Четвер, 25.04.2024, 15:21Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2013 » Грудень » 14 » "ХУДОЛІЇВСЬКЕ ШКІЛЬНЕ ЛІСНИЦТВО" ВИХОВУЄ ПРИРОДОЛЮБІВ
11:10
"ХУДОЛІЇВСЬКЕ ШКІЛЬНЕ ЛІСНИЦТВО" ВИХОВУЄ ПРИРОДОЛЮБІВ

Багато хто з нас любить ліс. Часто стомившись від метушні, так і хочеться зануритись у царину природи, побавити себе співом птахів, запахом хвої чи шелестінням листя, запаморочливими ароматами лісових квітів, пройтися вузькими стежинами, відчути себе наодинці з природою. Тому і ставитися до лісу необхідно дбайливо. Бо він, як усе живе, потребує постійного піклування.

Найкраще про це знають вихованці гуртка „Худоліївське шкільне лісництво", який існує уже більше 30 років на базі Худоліївської ЗОШ I-III ступенів. Ідейним натхненником та керівником, цього дитячого об`єднання юних лісівників, є колишній лісничий з багаторічним стажем, нині працівник Національного природного парку «Нижньосульський» Микола Іванович Козлов. За ініціативи Миколи Івановича при школі створено музей шкільного лісництва, де кожен охочий може ознайомитися з роботою школярів за всі ці роки.

Щороку з дітьми проводяться посадки молодих дерев, за всі роки існування шкільного лісництва було висаджено більше 100 га молодого лісу та виготовлено близько 5 тисяч шпаківень.

  Члени гуртка неодноразово ставали призерами обласних та районних конкурсів. Так, у 2006-2007 роках нагороджені грамотами Міністерства освіти та науки України, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

Робота гуртка є надзвичайно кропіткою. Навесні юним природолюбам потрібно розвішувати шпаківні, підготувати місця для посадки дерев та висадити молоді саджанці.  

Проводиться заготівля насіннєвого матеріалу , доглядаються саджанці, виготовляються годівнички, ведеться підгодівля тварин, що мешкають у лісі, та риб, що є в озері Судебське, на березі якого розташований літній будиночок для занять.

На даний час вихованці на чолі з Миколою Івановичем  підтримують життєдіяльність зимуючих птахів і тварин, підгодовують лісових мешканців, розчищають від снігу обладнані годівниці, проводять спостереження за  життям зимового лісу.

Виховання у підростаючого покоління відчуття поваги і любові до природи, флори та фауни, їх збереження і відтворення - ось основне призначення Худоліївського шкільного лісництва.

За підтримки Національного природного парку «Нижньосульський»  та ДП «Лубенське лісове господарство» ведеться обмін досвідом шкільного лісництва з іншими школами, що є значним вкладом у формуванні екологічної свідомості підростаючого покоління.


Автор: молодший науковий співробітник О.І. Кропивка


Переглядів: 720 | Додав: Oxana | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 4
4 NezdoimunogaOksana  
Я вважаю, що потрібно залучати дітей до різноманітних гуртків, що пов'язані з охороною навколишнього середовища, а також, на мою думку, кожна школа повинна мати такі гуртки.

3 Дарт Вейдер Кривенко  
Пропаганда серед населення знань про ліс, ведення роз’яснювальної пропагандистської роботи з питань охорони лісу від пожеж, їх відновлення і раціональне використання, захисту від шкідників і хворобо лісу, охорони і використання об’єктів тваринного світу!!!!!

2 Дарт Вейдер Кривенко  
Навчання школярів навичкам досліджень природи лісу, залучення їх участі в здійсненні експериментально-дослідницької роботи для вирішення регіональних проблем разом із спеціалістами лісового господарства та вченими!

1 Зіпа Ярослав  
Любов до природи повинно прививатися з перших днів життя, тому я повністю підтримую співробітників Худоліївської ЗОШ за ініціативу створення такого потрібного для всіх гуртка любителів природи)))

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz