П`ятниця, 29.03.2024, 00:40Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Червень » 17 » Господар лящівського пляжу
08:57
Господар лящівського пляжу

 

Тваринний світ часто дарує нам різноманітні несподівані сюрпризи. От і цього літа в районі села Лящівка з’явився незвичайний птах – дорослий лебідь-шипун,  який затоваришував з приїзжими рибалками і багато часу проводив у їх компанії, випрошуючи їжу у вигляді залишків сніданків та обідів. Згодом цей незвичайний птах перебрався на лящівський пляж,  де вже кілько тижнів почуває себе повновласним господарем і далеко не всім рибалкам дозволяє розташовуватись біля себе. Така незвична поведінка цього птаха, скоріш за все, пояснюється тим, що він жив на людському подвір’ї,  а потім втік на волю.  Подальша доля цього незвичного нового мешканця села залежить від лящівської громади і, сподіваюсь,  буде схильна до лебедя-красеня.

Інформацію підготував М. Клєстов

Переглядів: 177 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 xmargo25  
ВАЖЛИВО ПАМ'ЯТАТИ! Підгодовуючи лебедів людина надає їм ведмежу послугу. Лебеді приваблюють величезну кількість людей, які з найкращих спонукань підгодовують їх. Звичайно, птахи звикають до людини і зовсім не хочуть розлучатися з «хлібними місцями» на міських озерах.Птахи продовжують чекати «годувальників» навіть із настанням суворих морозів, проте ті, як правило, вважають за краще не виходити зайвий раз на вулицю. Пригодовані птахи страждають, але не можуть відразу зорієнтуватися та полетіти на незамерзлі водоймища. В результаті деякі хворіють і навіть гинуть. Основна їжа водоплавних птахів – водорості. І поки водоймище не замерзло, у лебедів є доступ до їжі. З настанням сильних морозів багато лебедів переміщаються на незамерзаюче морське узбережжя, де благополучно годуються до весни.
Люди, не годуйте лебедів! А якщо вже сталося так, що лебідь залишився взимку на зальодянілій волоймі і не відлетів, годуйте їх правильною їжею.Лебедів категорично не можна годувати чорним хлібом! Він викликає бродіння в шлунку і, як наслідок, розлад шлунково-кишкового тракту, ослаблення, хвороба. Білий хліб допустимо за відсутності іншого корму, але в дуже обмежених кількостях! Лебедів категорично не можна годувати цвілим або прокислим хлібом! Для птахів, як і людей, зіпсований продукт смертельно небезпечний.У холоди лебедів можна підгодовувати сирими або злегка відвареними нашаткованими овочами: капустою, морквою, картоплею, а також запареним рисом або пшоном. Однак, у сильний мороз вся ця їжа примерзає до льоду. В цьому випадку як корм підходить зернова суміш з пшениці, вівса і ячменю або спеціальний комбікорм для птахів, що не містить солі. ВАЖЛИВО ПАМ'ЯТАТИ! Травна система лебедя влаштована так, що він повинен обов'язково запивати їжу. Тому корм слід кидати у воду або на берег біля кромки води. У крайньому разі – на лід.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz