Субота, 20.04.2024, 07:18Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2014 » Квітень » 1 » «НАДІЙШЛА ВЕСНА ПРЕКРАСНА – ПРИЛІТАЙТЕ, ПТАШКИ, ВЧАСНО!»
10:34
«НАДІЙШЛА ВЕСНА ПРЕКРАСНА – ПРИЛІТАЙТЕ, ПТАШКИ, ВЧАСНО!»

         Міжнародна організація ЮНЕСКО оголосила це свято Всесвітнім, тож його проводять на всій земній кулі. Міжнародний день птахів відзначається з 1906 року – 1 квітня була підписана Міжнародна конвенція по охороні птахів. Це природоохоронне свято вперше святкувалося в Москві 11-12 травня 1924 року юннатами Центральної біостанції під керівництвом орнітолога Н.І. Дергунова.

          За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішують шпаківні, синичники та інші «пташині будиночки».

            Із птахами пов’язано чи не найбільше народних вірувань, пісень, казок, звичаїв, традицій. Вони перші  приносять нам навесні вістку про зародження ще одного витка життя. Птахи — це пісня і політ, символ волі і простору, вони піднімаються вище гір і хмар, перелітають пустелі, моря, океани.

             У нашій культурі пернаті вважаються символами миру, волі й сімейного благополуччя.            Птахи завжди користувалися любов’ю слов’ян. Тому давайте свідомо сприяти розповсюдженню та збереженню і відновленню популяцій і місць існування різновидів птахів, що буде внеском у збереження біорізноманіття на Землі.

        Турбота про птахів — це не тільки екологічна проблема. Адже, як сказано вище, це частинка нашого життя, нашої культури, більше того — нашого світогляду, нашого світовідчуття... У нас, українців, багато улюблених і шанованих птахів, серед яких кілька фактично вважаються народними символами.

      Саме тому, сьогодні, працівники Національного природного парку «Нижньосульський», відділу науки та еколого освітнього,  були присутні у школах Чорнобаївського району,  на проведенні свята до Всесвітнього дня зустрічі птахів. Працівникам та учням школи було представлено цікавий агітаційний виступ агітбригади, із закликом «Збережи, Захисти та Збудуй будиночок для пернатих друзів».

      Діти разом зі своїми батьками виготовили чудові «домівки», із різних матеріалів, різного кольору та різної форми. Учасники були нагороджені солодощами та подяками за активну участь.

                                       

Переглядів: 1100 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 12
12 Бутенко Р.  
Санек, ты на учителя биологии учишься, так что в твоих силах изменить отношение детей к этой проблеме, по ходу их взросления ;)

11 OLEXANDR_SHERASOV  
Не всі а 99.9% А стається це тому що нас починають хвилювати "дорослі" та "важливі" проблеми.

10 ПРИРОДОЛЮБ  
чому ви так впевнені Олександр, що коли дитина дорослішає, перестає помічати природу і спів пташок? якщо ви цього перестали помічати, то гадаєте що всі діти такі?!

9 Deymi  
Апорічно можливо, але емпірично я не бачив таких... Виховання має бути систематичним, і частіше ніж раз на рік.

7 OLEXANDR_SHERASOV  
А якщо за сумнівним позитивом ховається негатив, через заміну понять? Програмуючи себе на позитив ми несвідомо притягуємо негатив.

6 фахівець відділу екоосвіти  
Не програмуйте себе та оточуючих на негатив! Він притягується!!!!!!!!

8 Deymi  
Потрібно помічати проблеми, і працювати над помилками а не переконувати себе в наявності фальшивої утопії!

5 Ляшенко  
я погоджуюся з коментарями 1 та 4 в ідеалі повинно бути саме так як написано в цих коментарях.... але всеж таки сьогоднішня культура виховання підростаючого покоління не спрямованна на збереження природи.... та і взагалі на розвиток дитини в цілому!!!!!

3 NezdoimunogaOksana  
Це добре, що існують такі школи, в яких проводяться такі заходи і діти мають змогу дізнатися багато чого нового про птахів та збудувати для них "домівки".

2 OLEXANDR_SHERASOV  
Золоті слова! А коли діти дорослішають то зовсім перестають звертати увагу на пташок і природу в цілому. 
Тому всі ці методи і заходи не змістовні і немають ніякого сенсу й користі. Це звичайна гра, тільки замість ляльок годівниці. 
Треба змінювати методики й методи роботи в цьому напрямку, інакше все марно!

4 NezdoimunogaOksana  
Я не згодна, адже я вважаю, що якщо з дитинства залучати дітей до таких заходів то діти зацікавляться і в мабуйтньому будуть з задоволенням піклуватися про птахів, можливо не всіх але більшість це зацікавить.

1 Deymi  
Звичайно добре що є такі дні, добре що діти будували "будиночоки для пернатих друзів», але погано що всі суспільні процеси мають короткий резонансний період: ми згадуємо про щось на день, можливо навіть щось робимо, але це не носить системний характер. weep Потрібно виховувати дітей так, щоб вони дбали про все не лише в певні дні, а систематично... prof

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz