П`ятниця, 29.03.2024, 09:50Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Серпень » 28 » КРАСЕНЬ ІЗ ЧЕРВОНИМИ "ЛАМПАСАМИ"
14:21
КРАСЕНЬ ІЗ ЧЕРВОНИМИ "ЛАМПАСАМИ"

Сонцевиків адміралів цієї пори в НПП “Нижньосульський” можна побачити скрізь, але найбільше ваблять їх підгнилі фрукти, от і збираються метелики під або на плодових деревах. Завжди лякливі, спробувавши п’янких ласощів, вони підпускають до себе доволі близько, й ніби усвідомлюючи свою красу, розкривають крила із червоними смугами-”лампасами”, хизуючись перед об’єктивом фотоапарату. Деякі з них розвивались на території парку на кропивах, а інші прилетіли з північних регіонів Західної Палеарктики, куди вже прийшла прохолодна погода. За кілька тижнів і “наші” адмірали почнуть відкочовувати в південні регіони, але не всі. Чому одних вабить далека дорога, а других — ні, й вони лишаються зимувати вдома? На це питання вчені досі не можуть дати відповідь. Ще одна загадка метелика чекає на пояснення: на відміну від інших метеликів-мігрантів адмірал летить не у товаристві особин свого виду, а ніби збирає в подорож веселу різнокольорову компанію. Чому? Зграйки метеликів, що перелітають з місця на місце, прямуючи на південь, можна буде спостерігати вже на початку осені.

Інформацію підготувала співробітник відділу науки, к. б. н. З. Л. Берест

Фото: автора.

Переглядів: 480 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 8
8 elisabet  
Влітку (липень- серпень) ми родиною декілька разів відпочивали у Липовому, де знаходиться Нижньосульський природний парк. Природа там неймовірна, легко дихається. Адміралів дійсно бачили, та й не тільки цих метеликів. Хотілось би побачити рідкісну Поліксену, про яку прочитала у новинах, та не судилося.Сподіваюсь, на наступний рік мрія здійсниться.

7 matvyikchuknina  
Ці створіння неймовірної краси в усі часи вражають людей своїми неймовірними розмаїттям барв, химерними формами, вигадливими малюнками та незвичайною ніжністю, а ще й дивовижною витривалістю. Існує кілька видів цих прекрасних істот, які за весь цикл імаго (остання стадія життя) взагалі не їдять. А живуть такі особини за рахунок енергії, накопиченої в той період, коли метелик був ще гусеницею.

6 potapovaasya1810  
Гарний метелик, а головне, що його можна часто зустріти. Цим літом мені щастило бачити його не один раз, а особливим став той, коли він потрапив в об'єктив мого фотопарата і прикрасив собою звичайне фото, на якому мала б бути проста лілія. Що стосується імені, то, нещодавно, натрапила на статтю, що така назва через те, що Адмірал має тісний зв’язок з морем, адже він здійснює переліт з Європи та Африки і навпаки. Тому природа не перестає мене дивути, як ця маленька тварина здійснює такий довгий переліт, адже, навіть, не всі птахи здатні до таких виснажливих подорожей?



5 sandro19021999g  
Напевно один з найчисельніщих метеликів у наших краях. Думаю не знайдеться людини, яка б ніколи його не бачила. Саме в цей час їх дуже багато, особливо як уже говорили, біля фруктових дерев.

4 hodjaeva0309  
Адмірал -це і справді неймовірний метелик,якого 100% бачив кожен із нас .... Але серед таких рослиноїдних форм зустрічаються і небезпечні шкідники,так що краса красою,але пам'ятати про це потрібно завжди!!!

3 samsonenkoviktorija12  
Існує декілька версій походження назви цього метелика, окрім схожості з форменним одягом адміралів говорять, що назва цієї комахи перекладається з турецької як володар морів.

1 aulko99  
Дійсно, незвичайний метелик!!! Гуляючи восени по парку, по тих місцях, де ростуть груші та яблуні, складно не звернути увагу на яскраво забарвленого Адмірала.  Метелик Адмірал гарний та корисний, але зустрічається дуже рідко. Саме тому, він занесений ло Червоної книги України. Було б цікаво діснатися, чому саме " Адмірал"? Невже він є підкорювачем морів?))))))

2 anarete  
Шановний дописувач, адмірал, як видно із тексту повідомлення, не є рідкісним (якщо не читаєте, то хоча б озирніться навколо), і він не був занесений в Червону книгу України. Адміралом його назвали за червоні "лампаси" на крилах - такі лампаси були на парадній формі у адміралів.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz