П`ятниця, 19.04.2024, 20:30Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2020 » Березень » 30 » НЕОБЕРЕЖНЕ ПОВОДЖЕННЯ З ВОГНЕМ СТАЛО ПРИЧИНОЮ МАСШТАБНИХ ПОЖЕЖ В ЕКОСИСТЕМАХ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»
15:18
НЕОБЕРЕЖНЕ ПОВОДЖЕННЯ З ВОГНЕМ СТАЛО ПРИЧИНОЮ МАСШТАБНИХ ПОЖЕЖ В ЕКОСИСТЕМАХ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»

Цього року на території національного природного парку «Нижньосульський» з настанням перших весняних теплих сонячних днів, розпочався справжній пекельний бум. Стрімко зросли пожежі в природних екосистемах, які зумовлені тим, що громадяни обираючи активний відпочинок на берегах річки Сули, своєю халатністю та незнаннями елементарних правил протипожежної безпеки створили масштабні природні пожежі.

Так,  за тиждень сталось 13 загорянь в екосистемах на території Парку! Численні пожежі були зафіксовані в адміністративних межах: Чутівської, Горошинської, Плехівської, Великоселецької, Худоліївської, Наріжжанської сільських рад Полтавської області та Мохнацької, Великобурімської сільських рад, Черкаської обл. По даних випадках для вжиття заходів з локалізації даних пожеж, працівниками служби державної охорони природно-заповідного фонду НПП «Нижньосульський», було повідомлено підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Оржицькому, Семенівському районах Полтавської області, Чорнобаївського району Черкаської області.

На території Парку, вогнем знищено 4 630 га сухої рослинності водно-болотних угідь, чим завдано збитків державі на загальну суму 2 612 500 грн.

З метою встановлення осіб, винних у спричинені пожеж на території НПП «Нижньосульський», подано заяви до Оржицького ВП Лубенського ВП ГУНП в Полтавській області, Хорольського ВП Семенівського ВП ГУНП в Полтавській області, Чорнобаївського ВП ГУНП в Черкаській області.  

Шановні громадяни! Адміністрація НПП «Нижньосульський», вже вкотре звертається до Вас з проханням дотримуватися правил поводження з вогнем під час відвідування території Парку та не провокувати виникнення пожеж.

 Памятайте, що очеретяні зарості  це не сміття, а важлива складова природних екосистем національного природного парку «Нижньосульський», який є гордістю і багатством Середнього Придніпровя.

Також, звертаємо Вашу увагу на те, що кожен акт підпалу – це злочин проти природи за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність!

У разі виявлення пожежі, свідком якої Ви стали, просимо викликати Державну службу України з надзвичайних ситуацій, або телефонувати до адміністрації Парку (05357) 92-5-17.

Дякуємо за розуміння та співпрацю!

 

 

Переглядів: 389 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 151 2 »
15 doroshenkoevgenia  
Знову людська недбалість призвела до жахливих наслідків. Природа - це наше багатство, тому ми не повинні допустити її знищення вогнем. Протипожежні заходи - не складні, лише пам'ятайте, що висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі

14 annamereida899  
Весняні пожежі в Україні явище звичне.Зазвичай вони стаються через халатність і необережність громадян.Але коли вогонь знищує природо охоронні території стає дуже страшно Адже в пожежах страждають екосистеми різних рівнів.Гинуть багато видів тварин.Взагалі весна це період розмноження у тварин,птахів період вегетації у рослин,а пожежі знищують вразливих у цей час представників флори і фауни.А якщо це ще і Червонокнижні представники то наслідки стають катастрофічними.А якщо взяти до уваги що пожежі забруднюють атмосферу,а смог дуже небезпечний для здоров'я людей.Пожежі легко стають неконтрольовані і знищують цілі населенні пункти забирають багато людських життів.Приносять великих збитків державі.Тому покарання для паліїв повинне бути суворим і навіть вони повинні нести кримінальну відповідальність.А якщо взяти до уваги ще й те що багато наших громадян ставляться до природи безвідповідально тому пожежі і продовжуються знищуючи все на своєму шляху.

13 stefa123430  
В моєму рідному селі в цьому році був ,зовсім недавно, неприємний випадок. Сталася пожежа на луках, горів сухостій та навіть очерет, який стояв у воді. Самі луки знаходяться зовсім поряд із житловими будинками. Пожежа вже майже доходила до села, але жителі швидко зреагували і викликали пожежників, і навіть самі намагалися приборкати полум'я, звичайно так робити не можна, без спеціального захисту та навичок, намагатися загасити вогонь, тому що можна обгоріти або навіть втратити свідомість . Але вони намагалися не допустити ще більшого розгорання пожежі. На щастя пожежна бригада приїхала вчасно. В загалі це не перший випадок пожеж на околицях району. Можна подумати що всі ці випадки сталися випадково, але це не так. Спалахи були регулярними, мабуть не було і дня щоб десь не сталося це лихо. Логічно це все було від рук паліїв, які спеціально підпалювали суху траву. Головне для мене, я так і не зробуміла мотивації цих людей, для чого вони таке роблять. Тим паче в такий період коли дикі качки та лебеді, які в наших околицях є досить поширеними, так і не змогли оселитися через пожежу, і мабуть цього літа я навряд їх побачу. Мені здається, що це безсердечні люди, які явно не думають за навколишнє середовище. Було б дуже добре, щоб поліція реагувала на такі пожежі і намагалася все таки ловити цих паліїв та людей які не гасять вогонь після шашликів чи пікніків у лісі або галявинах.

12 annakulyk2015  
Виходячи з цього матеріалу можна зробити висновок, що ще не всі люди вийшли з кам"яного віку... Адже легше просто спалити той сухостій, сміття, чи торішнє листя, ніж перетворити його наприклад на компост. Так. починати потрібно з себе, і тоді буде менше таких сумних повідомлень.

11 polebkakhomenko1  
На жаль, проблема вчинення пожеж з кожним роком тільки загострюється. Проявляються недбале ставлення громадян до пожежної безпеки, байдуже видношення до природних ресурсів навколишнього середовища, відсутність відповідальності за свої вчинки. Сподіваюсь, що в майбутньому люди змінять відношення до природи і навчаться цінувати цей скарб поки ще не стало пізно.

10 bezkorovaina_oksana2000  
Дуже шкода, що через людську недбалість страждають тварини і рослини. Через пожежі зникає прриродний ареал привичний для його мешканців, зменшується кормова база, знищуються рідкісні рослини. Для відновлення екосистеми необхідно, щоб пройшов немалий період часу, щоб все вернулося в первозданний вигляд. Тому потрібно наголошувати і нагадувати людям, відвідувачам правила пожежної безпеки.

9 natalialiakhman99  
Жахливо, як же багато людей кожного року халатно ставиться до правил протипожежної безпеки. Чому так важко прибрати за собою,не влаштовуючи підпалів? Неодноразового була свідком вигорівших ділянок в лісі чи просто на полях та луках.
Ніхто не контролює цього та не карає нікого - ось чому це все продовжується. Взагалі спалювання,особливо восени та навесні, спричинює сильне забруднення повітря, руйнування екосистеми - люди шкодять не лише природі, але і собі, але їм все ніяк не доходить. Соромно за цих людей.

8 slavaglushik  
Дійсно, вогонь – найстрашніша у світі стихія, тому що вона практично нічого живим не залишає на своєму шляху. Створюється надзвичайно висока температура, від якої все спалахує, вода миттєво випаровується, а вогонь усе спопеляє. Поширюється їдкий дим, що наповнює всі приміщення і не дає дихнути, бо наповнює легені чадним димом. Це дуже страшна стихія, з якою важко впоратися. Вогонь – це ворог людини.

7 taniaculik7088  
Так, так, так... Що тут у нас? Ааа це те, про що я ніколи не втомлюсь писати: природа людини. Слів немає, одні емоції... Кожен раз, під час подібних ситуацій, ставлю перед собою питання: Чим взагалі керуються люди вчиняючи подібне? Чому за підпал людської оселі, злодія саджають за грати, а за підпал оселі сотень тварин, людину в кращому випадку штрафують? Де логіка? Обгрунтування коротке: такі підпали не навмисні. Нууу це з якого боку глянути. Якщо у школі на уроках з природничих дисциплін постійно наголошують на правилах поводження в природі під час відпочинку, то чи не є підпал навмисним?
А весь корінь проблеми у тому, що людина сама не усвідомлює наскільки вона зобов'язана перед природою...

6 potapovaasya1810  
Так, на жаль, з настанням перших теплих днів людина починає активний відпочинок на природі та займається весняним прибиранням городів, свого подвірря і, найчастіше, всі ці дії повязані з вогнищем, що може не лише забруднювати нашу атмосферу, але й руйнувати цілі екосистеми. Нещодавно спостерігала ситуацію в рідному селі. Було здійснено прибирання біля місцевого ставка, палили гілля та сміття, але вогонь перейшов та знищив велику територіїю з очеретом, що дуже негативно може відобразитися на місцевій флорі та фауні, адже ще й постраждали молоді паростки рослин, личинки комах, птахи. Вогонь погасити було не легко! Така ситуація повторюється уже не перший рік. Шкода, що люди не можуть або можливо не хочуть навчатися на власних помилках та думати не лише про себе, але й про оточуюче їх середовище!!!

1-10 11-15
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz