П`ятниця, 26.04.2024, 23:51Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2015 » Жовтень » 23 » ОСІННІ, ЛАНДШАФТНІ, ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕРИТОРІЇ НПП
09:32
ОСІННІ, ЛАНДШАФТНІ, ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕРИТОРІЇ НПП

Знову територію національного природного парку «Нижньосульський» для проведення польових ландшафтознавчих робіт з комплексним аналізом природних умов досліджуваної території, описом та аналізом ґрунтових розрізів, відбором зразків ґрунту у типових ландшафтних умовах здійснювала аспірантка Інституту географії НАН України – Сплодитель Анастасія Олегівна.

З 15 по 17 жовтня була опрацьована територія : о. Жовнине, с. Лящівка, с. В.Бурімка (Чорнобаївський р-н., Черкаська обл.), с. Липове (Глобинський р-н., Полтавська обл.), с. Тарасівка, с. Плехів, смт. Оржиця, с. Онішки, с. Великоселецьке (Оржицький р-н., Полтавська обл.).

На протязі зазначеного періоду, з аспіранткою постійно перебували працівники НПП, які забезпечували супровід територією, транспортом, підготовлювали ґрунтові розрізи, та допомагали з зоологічними описами.

Об’єктом  дослідження  були: ландшафтні комплекси  НПП «Нижньосульський» та їх окремі складові, зокрема, ґрунтово-рослинний покрив як основний індикатор ландшафтогенезу.

Мета дослідження – вивчення властивостей ландшафтних комплексів НПП «Нижньосульський» та окремих їх компонентів; розробка методики дослідження ландшафтів НПП «Нижньосульський» для вивчення стану та вирішення проблем природокористування;

Шляхом проведення робіт була здійснена:

- попередня інвентаризація ландшафтних комплексів, шляхом їх виділення, картування та опису;

- прелімінарна оцінка ландшафтів території НПП з точки зору їх використання;

Отримані матеріали будуть використані для подальшого опрацювання польових даних з вико­ри­ста­нням картографічних методів, зокрема, методів ГІС-аналізу; розробки нормативної моделі природокористування з урахуванням стану ландшафтів НПП «Нижньосульський».

 

Переглядів: 789 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 7
2 bomba777771  
Не потрібно скаржитись що мало хто цим займаеться, і чекати що це пеперосте колись в масове явище. Ви і е людство, тому займастесь Ви, досліджуйте природу нашої батьківщини, не чекайте коли всі інші будуть цим займатися.

1 alo4ka1997  
Як добре, що в наший час досліджують природу нашої Батьківщини. І як жаль, що мало хто цим займається. Багатьох вчених викохала наша Полтавщина одні з них Михайло Васильович Остроградський, Олександр Дмитрович Засядько, Зязюн Іван Андрійович, Макаренко Антон Семенович і багато інших. Сподіваюся, що цей список буде поповнюватися.

3 finevichinna  
Хотілося б  дізнатися,яким чином А.С. Макаренко займався дослідженням природи?

4 alo4ka1997  
Я не писала хто конкретно займається досліженням природи. Я писала взагалі про вчених Полтавщини.

6 finevichinna  
Не актуальний коментар happy

7 mym1996  
Антон Семенович з дитинства любив природу, любив походи, розмови біля багаття. Він хотів, щоб ці радощі життя не обійшли його вихованців, адже у цих походах розширюється кругозір, визначаються інтереси, діти стають ближчими до природи і до краси навколишнього світу.

5 bomba777771  
Ніякими дослідженнями природи Макаренко ніколи не займався. Занурьтеь краще в педагогіку юна леді!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz