П`ятниця, 26.04.2024, 20:52Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Вересень » 23 » НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРИРОДНИЙ ПАРК ДОЄДНАВСЯ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ПРИБИРАННЯ
12:45
НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРИРОДНИЙ ПАРК ДОЄДНАВСЯ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ПРИБИРАННЯ

21-го вересня 2019 року о 10:00 розпочався Всесвітній день прибирання — «World Cleanup Day» в Новій Зеландії, і пройшов крізь 24 часових пояси, та завершився на Гавайських островах.

У найбільшій світовій акції в історії земної кулі громадяни більш чим 160 країн вже вдруге об’єднають свої зусилля по вирішенню однієї з найбільш важливих проблем навколишнього середовища – проблеми не правильного поводження з відходами.

Працівники національного природного парку «Нижньосульський» вже другий рік доєднаються до міжнародної екологічної ініціативи «World Cleanup Day», та цього року прибрали від побутового сміття урочище «Драчки». За час роботи працівниками парку було зібрано не один машинний причіп побутового сміття.

Р.S. Шановні відвідувачі НПП «Нижньосульський»! Просимо відпочивати відповідально! Як по відношенню до природи, так і один до одного. Вже вкотре звертаємо вашу увагу, не засмічуйте берегові лінії річки Сули. Дбайте про природу, і природа подбає про вас.

Переглядів: 399 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 161 2 »
16 samsonenkoviktorija  
Навіть не знаю, що ще можна запропонувати людям, аби вони дбали про чистоту навколишнього середовища і говорю не про масштабні речі, а про елементарні- прибрати після себе! Берегова лінія річки Псел в моїй місцевості, завжди була засмічена, нічого не змінилось навіть після того, як громада виставила десятки смітників на пляжах, місцях відпочинку. Можливо людям потрібно пояснювати про їх значення?

15 18sabrinasvichkar2000  
Супер,що створили такий день та об*єднали людей з усього світу!Адже саме від нас залежить чистота нашої планети!Добре що природний парк ніколи не забуває про охайність своєї території та робить все можливе,щоб навколишнє середовище не засмічувалось!

14 bezkorovaina_oksana2000  
Ця новине не може не тішити ,як приємно що працівники  НПП «Нижньосульський» долучаються до ції акції.Що дбають про чистоту навколишнього середовища і дають можливість спостерігати за природньою красою а не за горами сміття, які недобросовісні люди залишають після себе.Велике дякую Вам за це!

13 111222111222vika  
Всесвітній день прибирання (англ. World Cleanup Day) — Глобальна програма соціальних дій, спрямована на боротьбу з глобальною проблемою твердих відходів, включаючи проблему морського сміття. Наступний Всесвітній день прибирання - 19 вересня 2020 року.
Всесвітній день прибирання відзначається заходами з прибирання сміття та картографування відходів, що охоплюють кожен часовий пояс. Заходи з очищення довкілля проводяться майже в кожній країні до завершення міжнародних ліній зустрічей на Гаваях та Американському Самоа.

12 anastejsabel  
Акція під назвою World Cleanup Day – це масштабний привід, щоб привернути увагу людей до проблеми забруднення навколишнього середовища та навчити кожного робити внесок у поліпшення глобальної екологічної ситуації. Минулого року до акції долучилися школярі, жителі міст та сіл, корпоративні учасники, власники бізнесів, представники влади та президенти, і це дало результат – міста стали чистіші, а думки людей – екологічні.

11 dianastr2014  
World Cleanup day нині набуває надзвичайної популярностімайже у всіх країнах світу. До цієї акції долучаються не лише студенти,
активісти та волонтери. Наприклад, у нашому місті декілька кав'ярень долучились
до прибирання. Однією з таких стала популярна серед молоді кав'ярня
"КАВУН".  Весь колектив вийшов
на прибирання невеличкої паркової ділянки біля свого закладу і зібрали 18
мішків сміття. Тим самим популярні серед підлітків та молоді баристи власним
прикладом надихнули людей приєднуватись до таких івентів. На мою думку, це
справді круто всім разом робити свою вулицю, місто та країну, кращою,
чистішою, екологічнішою.

10 manzhosvika2904  
Ще з шкільних років нас вчать берегти природу, не смітити на вулиці, насаджувати дерева – це прості справи і водночас ефективні, але чомусь виходячи в доросле життя більшість людей про них забуває.Засмічення  – проблема, з якою  борються  ,  однак боротися стає дедалі все важче. Адже не лише у місцях масового відпочинку, а й навіть у віддалених куточках, часто видно сліди людського варварства і дикунства: папір, пляшки, поліетилен, пластик, консервні банки  тощо.Засмічення різноманітним непотребом погіршує санітарний стан масивів, може спричинити виникнення хвороб, епідемій та лісових пожеж.У Верховній Раді заєрестрували законопроєкт “Про обмеження обігу пластикових пакетів на территории України”.Заборона може набути чинності 1 січня 2022 року.Під забороною також заклик споживачів до покупки пластикових пакетів. За таку дію навіть передбачений штраф.

9 zoaranuk  
На сьогоднішній день сучасна людина споживає в рази більше, ніж його предки. Щороку обсяги споживання зростають, а разом з ними зростає і кількість відходів. В даний час проблема забруднення є не просто труднощами, це вже екологічна катастрофа глобального характеру, яку необхідно терміново вирішувати. Частина країн вже зробили певні кроки після усвідомлення всієї небезпеки забруднення побутовими відходами, але в більшості, на жаль, ситуація не змінюється.Результати багатьох досліджень говорять про те, що для розкладання паперу необхідно близько 5-10 років, для банки з-під консервів необхідно 90 років, для розкладання поліетилену – 200-500 років, а, щоб розклалося скло – 1000 років. Тож давайте дотримуватися чистоти!

8 irinadasenko678  
У 2017 році до аналогічної акції долучилось понад 1 100 000 учасників у 24 областях України. У 2018 році прибирання відбулось з президенткою Естонії Керсті Кальюлайд у м. Дніпро.
У найбільшій світовій акції в історії земної кулі громадяни більш чим 160 країн вже вдруге об’єднають свої зусилля по вирішенню однієї з найбільш важливих проблем навколишнього середовища – проблеми не правильного поводження з відходами.

7 linakulko  
Всесвітній день прибирання — це децентралізована мережа, створена з різних організацій світу. Один з найбільших організаторів глобальних заходів з очищення - Let's Do It! World. Організація, заснована в Естонії, успішно залучила понад 50 000 добровольців для одноденного проведення заходів щодо прибирання в країні, що привело до виведення 10 000 тонн незаконних відходів. Естонська акція під назвою «Зробімо!» стала глобальною моделлю, поширившись згодом у всьому світі. Всесвітня федерація молодих лідерів та підприємців був найбільшим організатором-партнером у 2018 році. Сьогодні рух переріс у мережу 169 країн та територій. Під час Всесвітнього дня прибирання 2018 року взяли участь 157 країн та територій, 17,8 мільйона людей. За підрахунками, по всьому світу було зібрано понад 82 280 тонн відходів.

1-10 11-16
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz