Субота, 27.04.2024, 03:32Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2020 » Листопад » 30 » Орнітологічна ситуація в районі НПП “Нижньосульський” в кінці листопаду
16:42
Орнітологічна ситуація в районі НПП “Нижньосульський” в кінці листопаду

Наприкінці листопаду на території Парку практично завершився останній етап відльоту птахів у теплі краї. Зникли багатосотенні зграї качок. Відлетіли чаплі, поменшало мартинів, практично зникли кулики,  шпаки та зяблики.

       В той же час відбувається формування зимової орнітофауни. Повсюдно можна побачити зграй граків та дроздів-чикотнів. Прилетіли на зимівлю хижі птахи – мишоїд, лунь польовий та підсоколик малий. У прибережних лісах чути голоси снігурів та чижів.

        У північній частині Парку, біля мосту через Сулу поблизу села Липове,  формується зимове угруповання водоплавних та біля водних птахів – качок та мартинів, на яких періодично полюють орлани -білохвости.

Інформацію підготував М.Л. Клєстов

Переглядів: 267 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 121 2 »
12 lera2001321  
В якійсь мірі сумно ,що птахи відлітать.Добре що в любий період року ми можемо спостерігати за птахами.Було б чудово як би були у нас місця ,де птахи могли б проводити час взимку ,не покидаючи межі нашої країни.Кожного року з нетерпінням чекаю коли вони повернуться

11 katyazolotar  
Відліт птахів  віщує нам, що скоронастануть холоди, і попереду сніжна морозна зима. Зменшення тривалості дня
нагадує перелітним птахам про міграцію в теплі краї. А чому вони відлітають у
теплі краї? Це зовсім не через холод, адже оперення  і пух  добре зігрівають птахів, та захищають відхолоду. А відлітають вони через відсутність їжі. Вони харчуються комашками,
різними малими гризунами і жабами та зерном . І залишаються вони тут поки
можуть спокійно знайти джерело їжі. Коли ж настає осінь і знайти їжу стає тяжче
вони відлітають у теплі краї.

10 olyakhomenko2000  
Ох, тут ніколи не буває сумно, одні відлітають, інші прилітають. НПП “Нижньосульський” завжди зустрічає своїх гостей і чекає поверненню тих, хто на зимній час покидає домівку. Якби в мене була можливість я б обов*язково  прогулялась б цими чарівними місцевостями

9 doroshenkoevgenia  
Окрім головних міграційних шляхів, на решті території країни птахи також можуть утворювати міграційні коридори на окремих ділянках, де є русла річок, водойми тощо. Більшість видів птахів використовують біотопи міграційних шляхів як місця зупинки під час міграцій.

8 linakulko  
Читаючи статтю погляд "зачепилася" за орлана-білохвоста. При детальному описі його життя найбільше мене вразила та інформація, що його популяція дуже скоротилася до 20 століття. Уявіть собі: до 1960-тих років у СРСР людям виплачували ПРЕМІЇ за відстріл цих надзвичайно красивих і корисних птахів. У цілому в СРСР до середини 1960-х р. щорічно знищували 100—150 тис. хижих птахів. Це просто жахливо. Аж тільки тепер діють природоохоронні заходи до цього птаха. Думаю колись люди все ж схаменуться і зрозуміють, що вони - частина природи, а не її король.

7 vladagusar1103  
Птахи відлітають у теплі краї не через те, що бояться холоду. Пір'я і теплий пух між ними добре захищають пташку. Але є те, без чого не можуть прожити не тільки наші маленькі літаючі друзі, але і всі тварини, і люди.
Правильно, без їжі. А чим харчуються птахи? Комахами, зерном, деякі навіть жабами і гризунами. Пернаті залишаються жити з нами до тих пір, поки легко можуть знайти собі прожиток, а потім починають збиратися до відльоту.

6 karinka101289  
Добре, що смостерігати за пташками в парку можливо не лише в теплу пору, а й в зимку. Досить цікаво спостерігати за їхніми перельотами. Дуже радуж що на території парку є такі гарні пташки та їх можна спостерігати в різних куточках.

5 nd12508  
Птахи, що наприкінці листопаду відлітають у теплі краї заради свого комфорту - розумні, а морозостійкі зимові птахи - витривалі, адже зимою іноді буває холодно настільки, що пережити дуже важко морози, тому можна зробити комфортні умови в парку, аби зимуючим птахам було легше пережити холодну пору року.

4 katabubnova201  
Через Україну проходять міграційні шляхи багатьох видів птахів, які гніздяться як на території нашої країни, так і за її межами.Листопад - це період пізньої осінньої міграції, коли птахи мігрують або кочують на недалекі відстані і, як правило, зимують на території України. Це неймовірне явище , особисто я бачила тиждень тому як величезна кількість птахів відлітала. Вони дуже розумні та шукають місця де їм буде тепліше.

3 spolsingerm  
Зараз, у холодний час, сплячий стан природи, птахи, що залишились на зимівлю, привертають до себе велику увагу. У моїй місцевості зимувати залишається значна частина зерноїдних видів. Через не радісну екологічну ситуацію у світі птахів та інших різних видів тварин стає все менше, тому слід покращити та полегшити умови існування їх у зимовий час, тобто забезпечити доступність кормових ресурсів та зупини їх відстрілювання.

1-10 11-12
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz