Субота, 20.04.2024, 08:41Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2015 » Вересень » 30 » МІЖНАРОДНІ ДНІ СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА ПТАХАМИ
14:36
МІЖНАРОДНІ ДНІ СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА ПТАХАМИ

 Птахи – одні з найулюбленіших об’єктів живої природи за якими людина свідомо, чи не свідомо звикла спостерігати. Мало хто пройде байдужим повз синиці великої, яка своїм співом сповіщає про наближення весни, чи не проведе поглядом клин журавлів, що зворушливим курликанням ніби прощаються з батьківщиною, відправляючись у далеку мандрівку. Птахи стали невід’ємною частиною людського існування. Саме з цих причин їм приділяється всіляка увага з боку людини, в тому числі й відзначення спеціальних дат на міжнародному рівні.

Якщо проаналізувати екологічний календар за 2015 р. (легко знайти в мережі), то з’ясуємо, що майже половина свят, які відзначаються на міжнародному рівні прямо чи опосередковано стосується птахів. Серед основних: 11 січня – День заповідників, 18-25 січня – Великий зимовий облік птахів, 2 лютого – Всесвітній День охорони водно-болотних угідь, 3 березня День дикої природи, 1 квітня – Міжнародний день птахів (День зустрічі птахів), 2 травня – Міжнародний день біологічного різноманіття, 9-10 травня – Всесвітній день мігруючих птахів, 30 вересня-1 жовтня – Міжнародні дні спостереження за птахами, 4 жовтня – Всесвітній день захисту тварин, 6 жовтня – Всесвітній день охорони місць існування.

Міжнародні дні спостереження за птахами, які проводяться 30 вересня-1 жовтня – це щорічна акція, яка проводиться фактично у всіх країнах Європи і до якої долучаються всі бажаючі. Учасники днів спостережень рахують птахів у своїх пунктах спостережень і через національні центри повідомляють дані до Єдиного європейського центру обліку, який цього року базуватиметься в Нідерландах, у Товаристві охорони птахів Нідерландів. В Україні центр Euro Birdwatch знаходиться в Українському товаристві охорони птахів. 

Всі хто бажає взяти участь у обліку птахів у національному природному парку «Нижньосульський», або надіслати результати своїх спостережень, просимо звертатись до адміністрації парку за адресою: смт. Оржиця, вул. Леніна, 128, електронна адреса: npp-ns@ukr.net

 

Підготував: фахівець відділу екологічної освіти Віктор Попельнюх.

 

 

Переглядів: 1552 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 111 2 »
11 bezkorovajnaoksana6  
Як майбутній вчитель, я б внесла цей день до життя школи. Щоб школярі спостерігали, розвивалися, пізнавали більш нового, розуміли наскільки птахи важливі на нашій планеті. Також, завдяки цьому ми б можливо знайшли щось нове, те чого ми ще не знаємо саме в цій пташці. Школярі із зацікавленням бігали б по території і знаходили, спостерігали за пташками.

10 olenka1230  
Я й не знала, що існує так багато свят які стосуються птахів. Дякую за корисну інформацію)

9 Super  
Це дуже цікаво,мені здається,що дуже мало людей,особливо серед молоді, знає про такі святкування. Потрібно більше поширювати цю інформацію в народ. Бо дійсно,ми трішки переймаємо традицію наших предків і спостерігаємо за змінами у природі за поведінкою птахів. Це не тільки корисно, але і дуже цікаво.

8 kolomietsnika  
На мою думку, всім потрібно залучатися до цієї акції, тому що це дуже цікаво, і навіть дуже пізнавально.Птахи завжди заворожуюють своєю красою і співом.

7 guramaforever  
Звісно, спостереження за птахами чинять найменший вплив на довкілля,проте слід поводитися так, щоб усі ми і надалі мали можливість милуватися птахами. Потрібно не забувати про елементарні правила спостереження: не розлякувати птахів та не завдавати шкоди місцям їхнього існування тощо.

6 dashakorzun98  
Серед всіх тварин птахи – найбільш показова група. Вони частіше інших тварин потрапляють на очі. Для кожного виду птахів характерний цілий комплекс ознак, за якими, володіючи певними знаннями й навичками, можна досить швидко визначити видову належність птахів. Найбільше значення мають розміри і загальний вигляд птаха, його забарвлення, звуки, що видає птах, місце перебування і пора року, в яку зустрічаються ті або інші види птахів на даній території.

5 olena_sklyar98  
Спостереження за птахами має значення в декількох аспектах. По-перше, як один з видів активного відпочинку людей. По-друге, існують десятки туристичних компаній, які спеціалізуються на влаштуванні турів для тих, хто полюбляє спостерігати за птахами.По-третє, наукове — любителі птахів збирають інформацію щодо поширення видів птахів, зальоти рідкісних видів, строків прильоту птахів у певну місцевість, беруть участь в моніторингу за популяціями птахів.

4 alo4ka1997  
Спостереження за птахами (також відоме як вirdwatching або birding) — захопливе заняття, що підвищує нашу обізнаність і розуміння процесів, які відбуваються в дикій природі. Навичок спостережень за птахами та визначення видів у природі набути нескладно. Птахи є представниками найбільш чисельної групи тварин, невід’ємною частиною багатьох екосистем. Вони захоплюють нас своїм розмаїтим забарвлення, піснями й вмінням літати. Спостерігаючи за птахами, можна багато чого побачити!

3 mym1996  
Спостереження за птахами є цікавим і захоплюючим. Під час спостережень варто бути уважним, сконцентрованим. В той же час, це і добра нагода розслабитися.
Спостерігати за птахами можна поодинці чи з компанією, а брати участь у спостереженнях може будь-хто – вік та стать не мають значення. Необхідні лише бажання удосконалювати навички спостережень, а також допитливий розум.

2 gotra2016  
Адже справді птахи стали нашими невід'ємними супутниками напротязі всього життя, ми завжди звертаємо на них них увагу. І цілком правильно,що люди проводять щорічну акщію в дні спостереження за птахами. Але про них потрібно і завжди піклуватися, а особливо взимку.

1-10 11-11
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz