Четвер, 25.04.2024, 10:42Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2020 » Лютий » 24 » ГОДИНА СПІЛКУВАННЯ У МІСЦЕВІЙ ШКОЛІ
11:55
ГОДИНА СПІЛКУВАННЯ У МІСЦЕВІЙ ШКОЛІ

У межах природоохоронної акції «ЗБЕРЕЖИ ПЕРВОЦВІТИ» працівники відділу еколого-освітньої роботи та рекреації НПП «Нижньосульський» провели годину спілкування, щодо збереження та охорони первоцвітів для вихованців 10 класу опорного закладу «Оржицької ЗОШ I-IIIст. ім.І.Я. Франка» (Оржицький р-н., Полтавська обл.).

Екоосвітяни Парку презентували свої знання у пізнавальний лекційний матеріал на актуальну тематику весняного сезону: ««Збереження та охорона первоцвітів».

За допомогою фотовиставки «Знай, люби, бережи» дітям розповіли про первоцвіти, окрему увагу приділили тим, які занесені до Червоної книги України та як важливо охороняти їх: не зривати, не купувати та не сприяти продажу.

 

ВІдділ еколого-освітньої роботи та рекреацї

НПП "Нижньосульський"

Переглядів: 345 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 111 2 »
11 matvievskayaoksana827590  
Я гадаю ,що таку інформацію треба  надавати дітям частіше ,щоб вони цінили і оберігали нашу природу.

10 polebkakhomenko1  
Багато первоцвітів є червонокнижними рослинами. Саме тому це дуже добре, що дітям розповідають про їх важливість, та можливе скоре винищення з планети Земля. Вірю в таких вчителів, які стараються для дітей, і роблять такі заходи.

9 samsonenkoviktorija  
«ЗБЕРЕЖИ ПЕРВОЦВІТИ» - чудова природоохоронна акція, яка проводиться в багатьох навчальних закладах. Кожного року діти чують про перші весняні квіти і для них вже не секрет, що вони є зникаючими. От шкода лише, що бабусі, які торгують цими тендітними красунями не думають про те, що на наступний рік торгувати можливо буде нічим! Здається, їм також корисною буде подібна лекція.

8 stefa123430  
Прогулюючись вулицями Полтави можна часто натикатися ранньою весною, особливо перед восьмим березням, на бабусь чи дідусів які продають первоцвіти. В їхньому асортименті є підсніжники звичайні, проліски довголисті, конвалії і т. д. Я питала в них чи знають вони, що торгують первоцвітами, які занесені до Червоної книги України і що за їх продаж можуть виписати штраф від 1700 гривень. На це мені відповідами, в кращому випадку,  те що вони не знали про закон про заборону продажу первоцвітів і про штрафи, або дуже "культурно" мене посилали і просили не лізти в їх прибутковий бізнес. Я все звичайно розумію, що гроші потрібні всім, але в людей має бути хоч трохи розуміння того, що своїми діями ми просто знищуємо і так дуже рідкісні види рослин. І саме це відбувається з двох причин: халатність і байдужість людей до стану навколишнього середовища та банальне незнання даної проблеми. Якщо із першим справитися дуже важко, то з другим все набагато простіше, просто треба мати бажання і час, щоб інформувати населення стосовно проблем навколишнього середовища та методів чи шляхів їх вирішення. І саме цим благородним ділом займаються співпрацівники НПП "Нижньосульський", які інформативно і доступно пояснюють все малечі.

7 natalialiakhman99  
Первоцвіти - це рослини, які перші цвітуть навесні, після холодної зими.Вони завжди привертають до себе увагу своєю красою та ароматом. Люди збирають їх, складаючи у букети напередодні весняних свят. Прикро, що вони забувають,що своїми безвідповідальними вчинками,шкодять квіткам,які і без того на межі зникнення. Тому добре,що працівники відділу еколого-освітньої роботи та рекреації НПП"Нижньосульський" провели такі години спілкування.

6 potapovaasya1810  
Проведення таких заходів у навчальних закладах є одним із ключових завдань екологічного просвітництва. Первоцвіти одні із найбільш тендітних груп рослин, зруйнувати їх екосистему дуже легко. Тому заборона продажі первоцвітів і просвітництво у навчальних закладах є одним із головних кроків до їх збереження.

5 ivanukt1122  
Чудово, що працівники НПП проводять такі години спілкування, адже це досить актуальна проблема нашого часу. Первоцвіти - перші вісники весни,люди не розуміють, що вони знаходяться на межі зникнення через недбале до них ставлення, такі виховні заходи формують любов до природи та екологічну свідомість. Маю надію, що учні оволоділи достатньою інформацією, для того щоб зберегти красу весняного лісу.

4 alkabilyk737  
Надіюсь, що дітям було цікаво послухати про охорону первоцвітів, і найголовніше те, щоб вони розуміли наслідки нераціонального використання природних ресурсів, і не робили страшних помилок, які здійснює людина по відношенню до природи.

3 aulko99  
З перших днів весни еко-освітяни турбуються за нашу природу, а особливо за первоцвіти! Чудово, що учні долучаються до акцій, метою яких є  зберегти в наших лісах та відновити на колекційних ділянках ранньоквітучі весняні рослини та привернути увагу населення до проблеми зникнення первоцвітів у нашій країні. На мою думку, дуже важливою складовою акції  є пропаганда відмови від купівлі первоцвітів. Збираючи та продаючи первоцвіти, ми знищуємо їх, а купуючи – допомагаємо знищувати. Рідкісні весняні квіти краще не чіпати: вони красиві в природному середовищі. Хай лісові квіти тішать око, серце і душу всіх, хто після вас прийде до лісу!!!

2 karinkasviatobog  
І в котрий раз захоплююсь роботою співпрацівників НПП "Нижньосульський". Такій захід дуже актуальний в цю пору року. Сподіваюся що дітки будуть дослухатися до ваших порад і будуть зберігати першоцвіти.

1-10 11-11
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz