Четвер, 25.04.2024, 01:23Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Серпень » 20 » ОСОБЛИВОСТІ ПОВЕДІНКИ ОКРЕМИХ ВИДІВ ВОДНО-БОЛОТНИХ ТА БІЛЯ ВОДНИХ ПТАХІВ У ДНІ ПОЛЮВАННЯ НА ПЕРНАТУ ДИЧИНУ
20:52
ОСОБЛИВОСТІ ПОВЕДІНКИ ОКРЕМИХ ВИДІВ ВОДНО-БОЛОТНИХ ТА БІЛЯ ВОДНИХ ПТАХІВ У ДНІ ПОЛЮВАННЯ НА ПЕРНАТУ ДИЧИНУ

       Спостереження проводились в районі розташування НПП «Нижньосульський» у серпні 2019 р., переважно поблизу Худоліївської ділянки.

        Головною ознакою цього часового періоду є відкріття полювання на водно-болотних птахів,  коли в дні полювання мисливські угіддя буквально наводнюють сотні мисливців, які прагнуть дістатися самих віддалених і богатих на дичину ділянок. Більшість видів птахів, таких як баклани, норці, лебеді, гуси, качки, кулики, мартини, крячки, журавлі, чаплі та багато інших проявляють обережність по відношенню до людини і не подпускають мисливців на близьку відстань, злітають і переміщуються в більш беспечні місця. В результаті розлякування дичини та інших груп водно-болотних птахів, відбувається активне переміщення птахів над територією спостережень,  що полегшує їх обліки. Чисельність птахів, яких можна побачити в повітрі, збільшується в рази. Так, 10.09.2019 р. в районі озера Семибокове з початком полювання можно було постійно спостерігати в небі сотні птахів, таких як качки, кулики, мартини, крячки, чаплі, баклани та інші. В цей день було відмічено також чимало рідкісних видів, таких як лелека чорний, журавель сірий, кулик-догоніг, кроншнеп великий та сокіл-сапсан.

        Наукові спостереження в дні полювання дозволяють зібрати цінні данні про видовий та кількісний склад місцевої орнітофауни.

 

Начальник науково-дослідного відділу

М.Л. Клестов

Переглядів: 482 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 8
8 samsonenkoviktorija  
Охота схожого роду мені знайома. Нещодавно, поблизу мого селища, відбулася дуже неприємно історія, під час охоти, випадково, але все ж брат застрелив брата. Знаю, що багато мисливців полюють не задля того, що їсти нічого, а просто так, щоб хизуватись. Шкода, що ніхто не думає про наслідки!

7 18sabrinasvichkar2000  
Які ж можливі шляхи вирішення проблем, пов'язаних зісвинцевим забрудненням природного середовища? Пропонувалося проводити
маніпуляції з рівнем води на водно-болотних угіддях. Якщо рівень води штучно
підняти, то дно і лежачі там шротинки стають недоступними для птахів, пониження
рівня вимушує птахів покинути це місце. Пропонувалося також «переорювати» дно,
що робить шріт недоступним для птахів. Вочевидь такі пропозиції мають багато
недоліків і навряд чи можуть бути реалізовані практично, оскільки вимагають
великих матеріальних і людських ресурсів. Крім того, такі дії можуть привести
до серйозних порушень в екосистемі. Слід зазначити, що ці заходи спрямовані на
боротьбу з наслідками, але не з причиною.

6 vladagusar1103  
Під час осіннього перельоту птахів,часто зустрічаються і такі види, на яких полювання заборонено.         Тому перед натисканням на гачок рушниці мисливцям слід переконатися, що пострілом не буде знищено рідкісного, занесеного до Червоної книги України, або забороненого для полювання птаха

5 stefa123430  
Головна ціль полювання - це здобич, але мисливці забувають, що кількість впольованого має бути в межах норми, яка вказана в законі України "Про мисливське господарство та полювання". Но більшість цей закон навіть не бачили, люди які не освідченні в цьому ділі, або халатно до нього відносяться, роблять фатальні помилки. Впершу чергу, це вбивство червонокнижних птахів, яке веде до повного їх зникнення. Від цього страждає екосистема і наслідки полювання можуть бути катастрофічними. На мою думку, мисливство потрібно заборонити, бо ця "розвага", несе дуже велику шкоду навколишньому середовищу.

4 pirokhoksana  
Полювання- це, так би мовити, свого роду "розвага" мисливців, яка полягає у відловлюванні чи забої тварин і птахів. На сьогоднішній день через такі "веселощі" гине все більше й більше особин різних популяцій. Зокрема, полювання на птахів є досить поширеним ремеслом. Як наслідок птахи починають мігрувати у пошуках порятунку. Мисливці не замислюються, що винищують біорізноманіття. В майбутньому це матиме дуже жахливі наслідки. Можливо, призведе до зникнення певних популяцій. Тож перед тим, як обрати подібне ремесло, варто поміркувати, що може трапитися.

3 doroshenkoevgenia  
Зараз, як ніколи, дика природа потребує посилення охорони. Науковці б'ють на сполох - у світі поменшало диких тварин на 60%! “Земля втрачає біорізноманіття з такою швидкістю, яку можна було побачити лише під час масового знищення” - говориться у звіті Всесвітнього фонду дикої природи. Є багато антропологічних факторів, що впливають на такі зміни і, безумовно, полювання є одним з них. Лише мисливці знищили понад 300 видів ссавців! Не забуваймо, що у природі все взаємопов'язано, а це означає, що змінюється не тільки фауна, а й флора планети - а з ними і життя людей!

2 dianastr2014  
Сезон полювання є однаково небезпечним як для тварин, так і для людей. Чимало мисливців навіть не замислюються чи можна полювати на той чи інший вид тварини. Їх гасло : « Головне здобич!». Саме через таких мисливців повністю зникають червонокнижні види та додаються до цього переліку нові. У чому полягає небезпека для людини? Існують горе-мисливці, які полюють на сільських на дачних територіях, де обов’язково є річки, а тому і пляжі. Такі мисливці, звісно ж вони не професіонали, можуть легко сплутати людину зі звіром, особливо коли світає чи сутеніє. Тому слід обачно поводитися під час вилазок на природу, пікніків, тощо. Варто подумати та про своє здоров’я та життя.

1 anzhelkasklyar  
Внаслідок полювання в природне середовище щороку потрапляє 6250 т свинцевого шроту.Кожен набій мисливської рушниці, використовуваного при полюванні на гусей і качок, містить 280 шротинок і важить 30–35 г. В середньому мисливець використовує 3–6 набоїв аби добути одного птаха. У птаха потрапляє лише декілька шротинок. Залишок дробу залишається на землі або у воді. Повинно минути сотні років, перш ніж свинцеві шротинки розчиняться у воді чи в ґрунті. Крім того, намул водно-болотних угідь часто буває досить щільним і не дає шротинкам глибоко в нього зануритися. Тому більша частина свинцю, що потрапила в природу, є доступною для водно-болотних птахів досить тривалий час.Птахи підбирають ці шротинки з дна і ковтають їх, помилково приймаючи за камінці. Проковтнуті шротинки в подальшому залишаються у м'язовому шлунку. Є дані, що, наприклад, у шлунку крижня свинцева шротинка  (діаметром 3,25 мм) руйнується протягом 40 днів. Якщо птах ковтає тільки одну шротинку, то зазвичай він виживає, хоча, ймовірно, відбуваються порушення імунної та статевої систем. Крім того, навіть низка концентрація свинцю негативно впливає на накопичення енергетичних речовин, необхідних птаху для міграції.
Вважається, що смертність птахів у всьому світі через отруєння свинцем досягає декількох мільйонів щорічно.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz