана з Максом Ніколсоном. Саме Ніколсон придумав назву організації - «Всесвітній фонд дикої природи», і цей фонд був створений 29 квітня 1961 року.
11 вересня того ж року у швейцарському місті Морж був відкритий перший офіс WWF. «Всесвітній фонд дикої природи» був задуманий як джерело фінансування вже існуючих і діючих природоохоронних груп, таких як «Міжнародний союз охорони природи» і «Фонд охорони природи». Важливу роль у створенні WWF зіграв Годфрі Андерсон Рокфеллер; він набирав перших співробітників фонду. Установа «Всесвітнього фонду дикої природи» ознаменувалась підписанням «Моржского маніфесту» - основоположного документа, який встановив ідеологію і основні принципи роботи фонду.
Частина тексту «Моржского маніфесту»:
Те, що важливіше будь-яких грошей — виконання нашої місії з охорони видів, що перебувають під загрозою: шляхом купівлі землі, де природні багатства знаходяться під загрозою; шляхом наймання охоронців заповідних територій ... через просвіту та навчання ... Шляхом направлення спеціалістів в місця загрози зникнення і підготовки їх ... потрібно зробити все можливе, поки не пізно.

7 karinkasviatobog  
.Всесвітній фонд дикої природи активно діє в нашій країні.     З 2007 року працює Дунай-Карпатська програма WWF. Проект «Збереження та стале використання природних ресурсів Українських Карпат». Основні цілі — збереження біорізноманіття, охорона лісів, розвиток місцевих громад та підтримка неурядових організацій. Основна задача проекту — підготувати базу для реалізації ряду більш масштабних проектів, спрямованих на довгострокове стале використання та збереження природної спадщини української частини Східних Карпат.

6 ilonacom2028  
Хочеться почати свiй коментар словами англiйського еколога Сера Пiтера Скотта -"Ми не все зможемо врятувати, що хочемо — але краще зберегти хоч щось, ніж навіть не намагатися зробити нічого.» Поточна стратегія Всесвітнього фонду дикої природи полягає у відновленні популяцій 36 видів тварин (видів або груп видів, які важливі для їх екосистеми або людей, в тому числі слонів, тунців, китів, дельфінів і морських свиней), та вирішені екологічних проблем в 6 областях: вуглецеві викиди, оброблювані землі, пасовищні землі, рибальські, лісові та водні ресурси.
WWF працює з великою кількістю різних груп для досягнення своїх цілей, в тому числі інших екологічних організацій, урядами, інвестиційними банками, вченими, рибалками, фермерами і місцевими громадами.
Фонд організовує громадські кампанії на впливових осіб, які приймають рішення стосовно екології, і прагне навчити людей жити в більш екологічному стилі.
Фонд закликає людей пожертвувати кошти для захисту навколишнього середовища.
Головна мета Всесвітнього фонду дикої природи — зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому люди будуть жити в гармонії з природою.
Проблеми природи, екології, наволишнього середовища сьогодні мусять турбувати всіх.
Тож давайте не будемо байдужими ні до себе, ні до екології нашоï планети!

5 dianastr2014  
Я просто обожнюю WWF! Часто відвідую їх сайт як для англомовну версію, так і україномовну. Мені припало до душі, що WWF мають сайти для кожної країни окремо, і Україна не виняток. На WWF.Ukraine можна знайти завжди цікаву та корисну інформацію. Також вони завжди проводять досить оригінальні кампанії на теми охорони довкілля. Наприклад, раніше я згадувала такі проекти як "Голос води", "Квантовий стрибок ведмедя", "Зниклі сторінки 404". Ця організація разом з відомим NETFLIX презентувала документальний проект "Наша планета", що складається з 8 серій та демонструє унікальні кадри з життя дикої природи. До речі, одним з місць, де проводили зйомки, став український Чорнобиль. Саме він став символом того, що природа все ж таки має надію на відновлення за умови, якщо людина вчасно відступить.
Для природоохоронців WWF часто проводять тренінги та стажування в різних країнах світу. І що найголовніше — вони завжди відкриті до співпраці з природоохоронцями, волонтерами та просто не байдужими до долі нашої планети!
Happy B-day WWF!

4 irinadasenko678  
За час існування Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) було створено багато акцій по всьому світу, зокрема, в Україні. За підтимки WWF був створений Ужанський національний парк, збільшилися та розвивалися інші природоохоронні території.
Відновлено болото Чорне Багно на Закарпатті. Відновлено островів Єрмаков та Малий Татару в Дунайському регіоні. У рамках цієї роботи в Києві у березні 2017 року пройшла перша зустріч представників різних громадських та наукових організацій, на якій обговорювалися практичні кроки по створенню в Україні Смарагдової мережі та мережі НАТУРА 2000.

3 doroshenkoevgenia  
WWF - це одна з найбільших організацій в природоохоронній організації. На сьогодні WWF відкрила свої філії в 96 країнах по всьому світу. Логотип фонду із зображенням панди - один із найбільших відомих у світі - давно став символом реальної діяльності, створеної на захист природних екосистем та майбутнього всього людства.
Місія WWF - побудувати суспільство, в якому люди живуть у гармонії з природою. Освітні проекти WWF виконані, щоб діти були найкраще обізнані з етичних і екологічних аспектів, знали про цінність і ідеї WWF, дотримувались їх, а також були націленими на збереження дикої природи.

2 vladagusar1103  
Головною метою Всесвітнього фонду дикої природи — є зупинення деградації природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому люди будуть жити в гармонії з природою.
Найбільша увага Фонду зосереджена на збереженні трьох біомів, які містять велику частину світового біологічного різноманіття: океани й узбережжя, ліси, прісноводні екосистеми.
З інших питань, якими опікується Фонд, заслуговують уваги: проблема зникаючих видів, розвиток стійкого виробництва екологічних товарів, та зміни клімату.

WWF працює в Україні з кількома проектами: Дунайський проект, Карпатський проект, зміна клімату та інші. Проекти Дунай-Карпатської програми Всесвітнього фонду природи частково охоплюють і інші регіони України. Проект «Лісова сертифікація» має велике значення для всієї країни і для всіх лісових насаджень нашого краю.

1-10 11-11
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz