Субота, 27.04.2024, 05:56Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2014 » Квітень » 22 » МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МАТЕРІ-ЗЕМЛІ
10:53
МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МАТЕРІ-ЗЕМЛІ

      Міжнародний День Матері-Землі - це чудове, добре і дуже корисне свято, яке жителі всієї нашої планети відзначають навесні, кожне двадцять друге квітня. Гарна традиція робити це свято сягає своїм корінням у далекий 1970-й рік, в американський штат Вісконсін, тодішній сенатор якого Г. Нельсона першим відвідала ця світла ідея. Ідея всім сподобалася, і на 63-й сесії Генеральної Асамблеї ООН 22-ге квітня 2009-го року День Матері-Землі був проголошений міжнародним, хоча фактично широке визнання він отримав набагато раніше, ще в 70-ті.           

     Назва «День Матері-Землі» зрозуміла кожному: здавна практично у всіх країнах, у всіх народів наша планета асоціюється з матір’ю, яка дає притулок і життєві ресурси всім населяючим її істотам. Тому головною метою проголошення Дня Землі було нагадати ще раз про необхідність дбайливого та свідомого ставлення до нашого спільного дому. В останні десятиліття ясно окреслилось коло серйозних екологічних проблем, викликаних бурхливим індустріальним розвитком суспільства і технічним прогресом.  Щорічно в цей день вчені всього світу збираються за круглим столом в спробі знайти шляхи вирішення таких глобальних проблем як утилізація відходів атомної промисловості, руйнування азонового шару і глобальне потепління, нераціональне використання природних ресурсів, забруднення навколишнього середовища, порушення біологічної та видової різноманітності та ін. Тим часом громадські організації проводять усілякі акції, покликані змусити кожного жителя Землі задуматися над тим, що він може зробити для того, щоб зберегти цю планету для себе, своїх дітей та онуків.                                                               

    Традиційними стали заходи з прибирання, благоустрою та озеленення територій. В школах проводяться заняття, на яких діти дізнаються про те, як жити в гармонії з природою і оберігати її. Проходять тематичні виставки, конференції, концерти.        

     У День Матері-Землі працівники НПП «Нижньосульський» приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і закликаємо всіх підтримати загальнолюдські позитивні зусилля, які спрямовані на вирішення назрілих екологічних проблем. Що людина посіє - те й пожне. Не будемо про це забувати!

 

Переглядів: 1009 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 7
7 innborovko  
Дуже гарна стаття! День Матері-Землі дійсно цікаве свято і його варто проводити, бо це об"єднує нас, допомагає побачити ж нарешті якою чудовою є наша планета та відчути контраст між тим, якоа Земля гарна і як над нею знущаємося ми.

6 OLEXANDR_SHERASOV  
Тільки знають про це свято одиниці. Можливо це й краще? А якби цей день був вихідним, знали б усі. А деякі відсвяткують його на природі. Нап'ються, як це зазвичай бувая на свята, забудуть погасити полум'я, може і ліс вигорить якийсь. Інші залишать сміття яке буде лежати ще сотні років.
Хіба можна щось святкувати нашому народу?
Сподіваюсь тих що відрізняють свято від п'янки більше.

5 NezdoimunogaOksana  
Цей день важливий, адже, можливо, хоч на один день люди замисляться, що потрібно не забруднювати навколишнє середовище, а дбати про нього та покращувати нинішню екологічну ситуацію.

4 Alexey13  
Прекрасный праздник. Надо его рекламировать, а то мало народа о нем знает. Сейте разумное, доброе, вечное (с)

3 Капустян  
просто всі цінності в багатьох перейшли на гроші. недавно навіть американцями було підраховано вартість планети Земля(за корисні копалини, рідкісні елементи, воду, деревину і т. д.)-цифри вражаючі

2 ПРИРОДОЛЮБ  
У наш час шановний Олександр, тільки те і залишається що охороняти, відновлювати, зберігати та все інше, а не сидіти склавши руки в очікуванні манни небесної!

1 OLEXANDR_SHERASOV  
Природа оновиться сама в мить ока, якщо її не забруднювати. І не потрібно нічого охороняти, зберігати, покращувати... Просто не треба видавлювати з планети всі ресурси - до останньої краплі.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz