Четвер, 25.04.2024, 06:34Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2020 » Червень » 1 » МОНІТОРИНГ ФЛОРИ ПАРКУ
13:05
МОНІТОРИНГ ФЛОРИ ПАРКУ

25 травня 2020 року, було проведено обстеження лучно-болотного та лісового комплексу (урочище Березове) території національного природного парку «Нижньосульський» (далі-Парк). Основна мета: моніторинг відновлення рослин урочища, та тих видів, які  вважаються рідкісними і занесені до Червоної книги України, а також фенологічні спостереження за станом рослинного світу даної ділянки.

Під час досліджень було встановлено відновлення вегетації рідкісної рослини - коручки болотної початок квітування даного виду припадає на третю декаду червня та на початок липня. Також, відмічено бутонізацію іншого рідкісного виду, який зростає переважно на остепнених схилах - астрагал шерстистоквітковий.

Безпосередньо, в лісі урочища Березове було відмічено завершення квітування конвалії травневої, купини багатоквіткової та к. лікарської. На узліссі активно квітує зірочник лісовий та з. середній, поодиноко дивина фіолетова та окремими ділянками віскарія звичайна (смілка клейка), починає квітувати конюшина альпійська, невеликими «килимами» квітує незабудка гілляста, місцями вероніка дібровна, фіалка триколірна (польова),  жовтець багатоквітковий.  На більш зволожених (болотистих) ділянках масово квітує живокіст лікарський, півники болотні.

В подальшому планується продовжити спостереження та фіксування фенофаз розвитку рослин даної ділянки Парку.

 

Текстову частину та фотоматеріали підготувала Ю.М. Галушка

 

Переглядів: 393 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 9
9 anastejsabel  
Моніторинг рідкісних видів дуже важливий.Адже він дає змогу дізнатися яким рослинам потрібен більший догляд.

8 linakulko  
Коручку болотну інколи вирощують як декоративну рослину. У нашій країні цей вид можна побачити в Харківському ботанічному саду та Національному ботанічному саду імені М.М Гришка. Хоча її квіти досить важко помітні, але мають хороший аромат та довго залишаються "свіжими". Рослину висаджують навколо водойм і потім збирають на букети.

7 ivanukt1122  
Моніторинг дає можливість заздалегідь визначити необхідні заходи догляду за рослинами та своєчасно прийняти рішення, щодо збільшення їх Чисельності. Добре, що на території НПП "Нижньосульський" проводиться такі спостереження.

6 anzhelkasklyar  
Завдяки фауністичним дослідження НПП "Нижньосульський" ми можемо спостерігати вивчення якісного і кількісного складу фауни, виявлення місць поширення червонокнижних видів.

5 makarchukvika24  
Дуже добре , що на території парку проводять моніторинги рослин. Цей моніторинг дуже важливий, тому що на території багато рідкісних рослин і вони не будуть зірвані як звичайні квіти.

4 alkabilyk737  
Приємно чути, що рідкісні рослини, незважаючи на їх рідкість продовжують квітувати та радувати око науковців. Даного роду моніторинг надзвичайно важливий для флори, адже дає можливість простежувати стан рослин і не допускати їх повного зникнення!

3 barannik1999bk  
Дуже добре , що на території НПП "Нижньосульський" проводять моніторинги рослин. Це допомагає вчасно приймати міри щодо їх захисту та збереження в разі необхідності.

2 annamereida899  
Дуже добре що науковцями НПП"Нижньосульский"проводиться моніторинг флори.Адже завдяки цьому ми маємо змогу спостерігати таку подію як відновлення вегетації коручки болотної.Моніторинг дає точні данні щодо місця квітування багатьох рослин.Що в подальшому дасть багато інформації яку зможуть використовувати науковці у своїх дослідженнях.Це дасть змогу контролювати кількість особин занесених до Червоної книги і звісно мати точний облік флор парку

1 karinkasviatobog  
Моніторинг рідкісних видів дуже важлива справа! Приємно, що на території НПП "Нижньосульський" є багато Червонокнижних рослин а це значить що вони в "безпеці" і  не будуть необдумано зірвані.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz