П`ятниця, 26.04.2024, 14:56Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Серпень » 18 » НОВИЙ ТУРИСТИЧНИЙ МАРШРУТ «НАЦІОНАЛЬНИМ ПРИРОДНИМ ПАРКОМ – З ПІВНОЧІ НА ПІВДЕНЬ»
15:25
НОВИЙ ТУРИСТИЧНИЙ МАРШРУТ «НАЦІОНАЛЬНИМ ПРИРОДНИМ ПАРКОМ – З ПІВНОЧІ НА ПІВДЕНЬ»

Відповідно до «Проекту організації території національного природного парку «Нижньосульський», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів», затвердженого Міністерством екології та природних ресурсів України від 01.12.2014 №386 (з подальшими змінами) в національному природному парку «Нижньосульський» заплановано створення трьох водних туристичних маршрутів.

Наразі створено та облаштовано найдовший із запланованих, водний туристичний маршрут «Національним природним парком – з півночі на південь».

Метою створення маршруту є ознайомлення туристів з природними та культурними цінностями регіону, підвищення рівня екологічної освіти, культури, екологічного виховання, охорони природи та навколишнього середовища, формування екологічної свідомості, дбайливе ставлення до природи.

Маршрут розпочинається біля села Малоселецьке (місцевий пляж) (Лубенський р-н.), і закінчується на території бази відпочинку «Сонячна» (село Липове Кременчуцький р-н. Полтавська обл). Загальна довжина маршруту 50 км. Повне проходження водного маршруту розраховано на 2-3 дні.

По всій довжині маршруту розміщені вказівні туристичні знаки, що вказують напрямок руху. Встановлено 2 інформаційні знаки: один на початковій точці, інший на кінцевій. Визначено опорні місця зупинки для короткочасного відпочинку та для ночівлі.

Водний туристичний маршрут «Національним природним парком – з півночі на південь» не залишить без вражень жодного відвідувача. Сплав по тихоплинній Сулі цікавий та пізнавальний. Тут тісно перепалилися природа та історія, а краєвиди нібито із дивовижної казки.

Протягом всієї подорожі туристи можуть бачити угруповання латаття білого та сніжно-білого, єдиної рослини, яка мільйони років без будь-яких морфологічних змін існує у флорі України. Серед птахів, туристів супроводжуватимуть сірі та білі чаплі, очеретяні луні, лиски, дикі качки, норки, водяна курочка, очеретянки та інші. Здивувати може орлан-білохвіст – володар високої блакиті, котрий занесений до Червоної книги України.

В лісах на островах проживають – лосі, козулі, дикі свині, лисиці, борсуки, зайці та ін. Влітку та восени в лісах багато грибів, серед яких боровики, маслюки, польські гриби, підберезники, білі, опеньки тощо. Трапляються й різноманітні ягоди. На річкових берегах живуть бобри, видри, норки тощо.

На зупинках у дозволений час та спосіб в багатьох місцях окрім заповідної зони НПП «Нижньосульський» можна вудити рибу. Найчастіше трапляються плітка, окунь, плоскирка, лящ, щука, карась.

Тож, ласкаво запрошуємо до подорожі «Національним природним парком – з півночі на південь».

Переглядів: 203 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz