П`ятниця, 29.03.2024, 12:48Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Квітень » 20 » ФАХІВЦІ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» НАВЧАЛИ ШКОЛЯРІВ БЕРЕГТИ ПЕРВОЦВІТИ
09:25
ФАХІВЦІ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» НАВЧАЛИ ШКОЛЯРІВ БЕРЕГТИ ПЕРВОЦВІТИ

Екоосвітяни Національного природного парку «Нижньосульський» (Полтавська область) в рамках акції «Збережемо первоцвіти» організували та провели еколого-освітній захід з учнями опорного закладу Оржицької ЗОШ I-III ступеня імені І.Я.Франка.

Основна мета якого – нагадати учнівській молоді, що первоцвіти знаходяться під охороною та переважна частина їх видів занесена до Червоної книги України.

В заході прийняли участь учні середніх та старших класів. Дітям була представлена розповідь про видову красу первоцвітів Парку, їх особливості та необхідність збереження. Згадали також про правила поведінки на природі.

По закінченню заходу діти отримали листівки «Збережемо первоцвіти», буклети «Первоцвіти тендітна усмішка весни НПП «Нижньосульський» та екологічні календарі «Первоцвіт».

А діти в свою чергу теж підготувались до візиту працівників Парку, намалювали, виліпили з пластиліну та пошили з тканин первоцвіти. Цікавими роботами були підсніжники виготовлені з тканини ученицею 9-а класу Бобик Дариною та ученицею 6-б класу Лень Катериною. Відмінна кольорова гама паперових первоцвітів була представлена у роботі Рудої Дарини - учениці 6-б класу.

Начальник відділу екологічної освіти

НПП "Нижньосульськи"

Козачкова О.А. 

Переглядів: 844 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 141 2 »
14 alinamelnikova331  
Первоцвіти - рослини, які сприймаються нами як символи весни. Вони першими зацвітають, даруючи людям свою тендітну красу.
Кожної весни ми бачимо як в переходах, просто на вулицях чи зупинках, люди торгують букетиками конвалій, барвінку, пролісків. Зривання первоцвіту наносить невиправну шкоду українській фауні – адже рослини не встигають розмножуватися і їх, з кожним роком, стає все менше. Тому проведення таких акцій ,є дуже актуальним.

13 inneschelebii5  
Шануймо і оберігаймовсе, що нас оточує! Ми є частиною, а не "центром" великого механізму
життя!

12 godlikeorion  
Безумовно, такі акції виховують у дітей природоохоронну свідомість. Первоцвіти є єдиним джерелом живлення для багатьох видів комах. Зникнуть первоцвіти – зникне величезна кількість метеликів (наприклад, мнемозина), бджіл, джмелів, інших комашок, котрі захищають ліс від шкідників. Дерева почнуть хворіти й всихати. Цей ланцюжок неважко продовжити й до самої людини.

11 yankayankaaaaa  
Не дивлячись на те, що за продаж червонокнижних рослин порушникам загрожує штраф, білими підсніжниками, першоцвітами ,блакитними пролісками, фіолетовим шафраном торгують майже неприховано. Рідкісні рослини неконтрольовано зривають для продажу. Якщо так і триватиме, відновити популяції дорогоцінних рослин буде неможливо.
Добре те , що завдяки екоосвітянам Національного природного парку "Нижньосульський", підростаюче покоління залучається до подібних заходів і усвідомлюють значущість зникаючих рослин.

10 taniaculik7088  
Я схильна до подібних акцій і сама стаю їх учасником. Я вважаю, що в таких ситуаціях важлива самосвідомість. І люди не зривають первоцвіти, що є регіонально рідкісними, а триста разів подумають, чи матимуть вони з цього користь. Проблема у тому, що громада не освідчена в цьому плані. Люди навіть і не задумаються про те що нищать рідкісні види рослин. А це все закладається у школі. Тому є необхідним знайомити дітей ще у початкових класах з Червоною книгою України. І приділяти увагу її вивченню всі 12 років навчання. Важливо щоб діти бачили який мають вигляд рідкісні рослини. Можливо тоді ми зробимо світ трішечки краще.

9 potapovaasya1810  
Весна прекрасна пора року, адже саме вона дарує нам свої перші квіти – первоцвіти, які, на жаль, все частіше можна побачити в переходах, просто на вулицях чи зупинках у людей, які  намагаються заробити, продаючи їх за доволі смішну ціну. Прикрим є і те, що часто місця зростання цих рослин перетворюють на смітник, що просто не дає нормально розвиватися квітам та плодам. Така доля настигла і проліски моєї місцевості, але як добре, що є люди, які не байдужі до цієї проблеми та буквально врятували ці рослини. Сміття прибрати легко, адже це магія, що під силу кожному, а от відновити фітоценоз не є досить швидким процесом, а в деяких випадках навіть неможливим, тому потрібно знати, любити та берегти рослини, що потребують цього.

8 tanya9zhivotovska  
Зараз відбувається зменшення популяцій первоцвітів, тому проведення таких агітаційних акцій може зберегти різноманітність флори та виховати у дітей прагнення донести до інших всі аспекти цієї проблеми і не тільки. Проведення таких заходів - є не від'ємною частиною виховання здорових поглядів дітей на збереження природи і безумовно радує і те ,що учнямі опорного закладу Оржицької ЗОШ I-III ступеня імені І.Я.Франка активно долучаються до проведення таких акцій.

7 aulko99  
Первоцвіти - екологічна група рослин, яка занесена до Червоної Книги України. Останніми роками кількість цих рослин значно скоротилася, опинилися на межі зникнення. Це відбувається внаслідок господарського освоєння місць зростання первоцвітів, намагання окремих людей перетворити їх на засіб заробітку. Отже, дуже чудово, що екологи спостерігають і не дають скривдити ці рослини. Розповідають і прививають любов дітей до збереження цінності нашої землі.

6 domitor96  
Дуже гарна акція. Вона допоможе виховати дитей, як дбайливо ставитися до природи.

5 natasha28122797  
Проведення таких акцій в наш час є актуальним. З кожним роком все більше людей долучаються до охорони первоцвітів, але є й такі, які завдають їм щкоди. Тому необхідно контролювати місця де продають рослини, що знаходяться на межі зникнення.

1-10 11-14
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz