П`ятниця, 19.04.2024, 18:33Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2016 » Квітень » 20 » МАЙБУТНЄ ЛІСУ У ТВОЇХ РУКАХ!
13:44
МАЙБУТНЄ ЛІСУ У ТВОЇХ РУКАХ!

Щоб привернути увагу громадськості та молоді до такого важливого та відповідального процесу, як створення лісів, навесні вже не один рік поспіль під егідою Державного агентства лісових ресурсів України проводиться Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Працівники Національного природного парку «Нижньосульський» щороку  приймають активну участь в заходах, які проводяться в рамках даної акції.

Так, 19 квітня 2016 року учні 7 та 10 класів Худоліївської загальноосвітньої школи I-IIIcтупенів (Семенівський р-н, Полтавська обл.) разом з працівниками відділів екологічної освіти та науки Парку, працівниками Лубенського державного лісового господарства Посульського лісництва долучилися до посадки молодого лісу. В урочищі Худоліївка було висаджено сосну кримську, на ділянці площею 0,5 га.

Бажання озеленити рідні простори та зробити гарну справу допомогло швидко та якісно впоратися із поставленою задачею.

Ліс – це не просто деревина, гриби та ягоди, а живий організм, від здоров’я якого залежить здоров’я усієї природи, а отже і людини.

Подібні заходи надзвичайно важливі, адже привчають молодь любити й оберігати природу, а головне – кожен на собі може відчути кропітку та відповідальну справу створення нових лісів.

Майбутнє лісу – таки в наших руках!

 

Оксана Кропивка

Молодший науковий співробітник

Відділу науки НПП «Нижньосульський»

 

 

 

 

Переглядів: 636 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 211 2 3 »
21 valeriyapishchita  
Завдяки  цій акції багато людей отримають практичний досвід щодо висаджування дерев основних лісових порід, ознайомляться з діяльністю та веденням лісового господарства. Учасники заходу примножуть зелене багатство нашого краю та навчаться дбати і піклуватися про ліс.

20 kripakmaxx  
Добре , що був проведений таких захід він приніс величезний вклад не тільки в териорію на якій були посаджені дерева , а і дав великий досвід людям які приймали участь у процесі сворення лісу , який через роки порадує їх своєю красою .

19 kseniavalenko2016  
Я вважаю правильним робити такі заходи, адже ліс є частинкою життя для кожної людини.
Ми повинні знати що ліс - це не просто там дерева, ягоди, а живий огранізм від здоров’я якого залежить здоров’я усієї природи а отже і людей. Ми повинні берегти ліс і доглядати його))

18 sirsinictutow  
Зараз проводиться багато акцій "Майбутнє лісу у твоїх руках". Іноді так радує, коли бачиш як люди працюють задля природи. Висаджують рослини і дерева, допомогають лісові. Ми в свою чергу, як студенти, маємо і долучаемося до таких акцій, тому що людство повинно відновлювати ліси, а не лише вичерпувати з них корисні копалини! prof

17 pisotskiy1998  
Гарною стане наша Земля,якщо кожна людина посадить дерево,а ще краще два,або три!

16 pashkamac  
Ліси мають величезний вплив на клімат і стан грунтів. Влітку, під час дощів і злив, дерева затримують вологу на листках і гілках. Восени - в шарі опалого листя, мхах і кореневищах. Віддають дерева вологу поступово шляхом випаровування назад в атмосферу, де утворюються хмари, а потім знову перетворюються на опади у вигляді дощу. Взимку лісу акумулюють сніг і не дозволяють йому швидко танути до настання весни. Без лісів вода від талого снігу і дощів швидко стікає в русла струмків і річок, розмиваючи при цьому грунт, утворюючи яри, а також викликає затоплення нижче за течією. Волога, ідучи в річки, майже не випаровується назад у повітря, внаслідок цього часто починаються посухи.

15 marykalin98  
Одним з найбільш важливих елементів природи є ліс. Ліс примітний безліччю явищ. Там росте велика кількість різних рослин, які не можуть рости в інших місцях, крім лісу. Крім цього, в лісі також живуть різні тварини. Навряд чи варто говорити, що ніде, крім лісу, такі тварини жити не можуть. Поміщати їх в різні розплідники – лише шкодити їм, влаштовувати заповідники спеціально для тварин – дуже дорого, навряд чи хто-небудь насправді зможе це зробити. Саме з цієї причини потрібно берегти ліс, тільки в ньому виживають рослини і тварини, які є самими яскравими елементами природи.

14 alena199621  
Майбутнє лісу – в наших руках. Ніхто не забороняє нам відвідувати ліс. Немає місця приємніше, ніж ліс, особливо коли на вулиці тепла погода, а
душа хоче розваг. Але ми повинні пам’ятати, що якщо в лісі побувала
людина, то ліс автоматично починає вимагати догляду. І ніхто про нього
не зможе подбати, якщо цього не зробиш ми самі. Приберіть за собою в лісі!
Ніхто не зробить це замість нас. А якщо сміття так і залишиться там, то
лісові буде завдано величезної шкоди.

13 nastya_yakovleva_1998  
Я вважаю, що варто часто влаштовувати акції "Посади дерево своїми руками". Адже людина, яка власними руками посадила дерево та доглядала за ним, навряд чи колись дозволить собі нищити ліс.

12 rem1212  
Зелена планета Земля… На превеликий жаль, тут залишилося так мало куточків, що зберегли первозданну красу природи. Та їх можна побачити, і для цього не потрібно вирушати в далеку подорож. Просто віднайди вільну годину й завітай до найближчого лісу.Відомо, що для багатьох поетів муза натхнення часто приходила в мальовничому лісі, який пробуджував бажання творити.Людей в будь-яку пору року завжди захоплювало тихе й розмірене життя маленької смарагдової країни. Тут свої правила й закони, за якими живе безліч комах, різноманітне птаство, мудрі звірі. Для того, щоб не зашкодити їм, потрібно знати й дотримуватися неписаного лісового етикету. Будь гостем, не руйнуй, дивися, але не втручайся. Та дехто не хоче розуміти й виконувати прості правила.Робиться гірко на душі, коли усвідомлюєш, що багато тваринок залишається без домівки. Та найстрашніше – бачити лісову пожежу. Скільки можна говорити про обережне поводження з вогнем на природі! І все одно знайдеться людина, яка, розвівши багаття, забуде його загасити. Цей хибний вчинок стане фатальним для лісу й перетворить його на чорне згарище.Важко дивитись на весь непотріб, розкиданий на природі після горе-відвідувачів. І шелестить на галявині не соковита трава, а пакунки від продуктів. Напевно, нікому б не сподобалося, якби до їх оселі завітали непрохані гості й залишили гори сміття. На жаль, дуже часто ми і є тими непроханими гостями в лісі!       Отже, щоб не втрачати неповторну красу лісу, дбайте, піклуйтеся про нього. І він віддячить піснею, приємною прохолодою в літню спеку, обдарує галявинами запашних квітів та соковитих полуниць, кошиками смачних грибів та горіхів.

1-10 11-20 21-21
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz