П`ятниця, 26.04.2024, 06:33Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2015 » Червень » 1 » ЛІТОПИС ПРИРОДИ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»
08:30
ЛІТОПИС ПРИРОДИ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»

Літопис природи — основний науковий документ заповідної тереторії, в якому сконцентровані основні результати спостережень за природними процесами і явищами.

Літопис природи — це документ, в якому фіксуються спостереження за динамікою різних природних явищ, а також самостійна програма наукових досліджень, в завдання якої входить не тільки збір і реєстрація фактичних даних, але й аналіз отриманих результатів, з'ясування закономірностей спостережуваних природних процесів і причин, що їх викликають, а також прогнозування їх подальшого розвитку.

Літопис природи складається на основі первинних спостережень, в зборі яких беруть участь не тільки наукові, але й науково-технічні співробітники, а також інспектори з охорони природи, які проводять спостереження за скороченою і спрощеною програмою, а також ті, хто працює тимчасово на його території (співробітники інших науково-дослідних установ, аспіранти, студенти). Літопис акумулює в собі всю інформацію про поточний стан екосистем та їх компонентів.

Нагромаджуваний фактичний матеріал повинен відповідати наступним вимогам: 1) бути достовірним, 2) масовим (виняток можуть становити дані по рідкісних і зникаючих видах), 3) репрезентативним, 4) зберігати багаторічну спадкоємність, тобто спостереження за обраними об'єктами (явищами) повинні проводитися протягом невизначено тривалого часу.

Таким чином, в травні 2015 році, НПП видав ІІІ том Літопису природи в якому характеризуються і описуються всі дані зібрані протягом минулих років.

Переглядів: 734 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 odetta00  
Якість нашого розуміння проблем сучасності значною мірою залежить від широти історичного контексту, у якому ми їх розглядаємо. Це стосується як політичних, так і економічних, екологічних, суспільних та будь-яких інших проблем. Вивчення нагальних питань сьогодення в ізоляції від історичного минулого обмежує можливості нашого розуміння, тому я вважаю, що літопис природи є дуже цінним нововведенням, яке дозволить прослідкувати динаміку природних змін і зробити на цій основі корисні узагальнення, висновки.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz