Неділя, 28.04.2024, 11:50Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2014 » Травень » 15 » МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ КЛІМАТУ
09:04
МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ КЛІМАТУ

15 травня у всьому світі відзначається «Міжнародний день клімату», метою якого є привернення уваги до проблеми зміни клімату.

          Даний день святкується у зв'язку з оголошенням метеорологами необхідності захисту клімату як ресурсу для добробуту нинішніх та прийдешніх поколінь, адже клімат, погода, природні катаклізми суттєво впливають на продовольчу, життєву, майнову безпеку, на водні ресурси, відпочинок та збалансований розвиток усіх держав без винятку.      

          Сучасна наука не дає точні відповіді щодо можливості та строків настання різких і катастрофічних змін клімату. Проте своєчасна і активна діяльність з пом’якшення наслідків зміни клімату, істотно знижує витрати, пов’язані з процесом адаптації. Міжнародна співдружність, визнаючи небезпеку, пов’язану з постійним зростанням викидів парникових газів, домовилася про підписання Рамкової Конвенції ООН з питань зміни клімату в 1992 р. Значним кроком вперед у спробі вирішити проблему зміни клімату став Кіотський Протокол, схвалений на третій сесії конференції сторін Рамкової конвенції про зміну клімату Організації Об’єднаних Нації (грудень 1997 року).  

          З метою стабілізації парникових газів в атмосфері на рівні, який би не допускав глобального антропогенного впливу на кліматичну систему, у 1992 році була підписана Рамкова конвенція ООН про зміну клімату, а у 1997 році – Кіотський протокол до неї. Україною протокол був ратифікований 4 лютого 2004 року. У Кіотському протоколі йдеться про обмеження і зниження викидів парникових газів у 2008-2012 роках усіма країнами, які його ратифікували. Згідно з Протоколом, Україна та інші держави мають зобов'язання не перевищувати рівня викидів парникових газів 1990 року у період з 2008 по 2012 роки.   

       У грудні 2007 року, на Балі (Індонезія) відбулася ще одна конференція ООН, присвячена питанням зміни клімату. Її учасники - представники більше 190 держав - підписали міжнародну угоду, що закликає світових лідерів вжити потрібні заходи, з тим, щоб торговельно-промисловий сектор знизив емісію вуглекислого газу.                                                                                  

      У цей день проводяться різноманітні акції. Організатори численних акцій багатьох країн прагнуть не просто повідомити громадськість про існування  небезпеки, а й показати шляхи вирішення проблеми через персональні дії кожного окремого громадянина.  

       Тож, за допомогою волонтерських акцій ми всі можемо взяти на себе відповідальність за такий важливий виклик. Разом наші маленькі дії приведуть до великих результатів.

Переглядів: 976 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 9
7 Капустян  
ПРОСТО БІЛЬШІСТЬ ЛЮДЕЙ НА ПЛАНЕТІ СВИНІ. ВЗЯТИ ХОЧА Б ОДНУ ІНДІЮ З НАСЕЛЕННЯ В МІЛІАРД ЧОЛОВІК, ДЕ ЛЮДИ ЖИВУТЬ У СМІТТІ І ВВАЖАЮТЬ, ЩО ЦЕ НОРМАЛЬНО... А США-СВІТОВИЙ ЛІДЕР- ІГНОРУЄ СВІТОВІ ЗАКОНИ І КОНВЕНЦІЇ ПРИРОДОЗБЕРЕЖЕННЯ....

5 Alina  
Клімат планети Земля змінюється, і це стосується вже кожного з нас. Наша побутова поведінка впливає на стан довкілля, а від стану довкілля залежить дедалі більше наше звичайне життя. Зміна клімату, та викликані нею природні катаклізми вже сьогодні мають великий вплив на харчову та життєву безпеку, на водні та земельні ресурси, на відпочинок кожної людини, на розвиток усіх країн. І в майбутньому цей вплив тільки посилиться. Але занадто мало ще робиться для протидії цій загрозі. Необхідні об’єднані зусилля всіх країн, секторів суспільства для масштабних та поглиблених змін у всіх видах життєдіяльності людства на всіх рівнях.

6 OLEXANDR_SHERASOV  
Ай-яй-яй Аліна, негарно копіювати, шрифт тексту вас видав. http://nihilist.li/content/view/1407 оригінал

9 Alina  
Щоб ви знали шрифт можна міняти... А цей текст з моєї презентації, яку я ще готовила в школі...

4 Анастасія  
Це й є причиною відсутності екологічної культури нації, що почалося, насамперед, ввід байдужості людей, бо нині люди не зацікавлені в збереженні природних ресурсах і вважають, що вони найголовніші в цьому світі. Проте це не так, бо ми у гостях у природи.

3 OLEXANDR_SHERASOV  
А чому 90% людства не зацікавлені в збереженні природи? Нехай 2-3% не знають що треба її берегти, а інші?

8 Butik  
я вважаю, що це пов'язано з вихованням. все починаеться з малого. Якщо дитину змалечку не навчити, що природу потрібно берегти, то згодом, у більш зрілому віці, це вже буде важко вбити в голову.

2 Анастасія  
Нераціональне використання ресурсів - це глобальна проблема, яка вирішується лише шляхом просвітницької роботи, що підвищить екологічну культуру нації. Дану роботи слід проводити з дитячого віку, проте всі повинні буди заківлені збережені природного фонду.

1 OLEXANDR_SHERASOV  
Всі проблеми через одне - нераціональне використання ресурсів природи.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz