Середа, 24.04.2024, 12:26Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2013 » Листопад » 6 » "ОМОЛОДЖЕННЯ" ПАРКУ ІМЕНІ КОСТЮЧЕНКА
20:06
"ОМОЛОДЖЕННЯ" ПАРКУ ІМЕНІ КОСТЮЧЕНКА
Справа озеленення території – кропітка, щоденна, вона потребує великої праці. Проте для працівників Національного природного парку «Нижньосульський» ця справа є звичною, оскільки в цей осінній період вони займаються озелененням територій та проводять акцію під назвою «Посади дерево, разом з нами».
6 листопада така акція проводилася для жителів с.Погребняки, Семенівського р-н, Полтавської обл. На деякій території уже існуючого парку імені Костюченка, працівники Національного природного парку «Нижньосульський» та учні Погребняківської ЗОШ I-IIIст. висадили 368 саджанців. Основними видами були: береза бородавчаста, гледичія, дуб червоний, айлан найвищий та інші.
По завершенню висадки посадкового матеріалу працівники парку звернулися до учні зі словами вдячності та проханням по мірі можливого доглядати за посаджаними саджанцями, щоб вони не "загинули”, адже зелені насадження відіграють надзвичайно важливу роль у нашому житті.
Автор: фахівець з екологічної освіти О.А. Слинько
Переглядів: 970 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 8
7 фахівець відділу екоосвіти  
Підтримую коментар 5. Гадаю, що не повинно бути самоціллю висадити якомога більше дерев. Це потрібно робити свідомо, враховуючи перспективи. Наглядний приклад ми можемо бачити зараз по обочинах доріг, де ростуть, досягнувши максимального свого віку тополі. Але, пояснення цьому є. Їх висаджування в основному відбувалось у повоєнні роки, коли потрібно було швидко вирішувати питання озеленення. З одного боку тополя росте дуже швидко, причому продукує максимальну кількість кисню, з іншого - вік цього дерева незначний - 40-50 років. Саме тому варто висаджувати дерева, які б мали довготривалий період життя, до того ж, щоб були естетичними. Але з цього приводу діалог відкрито. Приєднуйтесь.

8 БогатиР  
Тоді слід враховувати, що в кожної рослини є свої властивості:
1. Клен - цінується за невибагливість до грунтів, стійкість до атмосферних забруднень, за санітарно-гігієнічні якості. Листя кленів затримує пил і кіптяву, вбирає вуглекислий газ, абсорбує значну кількість шкідливих хімічних речови.
2. Тополя - здатна очищати повітря не лише від пилу і шкідливих газів, а й відхво-роботворних мікроорганізмів.
3. Акація - високий рівень розростання, посухостійка, солевитривала.
4. Ялівець - рекордсмен у здатності виробляти і виділяти у НПС речовини, які вбивають чи уповільнюють розвиток мікроорганізмів та грибків. Після перебування людини у заростях ялівцю навіть одяг стає стерильним.
Окрім цього кожній рослині відповідає певне середовище існування, кліматична зона, вплив абіотичних та біотичних факторів, так що слід враховувати все!!!!!!!!!!!! НЕ ТІЛЬКИ ТРИВАЛІСТЬ ЖИТТЯ!!!!!!!!!!!!

5 Aston-Martin  
Саша Богатиренко, акація і справді швидро адаптується до різних умов зростання, але в наших помірних широтах це не є головною причиною підбору рослин. На мою думку краще було б висаджувати хвойні дерева, які звісно ж не так швидко розростаються як акація, але період життя у них досить значний і сягає кількох сотень років, що є досить важливим чинником у відтворені парків та подальшим доглядом за ними...

6 БогатиР  
Хвойні рослини це дуже гарна ідея, але не слід забувати про розвиток фауни, одноманітність флори спричинить гибель та унеможливить розвиток певних видів тварин.

4 БогатиР  
Кращою деревною рослиною для озеленення території є акація, так як ця рослина швидко адаптується до умов навколишнього природного середовища та має високий рівень розростання.

3 Анна  
Олександре, ну звісно ж брала участь і продовжую брати. Чого і вам рекомендую!!!

2 Олександр Черкасов  
Анно, а вы брали участь в таких заходах, чи можливо мріїте омолодити якийсь парк?

1 Анна  
Так звісно, зелені насадження відіграють важливу роль у нашому житті, тому займайтеся такими справами і надалі.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz