П`ятниця, 19.04.2024, 18:27Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Лютий » 25 » Орнітофауна НПП “Нижньосульський” в кінці лютого
13:26
Орнітофауна НПП “Нижньосульський” в кінці лютого

Цьогорічний лютий видався морозним та багатосніжним, що ускладнило зимівлю багатьом видам птахів, а для водоплавних та біля водних видів зимівля стало взагалі неможливим і вони полишили територію Парку. Особливо несприятливі умови для птахів склалися у третій декаді цього місяця. Чергування теплих та морозних днів призвело до появи обледенілої кірки (насту) на поверхні снігового покриву,  що унеможливило добування корму.  В особливо скрутному становищі опинились куріпки сірі, голуби-синяки та канюки. На превеликий жаль, на території Парку вже зареєстровані випадки загибелі канюків поблизу села Лящівка.

Багато видів птахів шукають порятунку від голодної смерті поблизу людини – у населених пунктах, на звалищах побутових відходів та тваринних фермах. Нам необхідно проявити людяність і простягнути руку помочі братам нашим меншим. Підгодовувати птахів можна різноманітним зерном, дробленими горіхами, залишками їжі зі столу. Навіть невеликий шматочок сала, підвішений на дереві, може спасти життя синиці, дятлу або повзику.

Інформацію підготував Микола Клєстов

Переглядів: 329 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 171 2 »
17 vouna2003  
Сало повинно бути сирим та без солі. Деякі можуть не зрозуміти й повісити вже просолений шмат - смерть для птахів.

16 vikachernetska16  
Годування птахів одна із не тільки важливих але й цікавих тем, тому, що перш за все це цікваве та корисне заняття, і нам як майбутнім вчителям біології ця стаття є по-особливому корисною для роздумів, методичних дій у екологічному вихованні школярів.

15 julia1308december  
Наше завдання як біологів, екологів та ін. не тільки робити годівнички, підгодовувати пташок, а й просвітлювати інших людей, доносити людям про дану проблему, висвітлювати питання виживання видів, вплив на біоценоз при зникненні будь-яких видів тварин і тд.

14 olegauser  
Так, цього року зима виявилася суворішою ніжминулого року. Дуже шкода цих птахів. Не можна залишати тварин в небезпеці. Зимова підгодівля птахів має корисні наслідки длялюдини. Наприклад, вона дозволяє відвернути увагу птахів від видзьобування
бруньок на плодових деревах. Аленайголовніше, служить для приваблення пернатих у місця, де вони можуть принести
велику користь у період вигодовування пташенят комахами-шкідниками. Лиш те, що така допомога дає можливість багатьом птахам вижити, свідчитьна її користь.Зима — важке випробування для всіх пернатих, тож погодуймо птахів взимку!

13 sahnoana75  
Ще з шкільного віку тато постійно наголошував на необхідності допомагати птахам взимку, розповідав про те, як їм важко в холод виживати. І нашою сімейною традицією і до сих пір є виготовлення годівничок і підгодівля птахів. Обов'язково в нашому саду взимку мінімум 5 годівничок. Впевнена, що в майбутньому буду так само виховувати своїх дітей. Хочу щоб люди ще з дошкільного віку розуміли всю актуальність проблеми.

12 bojkooleg80  
Дійсно дуже важлива інформація, про яку не слід мовчати. Адже важкі умови проживання птахів в тому числі спричинені діяльністю людини. То ми повинні докладати зусиль для того щоб покращити якість життя не тільки собі а й оточуючого середовища.

11 vpylypchuk2001  
Ніщо не вічне,всі ми вмрем,но бажано своєю,природною смертью,а не таким жахливим чином((( Лютий дійсно був дуже холодним,даже в мене в сараї кури мерзли,доводилось рятувати. Що до диких птахів, розсипали зерно,для горобців і синичок,снігурів.
БУдьте добріщими і світ стане добріщим до вас!!

10 trofimenkoyana41  
Дійсно дуже важлива проблема, на яку неодноразово треба наголошувати. Згадуючи себе в шкільні роки, я ні разу не пропускала можливості виготовити власноруч годівницю для пташок, в цій справі мені завжди допомагав тато.

9 gbihas01  
Це дійсно важлива тема! Я особисто завжди роблю годівнички для пташок, любов до цієї справи в мене ще з дитинства, бо завжди приїжаючи на зимові канікули до бабусі з дідусем ми робили годівнички. На даний час, я вже доросла і працюю в дитячому садочку, але ще й досі вішаю смачну їжу для птахів вдома та вчу цьому дітей. Цього року ми зробили близько трьох годівничок в які постійно підсипали їжу. А також спробували робити еко годівнички і також вішали їх на дерева! Діти в захваті! Дуже хочеться щоб кожен не полінувався і зробив хоча б одну добру справу для пташок і тоді вони будуть врятовані!

8 vitalinasagajdak  
Цьогорічна зима дійсно виявилась щедрою на морози і тому я не здивована, що нещасним птахам не було чого їсти. Однак я дуже обурена та розчарована поведінкою людей, адже лише ми можемо допомогти живим організмам вижити у несприятливих умовах. Для нас шматочок хліба - це дрібниця, а для малої птахи - порятунок. Як на мене, доцільно було б проводити певні акції, направлені на підтримку пташок взимку. Необхідно залучати школи до співпраці. Нехай учні на уроках трудового навчання виготовляють годівниці, нехай кожен з дому принесе жменю зерна чи крихіт хліба, адже лише разом ми зможемо досягнути поставленої мети. 
Я щиро вдячна автору за висвітлення надзвичайно актуальної проблеми сьогодення. Також вдячна кожному небайдужому, який має добре серце та не полишає природу в біді.

1-10 11-17
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz