Субота, 20.04.2024, 13:56Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2020 » Вересень » 7 » ІНСПЕКОРАМИ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ЗАФІКСОВАНО ФАКТ ЗАДУХИ РИБИ В ЗАКАЗНИКУ
11:07
ІНСПЕКОРАМИ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ЗАФІКСОВАНО ФАКТ ЗАДУХИ РИБИ В ЗАКАЗНИКУ

На території ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Сулинський» в адміністративних межах Полтавської та Черкаської областей, інспекторами служби державної охорони природно-заповідного фонду НПП «Нижньосульський» виявлено факт загибелі водних живих ресурсів.

При візуальному обстеженні вода була зеленого кольору та у деяких місцях відчувався неприємний запах, на поверхні визначався виключно один вид загиблої риби – карась.  Основною причиною загибелі риби можна вважати природні фактори, а саме: зменшення вмісту розчинного кисню у воді, але точну причину загибелі водних живих ресурсів можна встановити лише лабораторними дослідженнями.

Тому, для встановлення причини замору риби адміністрація НПП «Нижньосульський» звернулася до компетентних органів – Державну екологічну інспекцію центрального округу, Управління Держпродспоживслужби в Семенівському, Глобинському районах Полтавської обл., Чорнобаївському р-н. Черкаська обл., Полтавський та Черкаський рибоохоронний патруль, з метою проведення повного гідрохімічного та токсикологічного аналізу.

Спільний виїзд на територію, було здійснено спеціалістами управління Держпродспоживслужби в Семенівському, Глобинському районах Полтавської обл., Чорнобаївському р-н. Черкаська обл., працівниками Парку, представниками Чорнобаївської РДЛВМ та Семенівської РДЛВМ. Відібрані проби води та пат матеріал. Поверхневим візуальним оглядом у загиблої риби, ознак інфекційних чи інвазійних захворювань не виявлено, результати лабораторних досліджень очікуються.

 

Переглядів: 299 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 181 2 »
18 olyakhomenko2000  
Мало того, що риба активно гине від рук браконьєрів, так тепер почала задихатись в водоймах. Раніше з такими проблемами зштовхувались досить рідко і зазвичай в зимку, але тепер ця проблема починає набирати все більшого розмаху. Багато видів гине і їх популяція стає все меншою і це не може не  лякати

17 katyazolotar  
Сьогодні все більш актуальною стає проблема загибелі риби.Через різке підвищення температури повітря протягом останніх років, та через посушливий клімат у водоймах кількість киснюзменшується, а наявність в водоймахводоростей спричиняє явище  цвітіння води.  На сьогодні стан води  швидко погіршується,а значить, що і популяції прісноводних стрімко скоротшуються. Я вважаю, що загибель риби спричинена явно не природними факторами. Але навіть якщо вони
стали причиною, то всеодно, не без допомоги людини. За останні роки, екологічний стан нашої планети дуже змінився, в гіршу сторону. Змінений склад повітря, води та грунту, звичайно, призведе до загибелі риби. Різні хімічні речовини потрапляють у атмосферу у великих кількостях, забруднюють повітря і воду, що є шкідливим для водних організмів.Не можна точно сказати, що така велика кількість втрат живихводних ресурсів, насправді спричинена природними умовами, а не діяльністю людини. Тому, що будь-яка діяльність людини, навіть ненавмисна, шкодить
природі.

16 bezpalcodima  
Чесно кажучи,не дуже віриться,що загибель водних мешканців була спричинена саме природним фактором.Безумовно,високі температури викликали цвітіння води,що мінімізувало потрапляння світла і кисню у товщу води.Та,знаючи данний вид риби Карась,якій не властива загибель від данних чинників,я все ж схиляюся до думки,що у воду потрапили якісь токсичні відходи,які і привели до загибелі представників водного середовища

15 doroshenkoevgenia  
Найбільш дієвим методом боротьби із задухою є аерація (насичення води киснем) та постійний контроль за станом розчиненого у воді кисню. На водних об’єктах де здійснюється вирощування товарної риби, у ставку збільшують проточність або проводять вапнування негашеним вапном. У прісних водоймах літом “цвітіння” води частіше всього викликається синьо-зеленими водоростями.

14 nastualife  
Чомусь  я дуже сумніваюсь в тому, що загибель риб була спричинена природніми факторами. Або, навіть, якщо і ними, то все рівно причиною тому стала людина. На нашу планету насувається глобальна екологічна криза. Змінюється склад повітря, вод, грунту, і , звичайно, це може викликати загибель риб. У зв'язку з значним викидом хімікатів в атмосферу йде забруднення й води, а це несе за собою шкоду для гідробіонтів.

13 karinka101289  
На сьогоднішній день загибель риби є однією з найбільш поширених проблем. Через дуже жаркий та сухий клімат в водоймах зменшується кількість кисню, через що і з'являються водорості які призводять до цвітіння води, а як відомо для нормального життя прісноводних потрібні умови які нажаль в наш час дуже швидко погіршуються!

12 bondarenkovitalina1602  
Задуха риби це дуже негативне явище. Але найгірше те що це явище може створювати людина, бо людям зараз байдуже до всього.

11 090914re  
На сьогодні, люди дуже шкодять навколишньому середовищу, і потрібна точна експертиза, щоб сказати, що така масова загибель водних ресурсів дійсно спричинена природними умовами, а не діяльністю людини, як на сьогодні з ситуацією тихого океану.

10 dianastr2014  
Задуха риби може бути спричинена різними факторами. Так у літній період цеможе бути обумовлено малою кількістю розчиненого кисню у воді. Існує також
«нічна задуха» - в ночі або перед світанком, через припинення процесу
фотосинтезу, вміст кисню у воді теж зменшується. Окрім цього причинами такого
явища може бути наявність у воді ксенобіотиків, що пагубно
впливають на стан риби.

9 nd12508  
Якщо при візуальному обстеженні вода була зеленого кольору, то, скоріше за все, там наявне цвітіння води, що утворюється внаслідок масового розмноження мікроскопічних водоростей. Це могло вплинути на причини задухи риби. Проте, я згодна з коментарями написаними нижче, стосовно того, що все ж таки головною причиною загибелі риби є нестача кисню у воді.
Залишилося тільки чекати результати лабораторних досліджень. Тоді і дізнаємося істинну правду замору риби.

1-10 11-18
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz