П`ятниця, 26.04.2024, 07:21Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2020 » Лютий » 21 » НА ТЕРИТОРІЇ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ВИЯВЛЕНО ФАКТ ПОРУШЕННЯ РЕЖИМУ ВИКОРИСТАННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ
12:01
НА ТЕРИТОРІЇ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ВИЯВЛЕНО ФАКТ ПОРУШЕННЯ РЕЖИМУ ВИКОРИСТАННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ

20 лютого 2020 року близько 19:40 інспекторами служби державної охорони національного природного парку «Нижньосульський» було виявлено факт порушення Режиму використання водних біоресурсів та пересування плавзасобів в межах території НПП «Нижньосульський» (Затвердженого Міністерством екології та природних ресурсів України від 05.02.2016р. №46) на річці Сула (острів Орівщина) в адміністративних межах Погребняківської сільської ради Семенівського району Полтавської області.
Громадянин за допомогою заборонених знарядь лову, месинової риболовної сітки, виловив 23кг. водних живих ресурсів. Розрахунок заподіяної шкоди природно-заповідному фонду проведено згідно з Додатком №7 постанови Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 року №541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» та складає 8016 грн.
Для проведення слідчо-оперативних заходів, на місце події були викликані працівники поліції Семенівського ВП Хорольського ВП ГУНП в Полтавській області.
По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України та внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020170320000048 від 20.02.2020 року.

Переглядів: 378 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 10
10 samsonenkoviktorija  
Нищили, нищимо і будемо нищити наше середовище! Стереотип, що людина царь природи взявся нізвідки, ми самі його вигадали, самі вирішили, що завдавати шкоду всьому живому маємо право. Як шкода це усвідомлювати.

9 potapovaasya1810  
Дуже не приємно читати подібні новини. Кожного року кількість таких випадків не зменшується, що має досить негативний вплив на загальні запаси та видовий склад рибних ресурсів. Потрібно терміново попіклуватися про водні біоресурси нашого довкілля, а саме встановити добре контрольований  вилову риби та достатннє інвестування необхідних заходів, що спрямовані на охорону, збереженняі розвиток іхтіофауни.

8 natalialiakhman99  
Браконьєрство найбільше зло людини.В прагненні збагатитися,вона йде на такі жорстокі вчинки.І,як не дивно,такі випадки все частішають. І хочеться запитати - де їхній здоровий глузд? Потрібно не штрафувати,а саджати за грати таких нелюдей,бо чим суровіші будуть покарання,тим менше буде бажання красти.

7 ivanukt1122  
Випадки незаконного вилову риби на тереторії НПП зафіксовано не одноразово. Що провокує людей до таких незаконних дій? Хтось виправдовує себе скрутним матеріальним становищем,але це не вихід. Інший просто не замислюється над даною проблемою, не вважає її глобальною і тому навіть не думає, що скоїв правопорушення. Дуже добре, що співробітники вчасно реагують на незаконні дії правопорушників та інформують про це людей.

6 mobistyle2467  
Дуже прикро, що на даний час маємо таку проблему!

5 alkabilyk737  
І знову, людина наступає на ті ж самі граблі, а потім питає: "Чому природа так себе поводить?", та можливо, тому що ми самі не вміємо раціонально використовувати природні ресурси, а потім страждаємо від її віддачі. Ажде, як говориться: " Веди себе так, як би хотів щоб поводилися з тобою". От і відповідь на всі запитання. Безвідповідальність людей розчаровує все більше, і більше!

4 taniaculik7088  
Звісно, добре, що порушення виявили і відкрили кримінальне провадження. Та чи зрозуміють правопорушники, що вони скоїли реальний злочин? І найголовніше, скільки таких правопорушень ще не виявлено?... А скільки їх і не виявлять?
Проблема в тому, що не можливо спіймати усіх. Мало хто розуміє, що злочин, це не тільки вбивство людини, чи грабіж. Знущаючись над природою, в першу чергу людина щнущається сама над собою...

3 karinkasviatobog  
Браконьєри не втрачають ні хвилини, тільки на вулиці почало пригрівати сонечко так відразу новини про порушників....Жах, коли ж люди усвідомлять свої вчинки? Для них ні штрафи,ні відкриття кримінальної справи не важать нічого.... Сумно

2 aulko99  
Ніяк людина не зрозуміє, що вона і ТІЛЬКИ вона є знищувачем нашої природи! Вкотре це доводять такі безглузді кроки з її боку. Дуже шкода, що навіть  на території Національного Природного Парку використовують заборонені знарядді праці та інше. На мою думку, навіть штрафи не допомагають запобігти такому злочину, все  даремно! Сподіваюсь, що уряд зверне на це увагу ще більше і вирішить долучити ще якісь догани!!!!

1 anzhelkasklyar  
Шкода, що наше суспільство не намагається зрозуміти, який негативний знак природі несе своїми вчинками. Добре, що покаранням є не тільки отримання догани , а ще й штрафи. Будемо сподіватися, що наші рибалки зрозуміють, що охорона навколишнього середовища залежить від нас самих!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz