Субота, 20.04.2024, 05:17Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2017 » Листопад » 13 » НЕЗАКОННЕ ДОБУВАННЯ ОБ’ЄКТІВ ТВАРИННОГО СВІТУ НА ТЕРИТОРІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»
14:54
НЕЗАКОННЕ ДОБУВАННЯ ОБ’ЄКТІВ ТВАРИННОГО СВІТУ НА ТЕРИТОРІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»

З метою забезпечення належної охорони природних комплексів і об’єктів Середнього Придніпров’я, попередження виникнення порушень природоохоронного законодавства у межах території національного природного парку «Нижньосульський», службою держаної охорони природно-заповідного фонду Парку, постійно проводиться посилена природоохоронна робота.

При проведенні рейдів 03.11.2017 в районі села Лящівка Чорнобаївського району, Черкаської області працівниками Черкаського природоохоронного науково-дослідного відділення національного природного парку «Нижньосульський», було виявлено факт незаконного вилову водних живих біоресурсів громадянином, який за допомогою заборонених знарядь лову – сітками, виловив близько 200 кг. водних живих ресурсів, чим заподіяв шкоду природно-заповідному фонду на загальну суму 20544грн.

11.11.2017 року громадянин у забороненому місці, в заборонений час, із мисливським нарізним карабіном (без дозвільних документів) здійснював полювання на р.Сула в районі с.Мохнач Чорнобаївського району, Черкаської області. Під час затримання було виявлено та вилучено і передано до Чорнобоївського відділу поліції ГУНП в Черкаській області: 85 шт. патронів до карабіна, одну впольовану лиску та мисливський нарізний карабін. Заподіяна шкода природно-заповідному фонду внаслідок незаконного добування об’єктів тваринного світу становить 469грн.

За даними фактами відкрито кримінальні впровадження, які внесено до єдиного державного реєстру, щодо яких проводяться досудові розслідування.

Переглядів: 918 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 111 2 »
11 bezkorovaina_oksana2000  
Шкода, що люди не розуміють важливості збереження природних ресурсів. Особливо шкода беззахисних тварин, яких потрібно захищати від ненажерливих бракон'єрів, які заради власної наживи не зупиняться ні перед чим. Та віддушиною є те,  що все-таки є справедливість, і цих людей покарають за законом і вони нестимуть відповідальність за свої вчинки.

10 natasha28122797  
Дуже добре, що існують відповідні служби, які забезпечують контроль незаконного добування об'єктів тваринного світу. Дуже прикро, що в наш час люди відносяться з неповагою до природи, адже дійсно виходить так, що ми повинні охороняти тварин від нас же самих.

9 viktor36  
Я дуже радий,що є такі служби які слідять за такими злочинами!На мою думку це є бракон'єрством.Хотілося б,щоб люди прийшли до свідомості та не творили такаго!Побільше б таких служб,і якомога побільше уваги приділяйте до цього!!!

8 kripakmaxx  
Щоб запобігти повтору таких випадків я вважаю , що треба проводити більше рейдів і впевнений що вони будуть результативними . Такі випадки треба висвітлювати в інтернеті та пресі щоб у людей відбивало бажання йти проти закону .

7 sokolruslanshik1999  
На мою думку, людям потрібно думати перш ніж зробити певні вчинки, адже це призводить до тяжких наслідків. Державним установам, потрібно підсилювати охорону, адже з кожним роком тварини і рослини які були у великій кількості, зараз заносяться до "Червоної книги", через надмірне полювання

6 samsonenkoviktorija12  
Часто, заходячи в соціальні мережі, ми стаємо свідками хизування впольованих рідкісних, зникаючих чи навіть Червонокнижних видів тварин. Прикро, що більшість з цих людей нам відомі як високопосадовці, чи навіть ті, що повинні стояти на захисті природи. Можливо цим вони демонструють свою безкарність та владу?

5 herasymenko-olena20177  
Чесно кажучи, я не думала, що люди можуть так нагліти. Знаючи, що порушуєш закон, йти і виловлювати рибу в таких кількостях, це просто нахабство! Я думаю, потрібно терміново посили службу охорони парку. Не дуже приємно усвідомлювати, які люди бувать у нашій країні

4 luzovicsnizana  
Не можу навіть уявити 200кг риби,як це він сам так міг,напевно ж допомогали...Мій кращий друг мисливець,я дуже це не люблю та не розумію чим це може подобатись,як би не пояснював.Та він правослухняний громадянин,є всі дозволи, полює з іншими мисливцями в дозволений час та в дозволеному місці.

3 matvijchucknina  
Інформація була дуже цікавою і трішки сумною. Шкода дізнаватися, що в нашій країні знаходиться більшість людей, які не мають ні серця, ні  грами совісті і думають лише про себе, маючи повні кешені грошей, знаючи, що в будь якій ситуації відкупляться. А бідні, нещасні та беззахисні тварини, які чекають від нас захисту та допомоги, отримують жорстокість.  Я вважаю, що потрібно максимально посилити службу держаної охорони природно-заповідного фонду Парку, щоб ще більши затримати та наказати таких жорстоких людею, якщо ще можна після такого їх назвати людьми.

2 karinagrischenko1999  
Незаконне полювання і виловлювання рибних об’єктів, єкорисливим злочином в області охорони природи  та носить назву -  браконьєрство. Тваринний світ є важливою складовою частиною природних ба­гатств України. Він охоплює все різноманіття дикої фауни. Це один з основних компонентів навколишнього природного середовища, джерело духовного та естетичного збагачення і виховання людей, об'єкт наукових досліджень. Злочин, скоєний стосовно живої природи характеризується як суспільно небезпечний  вплив на природний ресурс, що здійснюється в його захопленні, заволодінні, знищенні, винищуванні, пошкодженні або псуванні.

1-10 11-11
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz