П`ятниця, 29.03.2024, 11:45Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Жовтень » 17 » ЕКООСВІТЯНИ ПАРКУ ПРОВЕЛИ ЗАХІД НА ТЕМУ: "ЧИСТЕ ПОВІТРЯ – ЕЛІКСИР ЗДОРОВ’Я"
10:23
ЕКООСВІТЯНИ ПАРКУ ПРОВЕЛИ ЗАХІД НА ТЕМУ: "ЧИСТЕ ПОВІТРЯ – ЕЛІКСИР ЗДОРОВ’Я"

Днями, працівники національного природного парку «Нижньосульський» організували захід «Чисте повітря – еліксир здоров’я» для учнів 6 класу опорного закладу «Оржицької ЗОШ I-III ст. ім. І.Я.Франка».

В рамках заходу екоосвітяни провели екскурсію місцевим парком та розповіли учням, що повітря є необхідною умовою життя. Це один з невід'ємних факторів, що впливає на стан здоров'я та являє собою універсальний засіб самолікування, безцінний еліксир здоров'я і активного довголіття. Без чистого повітря не може бути повноцінного життя і міцного здоров'я.

Р.S. У романі П.А. Павленко "Щастя" лікар Комков каже хворому: "Ваша хвороба вимагає простого лікування – повітря. Побільше його і на яву і уві сні. Потрібно наскрізь омити кожну клітину свою свіжим повітрям... Їсти на відкритому повітрі, а спати неодмінно...

Отже, вчіться дихати. Звикайте ставитися до повітря, як до їжі... Відчувайте на смак і запах, насолоджуйтеся їм".

Дуже розумна і цінна порада.

Відділ еколого-освітньої роботи та рекреації

НПП «Нижньосульський»

Переглядів: 457 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 131 2 »
13 samsonenkoviktorija  
Людина в середньому робить приблизно 22 000 вдихів і видихів на день, не мале число, тому ми повинні забезпечити, щоб хоч половина з них були на свіжому повітрі, а не в квартирі, де, як відомо, повітря в 30 раз брудніше ніж на вулиці.

12 anzhelkasklyar  
Сумно бачити, що більшість сьогоднішніх дітей витрачають майже весь свій час на відеоігри та комп'ютери, а не на активний відпочинок і прогулянки на вулиці. На щастя, такі заходи можуть виправити цю ситуацію.
Також, я вважаю, що до екологічної культури дітей варто обов'язково залучати батьків.
Адже одне з основних завдань рідні — допомогти дітям полюбити природу та побачити красу цього світу.

11 vladagusar1103  
Перебування дітей на свіжому повітрі має велике значення для фізичного розвитку дитини. Прогулянка є першим і найбільш доступним засобом загартовування дитячого організму. Вона сприяє підвищенню його витривалості і стійкості до несприятливих впливів зовнішнього середовища, особливо до простудних захворювань. На прогулянці діти грають, багато рухаються. Рухи підсилюють обмін речовин, кровообіг, газообмін, покращують апетит. Діти вчаться долати різні перешкоди, стають більш рухливими, спритними, сміливими, витривалими. У них виробляються рухові вміння та навички, зміцнюється м'язова система, підвищується життєвий тонус. Прогулянка сприяє розумовому розвитку, так як діти отримують багато нових вражень і знань про навколишній світ.

10 anastejsabel  
Захід який провели на мою думку дуже корисний.Адже,научно доведено, що тривале перебування на свіжому повітрі сприяє збагаченню клітин і тканин киснем, забезпечує нормальний перебіг окислювально – відновних процесів і виділення з організму продуктів обміну.

9 dianastr2014  
Як би мене хтось вивіз на прогулянку на свіже повітря! Насправді не знаю, що може бути краще за час, який проводимо на свіжому повітрі. Особисто для мене це велика частина життя. Адже ще змалечку я звикла проводити літо за містом, на дачі біля річки, де не має асфальту, величезної кількості машин і т.д. Я настільки до цього звикла, що зараз, коли навчаюсь в університеті та зазвичай в червні маю сесію і вимушена знаходитись в місті, просто фізично не витримую тієї спеки та цього повітря із запахом асфальту та вихлопних газів.
Це влітку, а восени та взимку обожнюю прогулянки у лісі. Особливо полюбляю зимовий час. Тоді є змога надовше навідатись до дідуся з бабусею, взяти свого собаку Рекса та вдосталь насолодитись засніженими сосновими "лапами". Накататись з двоюрідною сестрою на санчатах чи льодянці. Знайти стовбур сосни, що колись впала, сидіти на ньому та насолоджуватись теплим чаєм з лимоном та імбиром, що вже так добре настоявся у термосі.
Найщасливіший час для мене. Подумки вже на зимових канікулах.)

8 pirokhoksana  
Сучасне покоління дуже відрізняється від минулих. В часи бурхливого розвитку комп'ютерних технологій ми стали забагато уваги приділяти винайденим гаджетам. Дитина з перших років свого життя, навіть не вміючи говорити, уже розуміє, як користуватися смартфоном. Раніше діти увесь свій час проводили з друзями на вулиці, з ранку до вечора перебували на подвір'ї. А зараз... Дуже прикро, що сучасне покоління неймовірно залежить від техніки. В наш час не вистачає такого роду екскурсій. З самого початку потрібно привчати дитину якомога більше часу перебувати на свіжому повітрі. Приємно знати, що працівники НПП "Нижньосульський" дбають про здоров'я дітей, адже чисте повітря таке необхідне для нас!

7 zari999777555  
Оо, тут зачепили таку "цеглинку"... і дійсно свіже та чисте повітря— це, без сумніву, важлива тема, яка стоїть зараз на порядку денному.Незабруднене, з належним вмістом кисню і незначними домішками шкідливих речовин повітря — не лише еліксир, незамінний оксидатор та друга "їжа" для мозку. Це джерело життя. І не лише людини. Це безформений резервуар біосфери, який кожну мить дає можливість усьому живому існувати: дихати, відчувати тепло сонячних промінчиків, дзюрчання струмка, подих вітру, шурхіт листя і гілочок, гудіння і метушню у денному просторі, мереживо хмарок. Без повітря ми ніхто! І ми майже ніхто без чистого повітря! А де повітря чисте? Може у чотирьох стінах?
Ми всі підковані, тож знаємо: потрібно якомога більше часу бути за межами даху. А тому вистрибуємо у вікна і ночуємо прямо у калюжах...а що, як варіант:)
Але темп нашого життя, наші звички, цивілізація, технічний прогрес! Усе це то добре, тут особливо не посперечаєся, та про екологію потрібно дбати ретельніше і бути обачніше до життя та здоров'я землян...кому? та нам же самим...землянам;)
У наш час треба шукати найменшу можливість, хоча б у вихідні тікати з горловини урбаністичного простору, бо лише за його межами повітря буває хоч трохи ліпшим (більший вміст кисню, що продукується фітобіотою; невеликий вміст шкідливих бактерій, на які згубно діють фітонциди; зменшена кількість шкідливих викидів з підприємств). Тож давайте будемо більше ходити у походи, подорожувати, виїзджати за місто і, звісно, привчать до цього молоде покоління!

6 olyakhomenko2000  
На даний час, сучасний дітей відірвати від комп'ютерів і телефонів досить складно, і це не може не засмучувати. Все більше і більше дітей хворіє, та і не тільки дітей. Раніше діти майже весь свій вільний час проводили на подвір'ях граючи в різні ігри і їх було важко "Загнати" додому. А зараз дітей не можливо "Витягнути" на вулицю, щоб погуляти. Я гадаю, що це все залежить не тільки від дітей, а і в якійсь мірі від батьків, їм потрібно більше часу уділяти своїм дітям, ходити з ними на прогулянки і більше проводили часу разом не тільки вдома, а і на свіжому повітрі!

5 mobistyle2467  
Научно доведено, що тривале перебування на свіжому повітрісприяє збагаченню клітин і тканин киснем, забезпечує нормальний перебіг
окислювально – відновних процесів і виділення з організму продуктів обміну.Тривале перебування людини в місцях з недостатньоюоксигенацією повітря веде до проблем забезпечення киснем клітин і тканин
організму та зниження інтенсивності окислювальних процесів. Це сприяє
прогресуванню головного болю, поганого сну і апетиту, підвищенню стомлюваності
і збудливості, порушенню обміну речовин і тканинного дихання, накопиченню у
крові шкідливих для організму речовин. Особливо чутливі до кисневого
голодування кора головного мозку і серцево – судинна система.

Тому в приміщенні, де людина проводить більшу частину доби, повітря повинно бути
завжди чисте і свіже. Слід частіше провітрювати кімнату, уникати тривалого
перебування в закритих приміщеннях, в яких повітря зіпсоване тютюновим димом,
пилом і т.д.

Важливо в будь-яку пору року спати з відкритим вікном при температурі повітря
не вище 180. Влітку дуже корисно спати на відкритому повітрі.
Встановлено, що в закритому приміщенні, де знаходиться кілька осіб, кількість
кисню значно зменшується вже через кілька годин. Крім того, в погано
провітрюваних кімнатах міститься велика кількість мікроорганізмів.
Особливо необхідна хороша вентиляція в кімнатах, де знаходяться інфекційні
хворі. При накопиченні в повітрі мікроорганізмів зростає небезпека зараження,
частіше виникають ускладнення. Чисте, свіже повітря не тільки лікує від хвороб,
а й зміцнює, загартовує організм, оберігає людину від простудних захворювань.

4 bezkorovaina_oksana2000  
Який чудовий задум, особливо в наш час коли загазовані, забруднені міста отруюють нас і наших дітей.На мою думку потрібно проводити більше таких заходів і привчати підростаюче покоління проводити свій вільний час не за смартфонами а на свіжому повітрі. Таким чином можна не лише зберегти здорв'я дитини а й покращити його . Це  стосується не тільки дітей а й дорослим також потрібно частіше бувати на свіжому повітрі і подавати правильний приклад своїм дітям,виходити на прогулянки у парк, ліс...Одним словом, потрібно привчати дитину гуляти на свіжому повітрі.

1-10 11-13
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz