Четвер, 18.04.2024, 21:27Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Березень » 11 » ГОДИНИ СПІЛКУВАННЯ В РАМКАХ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ «ЗБЕРЕЖИ ПЕРВОЦВІТ!»
15:26
ГОДИНИ СПІЛКУВАННЯ В РАМКАХ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ «ЗБЕРЕЖИ ПЕРВОЦВІТ!»

В рамках Всеукраїнської акції «Збережи первоцвіт!», з перших календарних днів весни, екоосвітяни Національного природного парку «Нижньосульський» розпочали природоохоронні години спілкування «Первоцвіти – краса, що потребує захисту». Екологічні заняття під таким гаслом вже проведені в 7 загальноосвітніх навчальних закладах Семенівського району.

Фахівець Парку Козлов М.І. за допомогою презентації та відеофільму ознайомив вихованців шкіл з видовим різноманіттям первоцвітів рідного краю та які з них занесені до Червоної книги України. Звернув увагу дітей на те, що масовий збір рідкісних рослин у букети та на продаж, призводить до послаблення, а у невеликих місцезростаннях до повного пригнічення насіннєвого поновлення. Крім цього, дуже часто ранньоквітучі рослини виривають з підземними частинами, що призводить до знищення популяції.

Бережіть неповторну природну красу нашої країни. Не витоптуйте, не зривайте та не купуйте ранньоквітучі рослини. У букеті чудово виглядають спеціально виведені на це культурні квіти, а місце «диких» рослин – в природі.

Начальник відділу еколого-освітньої роботи та рекреації

Козачкова О.А.

Переглядів: 492 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 231 2 3 »
23 anzhelkasklyar  
Первоцвіти - завжди привертають до себе увагу своєю красою і тим, що це перші розквітлі рослини після довгої зими. На жаль, часто їх збирають, складаючи у букети напередодні весняних свят. Прикро, що на вулицях, ринках та трасах з’являться продавці червонокнижних весняних квітів. Люди добре знають якої шкоди завдають природі, але, з року в рік цим займаються і, що найсумніше, вчать цьому своїх дітей.
Тому такі акції є дуже корисними для збереження нашого майбутнього та майбутнього наших дітей і всіх наступних поколінь.

22 kripakmaxx  
Завжди говорю , що дуже добре що діти приймають участь у таких заходах , саме у такому ранньому віці у дитини відкладеться в голові ,що дійсно природу треба оберігати , а не навпаки кривдити і знущатись з неї .

21 okseniukbohdan  
Первоцвіти  знаходяться на межі зникнення та занесені до Червоної книги України. Дуже добре, що на подібних заходах підіймаються такі важливі питання, привертають увагу до проблеми збереження ранньоквітучих рослин, а також допомагають сформувати у підростаючого покоління природоохоронні навички та почуття відповідального ставлення до природи.

20 tatjanaisackova  
Вважаю такі акції дуже важливими, але питання як зробити їх дієвішими залишається невирішеним
Нещодавно спостерігала парочку закоханих, дівчина несла в русі добрячий жмуток пролісків і була неймовірно щаслива... Навіть не розуміючи, що її нетривале задоволення приносить неймовірну шкоду природі

19 vova30146  
Приємно бачити, що учні різних шкіл міста Полтави, а також Полтавської області долучаються до цієї проблеми. Доречі, учасники конкурсу колективів екологічної просвіти часто беруть цю тему за основу своїх виступів

18 anastasiasotnyk  
Дана акція ,повинна розповсюджуватися на все
Не тільки на первоцвіти ,а і на інші рослини ,дерева,та різні саджанці
Колись бачила таку картину ,мама гуляє з дитиною ,і дитина ламає гілку дерева ,і як ви думаєте ,яка неакція матері?абсолютно ніякої,з цього все і починається!
Тому ,коли кожен в своїй сім’ї розповсюдить це правило ,тільки тоді зміниться відношення до рослинного світу

17 maxsemenko25  
Природоохоронні години спілкування «Первоцвіти – краса, що потребує захисту», проведені працівниками Національного природного парку «Нижньосульський," є органічною складовою екопросвітницької діяльності наукової установи. Екокультура молоді є вкрай необхідною в сучасних  умовах, адже від цього залежить майбутнє навколишнього середовища України.

16 karina_S  
Бережливе ставлення до всього, що нас оточує( в тому числі і первоцвіти ), потрібно прищеплювати дітям з самого маличку, щоб надалі, уже будучи дорослими людьми, у них було категоричне ставлення і тверда позиція до цієї ситуації( незаконна торгівля первоцвітами )!

15 dianastr2014  
Дуже добре, що з дітьми проводяться такіінформаційні бесіди. Мені здається, що не менш цікавою була б і проектна
діяльність з цієї теми. Наприклад, можна досліджувати ділянки з первоцвітами,
їх кількість, вирішувати проблеми з методів поширення квітів, проводити роз’яснювальну
роботу з населенням.

14 vladagusar1103  
Дана акція повинна проводитися не тільки серед дітей, а й дорослих людей, які намагаються перетворити їх на засіб торгівлі та заробітку. Перші вісники весни, що дарують нам радість, опинились на межі зникнення. Рослини, які так нелегко виборювали право пестити людей свіжістю весняного оновлення, раптом опинились в тенетах людської жорстокості. І саме з вини людей зазнають бездушного винищення. За даними екологів, щорічно у період березня та квітня в Україні знищується до 20 мільйонів цих квіток, занесених до Червоної книги. І це все наслідки недбалого ставлення людини до природи.

1-10 11-20 21-23
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz