П`ятниця, 26.04.2024, 20:39Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2015 » Серпень » 18 » НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ ПРОДОВЖУЮТЬ ВІДВІДУВАТИ ТУРИСТИ
18:17
НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ ПРОДОВЖУЮТЬ ВІДВІДУВАТИ ТУРИСТИ

     Національний природний парк «Нижньосульський» (далі НПП) з задоволенням продовжують відвідувати туристи з різних куточків України, того більше навіть країн, адже територія НПП манить насамперед незайманою і дивовижною природою.

     Так, нещодавно гості з міста Лубен, Харкова, Чернівців завітали на екологічну стежину «Подорож до озера Судевське».

     Маршрут пролягає в околицях с. Худоліївка Семенівського району Полтавської області. Маршрут репрезентує  природний заплавний    комплекс на лівому березі р. Сула в її пониззі,  у складі якого заплавні луки (псамофітні, справжні, засолені, заболочені та  засолені), ліси (вільшняки, вербняки), водойми (озеро старичного типу, болота) та   псамофітний боровий комплекс.

     Свій початок екскурсія бере від еколого-освітнього центру НПП де було розказано про п’ятирічну діяльність установи та специфіку роботи кожного відділу. Відвідувачі мали змогу пройтися по закладеному поблизу нещодавно сквері, де їх було ознайомлено з висадженими тут рослинами.

     Наступною зупинкою стала  Свято-Михайлівська церква побудована в козацькому стилі в 1888 році, за проектом відомого в ті часи архітектора Городецького. Де можна було розглянути будову церкви, зайти до приміщення.

     Потім екскурсія перейшла на місця перших поселень, було розказано за історію та походження назви села Худоліївка, яка за деякими переказами розпочинається у 16 столітті. Було показано місця знаходження в ті часи вітряків ( яких налічувалося 8).

     Далі маршрут стежки виводить на заплавну частину долини р. Сула. На цій ділянці переважають угруповання справжніх лук. Гостей було ознайомлено з рослинним різноманіттям НПП.

     Перед лісом можна було побачити початок гідрологічного заказника «Рогозів Кут». Мандруючи далі туристи вдихали чарівний запах сосни та насолоджувалися краєвидами могучого лісу.

     Завершилась екскурсія біля будиночку лісника з кришталево-чистою водою та озера Судевське, де гостям пощастило побачити політ червонокнижного птаха орлана-білохвоста, який кружляв у небі над озером.

     Також територію НПП відвідали гості з Нідерландів, які були дуже вражені мальовничою красою нашої країни, яка як вони говорили їх зачарувала.

    Сподіваємося, що отримані враження від побаченого назавжди залишаться в пам´яті відвідувачів

 

 

Підготував: провідний фахівець з туризму

НПП «Нижньосульський» Козлов М.І.

Переглядів: 499 | Додав: Oxana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 alena199621  
я сама з міста Лубни. Мій знайомий розповідав що відвідува ці місця. Коли розповідав, то говорив про це із захватом, говорив, що в ньому працює розумний та дружній колектив. Можливо і я відвідаю, та потім розповім свої враження.

1 moroz-1996  
дуже б  хотілося відвідати ці місця з викладачами природничого факультету з метою збагачення знань

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz