П`ятниця, 26.04.2024, 10:56Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Грудень » 3 » НА ТЕРИТОРІЇ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ЗАФІКСОВАНО ЧЕРГОВЕ ПОРУШЕННЯ РЕЖИМУ ОХОРОНИ
11:19
НА ТЕРИТОРІЇ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ЗАФІКСОВАНО ЧЕРГОВЕ ПОРУШЕННЯ РЕЖИМУ ОХОРОНИ

2 грудня 2019 року працівниками служби державної охорони Національного природного парку «Нижньосульський» було виявлено факт порушення Режиму використання водних біоресурсів та пересування плавзасобів в межах території НПП «Нижньосульський» на річці Сула в адміністративних межах Чутівської сільської ради Оржицького району Полтавської області.

Громадянин за допомогою заборонених знарядь лову – сітки рибальської месинової, виловив 18 кг водних живих ресурсів, чим заподіяв шкоду природно-заповідному фонду на загальну суму 9201грн.

На місце події для проведення слідчо-оперативних заходів, були викликані працівники поліції Оржицького ВП Лубенського ВП ГУНП в Полтавській області

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України та внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019170280000277 від 02.12.2019 року.

Переглядів: 414 | Додав: ksysha | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 12
12 olyakhomenko2000  
Час іде, а люди не розуміють до сих пір, що закон, є законом. Чому це так важко, дотримуватися його? Вилов риби є однією із головних проблем, досить багато видів таким чином просто зникає, але людей це не торбує, кожен думає лише про себе і про свою вигоду.

9 mobistyle2467  
Останнім часом відповідальність за незаконнерибальство та штрафні санкції на вилов забороненої риби було серйозно
збільшено. Тому, перш ніж вирушати на риболовлю в періоди заборони, варто
задуматися про її негативні наслідки. Вилов риби, занесеної до Червоної Книги,
може обійтися у 510 гривень й більше за одиницю. При цьому (наприклад) за
спійманого веслоноса доведеться заплатити близько 1600 гривень. Слід зазначити,
що розмір отриманих штрафів буде залежать від завданого рибним запасам збитку.
При цьому необхідно налаштовуватися на те, що доведеться платити за кожну рибку
окремо. Штраф в такому разі може бути накладений у розмірі до 150
неоподатковуваних мінімумів. Наприклад у 2018-му: За спійманого карася чи окуня
доводилося заплатити по 17 гривень. За спійману щуку – 340 гривень. А якщо буде
завдано значної шкоди популяції риби, то можна цілком розраховувати на
повноцінну кримінальну відповідальність. Крім цього у вас будуть конфісковані
всі снасті, човен та улов.

10 111222111222vika  
Через свою мізерність штрафи не можуть знизити фактів браконьєрства. Вони сьогодні, як насмішка. Наші водойми знаходяться в украй депресивному стані, риб’ячі зграї зменшилися катастрофічно. За твердженням вчених якщо продовжиться таке неналежне ставлення до водних і рибних ресурсів, то до 2050 року в вітчизняних водоймах риба зникне, як вид. Все в природі взаємопов’язано... не буде риби, річки перетворяться на мертві канави. І тому за вбивство природи – браконьєрство потрібно вводити однозначну кримінальну відповідальність. А фінансовим покаранням може служити компенсація за завдані природі збитки.

8 karinkasviatobog  
Жах! За останній місяць це вже яке порушення, я дивуюсь цим людям. Вони взагалі не розуміють наслідків своїх правопорушеннь, згодна з висловлюванням авторів інших коментарів, що вони завдають шкоди не лише працівникам НПП але й природі в цілому знищуючи види риб.

7 alkabilyk737  
Дуже прикро, що через браконьерство запаси риби в Україні з 1996 р. по 2001 р. впали в 12 разів. Це дуже страшні цифри і говорять вони про те, що люди все ж ніяк не можуть зрозуміти те, що вони безвідповідально відносяться до того, що дає нам природа і самі знищують самих себе, адже в природі все взаємопов'язане між собою.

6 dianastr2014  
Через браконьєрські дії з вод України зникло чимало видів риби, зокрема три види осетрових риб. Наразі триває розробка міжнародного документа, що стане основою для майбутнього українського плану дій для збереження осетрових, що проживають в Дунаї, Дністрі, верхів’ї Дніпра та інших водах України. Осетрові  природні індикатори чистоти та здоров'я річок. За даними WWF.Ukraine 85% осетрових знаходиться у статусі "під критичною загрозою". Запобіжними засобами для охорони видів, що залишились, введена заборона на вилов та продаж диких осетрових. Та, на жаль, мало хто з рибаків справді дотримується цих вимог.

5 emaildownloadmi  
РЫБАК - МОДЕЦ!
ПРИДУРКИ - ЧТО ПЛОХОГО В ЛОВЛЕ СЕТКОЙ..АААА
ВАШ КУРИНЫЙ МОЗГ НЕ СПОСОБЕН ПОНЯТЬ, ЧТО НАПРИМЕР В СЕТКУ ПЯТЕРКУ  (ЯЧЕЯ 50ММ) ЗАСТРЯНЕТ РЫБА ТОКО ОДНОГО РАЗМЕРА 0.5-1.0 КГ. РЫБА ПОМЕНЬШЕ ПРОЙДЕТ НЕЗАМЕТИВ, ПОБОЛЬШЕ НЕ ВСТРЯНЕТ. ПРИ ЛОВЛЕ КРЮЧКОМ РЫБА ТРАВМИРУЕТСЯ ЗАЧИТЕЛЬНО БОЛЬШЕ, ТАК ЧТО - КРЮЧЕК ЭТО БРАКОНЬЕРСТВО, А СЕТЬ НЕТ.

11 anzhelkasklyar  
Вельмишановний пане, скажіть, будь-ласка, що є причиною такої агресії? Так, кожний з нас має право на власну думку, але будьте,будь-ласка, коректнішими. Не потрібно виливати бруд на любителів цього сайту. Тому будьте такі ласкаві тримайте свої висловлювання при собі. Знайте своє місце.
Також рекомендую Вам краще ознайомитися з браконьєрством, а потім констатувати факти, що є незаконним до вилову риби. Адже ви дуже сильно помиляєтесь.

4 pirokhoksana  
І знову те ж саме... Жах. Кожного разу хочеться побачити щось хороше, публікації про якісь добрі справи, а не про діяльність правопорушників. Нічому життя не вчить. Таке враження, що з кожним разом таких "прекрасних" людей стає все більше й більше. Якісь ненажерливі громадяни. Працівникам НПП вони завдають лише значних збитків і клопоту. Дуже соромно за правопорушників...

3 olja88113  
Настав той період коли риби уже починають збиратися на зимувальні ями, і браконьєри користуються легкою наживою. Число випадків у РЛП зросло так само як і кількість публікацій. Люди або не в змозі бачити де пролягають, межі РЛП, або не хочуть їх бачити. Працівникам зараз дуже багато роботи з такими порушниками.

2 linakulko  
Деякі рибалки як завжди без мук совісті продовжують рибалити на заповідних територіях. І ніякі штрафи від держави не змінять їхнього мислення. І якби це не освітлювалось в пресі, по телебаченню, в Інтернеті. У роки сучасних технологій люди й далі продовжують видавати себе "дурниками" і проводити риболовлю в заборонених місцях і при затриманні "на гарячому" бути як у вислові: "я не я і хата не моя"

1 vladagusar1103  
Риболовля – одне з наймасовіших захоплень чоловіків. Вона являє собою активний вид відпочинку, який допомагає розслабитися, віднайти гармонію в собі та отримати величезне задоволення від спілкування з природою. Проте трапляються випадки коли рибалки, перебуваючи на водоймі, використовують заборонені знаряддя лову. Варто зауважити, що за грубе порушення правил рибальства громадяни несуть адміністративну відповідальність та можуть бути оштрафовані на суму від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz