П`ятниця, 19.04.2024, 11:28Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Лютий » 15 » ЛЮТНЕВІ ОБЛІКИ МИСЛИВСЬКИХ ТВАРИН НА ТЕРИТОРІЇ НПП "НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ"
15:32
ЛЮТНЕВІ ОБЛІКИ МИСЛИВСЬКИХ ТВАРИН НА ТЕРИТОРІЇ НПП "НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ"

Останній місяць зими найкращий час для з’ясування стану місцевих популяцій мисливських тварин (кабани, козулі, зайці, лисиці, куниці та інші) перед сезоном розмноження.

Обліки традиційно розпочались на черкаській частині парку – в урочищі Березове.

Погода сприяла проведенню заходу. Вночі випав невеликий сніг і присипав старі сліди звірів.

Природні умови урочища Березове багаті і різноманітні. До складу урочища входять масив листяного лісу, луки, болота, озера та канали. Усі ці складові урочища були обстежені обліковцями.

В обліках прийняли участь співробітники Черкаського науково-дослідного природоохоронного відділення та відділу Науки.

Узагальнені результати обліків показали, що в урочищі мешкає:

5-7 козуль європейських; 5-6 лисиць звичайних; 2-3 куниці лісові; 6-7 зайців сірих; 2-3 сім’ї бобрів річкових, а також горностай (Червоно книга України).

На превеликий жаль, підтвердилось припущення щодо загибелі від африканської чуми свиней місцевого угруповання кабанів. Нами виявлений лише один старий слід дорослого кабана, а того року в цей період в урочищі трималося близько 60 кабанів.

В найближчі дні облікові роботи будуть продовжені і на полтавській частині парку.

Начальник відділу Науки М.Л. Клєстов

Переглядів: 592 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 9
9 yulia99loziuk  
Це надзвичайно важливий захід. Так важливо регулювати кількість тварин і в подальшому розширювати пупляцію різних видів тварин, але треба знати і які відстрілювати.

8 liliamathers  
Щоб не було чуми свиней потрібно регулювати їхню чисельність,а щоб регулювати чисельність потрібно проводити відстріл .Відкривать полювання потрібно було і парк би собі заробив би кошти а так ні собі ні людям.Подивитесь тепер як і коли поголів"я буде відновлюватись.Довго і нудно,а потім як буде багато знову все видохне.Отак і хазяйнуєм.

7 luzovicsnizana  
Як шкода,що існують багато загроз від яких не врятувати!Як не мисливці то африканська чума....

6 samsonenkoviktorija12  
Облік мисливських тварин необхідна справа. Шкода що не по всих угіддях можна дістати таку інформацію, з метою попереджееня розширення "облікової" книги - Червона книга України.

5 zheka1233421  
Необхідний захід адже він дозволяє визначити видовий склад, встановити місця проживання тварин, їх міграції, територіального розміщення, чисельності та санітарного стану тварин в різних угіддях тощо. Щодо популяції кабана я впевнений що вона обов'язково відновиться.

4 mrs_siryachenko  
Ці заходи дуже потрібні в наші часи по всій Україні. Вражає те, що мізерна кількість тварин прослідковується на певних територіях. Обовязково потрібно відновлювати популяцію диких кабанів. Та й зайців дуже мала кількість. А найголовніше, якщо коли-небудь вдасться "достукатись до вищих чинів" та свідомості кожної людини, тільки тоді ймовірність відновлення популяцій буде позитивною. А так хочеться, щоб в Україні було як в багатох країнах ЄС:тварини гуляють вільно та не бояться людей.

3 uriypyschyta  
Дуже цікаво було дізнатися,скільки тварин мешкає на території парку. Але мене більше цікавить які тварини мешкають у нашій області. Шкода,що популяція дикого кабана зникає,надіюсь що скоро все нормалізується і ця проблема буд вирішена. Ці обліки потрібні для нас,щоб люди хоч трохи дізнавалися про проблеми природи і тварин.

2 karinagrischenko1999  
Мисливські обліки тварин дуже необхідні, і не тільки  в національно природних парках. Адже  представники лісових господарств повинні знати скільки тварин знаходиться  на обліку.  Це дуже потрібна і кропітка робота.

1 aulko99  
Й справді, погодні умови зараз чудові, лютневих морозів нема, товща снігового покрову незначна, тож умови праці для обліковців ідеальні. Площа парку значна, в статті наведені дані лише з Черкаської області, цікаво дізнатися результати з території нашої області. Ці статистичні дані надзвичайно важливі, природоохоронні органи та науковці мають змогу контролювати фактичну ситуацію та впливати на неї, приділяти більше уваги болючим питанням. Зокрема, потрібно розширити популяцію дикого кабана, щоб зберегти баланс флори та фауни на теренах парку. Науковці проведуть відповідні дослідження, щоб зрозуміти та уникнути негативних явищ в подальшому.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz