Четвер, 25.04.2024, 07:35Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2015 » Грудень » 11 » НЕ СМІТИ, СМІТТЯ УБИВАЄ ЖИТТЯ!
20:01
НЕ СМІТИ, СМІТТЯ УБИВАЄ ЖИТТЯ!

Засмічення території  – проблема, з якою працівникам природозаповідних установ  боротися стає дедалі все важче. Адже не лише у місцях масового відпочинку, а й навіть у віддалених куточках, часто видно сліди людського варварства і дикунства: папір, пляшки, поліетилен, пластик, консервні банки… Нібито все дуже просто і не важко: якщо приніс до лісу, річки, озера, пляжу повні пакунки і пляшки, то назад забрати пусті набагато легше, та не забирають.

  Люди часто прибирають на своїх подвір’ях. Але дехто вважає, що сміття потрібно вивозити не на сільське сміттєзвалище, а у природу.

Навіщо вивозити непотріб на спеціальне звалище і платити за це гроші, якщо можна просто викинути його абсолютно задарма? Напевно, цим керуються люди, які своїми діями створюють у масивах смітники.

Залишене в лісах, парках біля річки сміття не тільки псує пейзаж, але і завдає серйозної шкоди диким тваринам.

Саме тому, щоб такого не допустити, працівники Національного природного парку «Нижньосульський», служба державної охорони та відділ господарського забезпечення та рекреаційного благоустрою, з гаслом акції «Не сміти, сміття убиває життя!», 9 грудня вирушили на прибирання  та благоустрій території в урочищі Драчки поблизу с. Горошино, Семенівського р-ну, Полтавської обл.  Працівниками було прибрано територію на «підкові», «лопушному», «осиках».Було назбирано та вивезено прицеп сміття. Також, для покращення благоустрою даної території працівниками Парку було вкрито бісєдки для відпочинку.

Окремо хочеться подякувати небайдужим жителям, які долучились до даної акції, а саме приватному підприємцю с. Погребняки Теслі Анатолію Івановичу, за надану техніку та допомогу у  вивезенні сміття на сміттєзвалище.

Памятайте: Чисто не там де прибирають, а де не смітять!адже благоустрій та прибирання території- спільна справа всіх.

Переглядів: 642 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 10
10 bezkorovaina_oksana2000  
Сумно читати цю статтю, адже розумію: які  невідповідальні, нахабні , байдужі люди живуть і засмічують місце, в якому живуть. Але не все ще втрачено, дуже приємно знати, що ще є небайдужі люди, які готові допомагати. Ця публікація заставила мене замислитися над проблемою сміття. Адже я не одноразово бачила подібні картини в межах свого села.

9 natasha_riabets  
згодна з тим, що сміття - надзвичайно важлива проблема у сучасному світі. 
У всесвітній мережі є інформація про цікаву соціальну рекламу, зроблену волонтерами: на електричних стовпах, на дошках оголошень у парках чи деінде були наклеєні з великим смаком зроблені наліпки зі словами: «Кидай сміття просто тут. Усім однаково, правда ж?» Такий хід від супротивного насправді «чіпляв» людей, які бачили ці наліпки. І виявлявся досить ефективним. Принаймні поблизу цих оголошень, а їх розвішували там, де зазвичай скупчується сміття, папірців і пляшок поза урнами значно поменшало! На жаль, в Україні гідної соціальної реклами щодо чистоти вулиць і культурної поведінки дуже мало. Утім, сподіваюся, що все попереду.

8 pisotskiy1998  
Забруднення довкілля негативно впливає на наше здоров'я.Врятувати планету можна,але для цього потрібен внесок кожного з нас.Треба пам'ятати,що сміття повинне мати своє місце

7 kfysunenko  
Відходи є одним з найбільш значних факторів забруднення довкілля. Величезні обсяги накопичення твердих побутових відходів - це реальна небезпека для населення і навколишнього природного середовища, яка є на сьогодні складною проблемою і потребує негайного розв’язання.

6 marykalin98  
Захаращення річок, лісосмуг, придорожньої  смуги— це не лише проблема відповідних служб. Навряд чи допоможуть тут і вказівки уряду. Проблема існуватиме доти, доки українці не навчаться елементарно прибирати за собою і не засмічувати довкілля. Цю проблематику також повинні висвітлювати під час навчально-виховного
процесу всі навчальні заклади, починаючи від дитячого садочка. Адже такими негативними явищами ми втрачаємо імідж нашої держави за кордоном.
Тож, не будьмо байдужими. Любімо природу. Любімо наш край. Зробимо довкілля чистішим. Якщо ми не збережемо чистоту  природи сьогодні – наші нащадки не матимуть її завтра.

5 nastya_yakovleva_1998  
Сміття– одна з найбільших екологічних проблем людства. З кожним роком кількість різноманітних відходів зростає, і темпи засмічення нашої планети змушують задуматися: буде вона придатною для життя через тисячу років чи перетвориться на величезний смітник? Тож, потрібно думати про подальше наше існування, бо без чистого середовища ми не матимемо і чистого повітря.

4 odetta00  
У Німеччині з метою охорони довкілля уведено "Mülltrennung" - розділення сміття. Воно сортується за кількома категоріями (скло, метал, пластик, папір і т.п.), а потім переробляється. Смітити ж у громадських місцях, а тим паче на природі, суворо заборонено. Можливо, колись і Україна запозичить досвід іноземних країн у цій сфері на користь для себе.

3 dietomorrow  
Сміття - актуальна проблема для кожного українця! Мабуть, кожен з нас хоч раз в житті кидав оброртку, пляшку, пакетик повз урну. А потім ми турбуємося, що у нас брудний пісок на річках, узбіччя доріг повні смяття, на берегах озер лежать пляшки. Згодна, чисто не там де прибирають, а там де не смітять!!

2 nataligetman97  
Мешканці сільських місцевостей скидають сміття куди кому заманеться. Ось чому береги річок, яри, луки, ліси довкола сіл рік у рік дедалі інтенсивніше забруднюються. Для боротьби зі сміттям в селах створюють громади, які утилізують сміття в селі та на його околицях. У школах діють екологічні варти, агітбригади. Та все ж щоб покращити екологію сіл, потрібно діяти всім, а не окремим групам людей, а також слідкувати за своїм менталітетом, бути більш відповідальними. Адже, забруднення навколишнього середовища супроводжується не лише підвищенням рівня шкідливих сполук, а й спалахом епідемій та погіршенням здоров'я людей. Тому для покращення утилізації сміття у селах потрібно закупити контейнери та виділити машину чи трактор для експорту сміття на звалище.

1 marinapshenishna  
люди настільки звикли смітити там де вони не мешкають, що не розуміють як вони роблять гірше іншим. Сміття - це велика проблема яка стосується кожного, не важливо де ти мешкаєш чи в селі, чи в місті, природа скрізь єдина, і не для того вона нас створила, щоб ми її власними руками нищили. піклуйтеся про природу і вона нам віддячить!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz