П`ятниця, 19.04.2024, 09:24Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Лютий 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2022 » Лютий » 18 » ОСТАННІЙ ЕТАП ЗИМІВЛІ ПТАХІВ НА ТЕРИТОРІЇ НПП "НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ"
14:47
ОСТАННІЙ ЕТАП ЗИМІВЛІ ПТАХІВ НА ТЕРИТОРІЇ НПП "НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ"

Близький до закінчення останній зимовий місяць і вже відчутні перші подихи весни. Окремі види птахів, що прилітали до нас зимувати, вже почали неспішно відкочовувати на північ – до місцин,  де вони з’явились на світ. Це такі птахи як канюк мохноногий або зимняк, жайворонок рогатий, пуночка та інші. А от деякі, із зимуючих у нас видів птахів, затримуються в наших краях на місяць, а може і довше. Це всім добре відомі з дитинства снігурі, мешканці північних лісів - чижі, а також дуже симпатичний, невеличкий і яскраво оперений птах - чечітка звичайна. За розмірами чечітка звичайна набагато менша за горобця польового. Великі зграї цих пташок, в яких може нараховуватись декілька десятків, а то і сотні осіб, тримаються на забур’янених ділянках, у лісах та парках,  де живляться насінням трав’янистих рослин, берези та вільхи. Чечітка звичайна приємно співає, а її поклик – щебетливе чів-чів-чів, що відтворюють десятки пташок, просто зачаровує.

Інформацію підготував Микола Клєстов,

малюнок Ігоря Землянських

Переглядів: 300 | Додав: ksysha | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 7
7 krutoholova  
Взимку птахи переживають один із своїх самих сурових етапів життя. Надзвичайні холоди, котрі можуть привести до зменшення їх популяціїї, зменшення кількості їжі, що також дуже негативно вплиаває на них. На щастя, цей період підходе до кінця і за птахів можна не так сильно турбуватись.

6 maculaanna02  
Взимку птахам не стільки страшний холод, як голод. Голубам чи галкам не складно знайти собі їжу, бо вони харчуються рештками їжі, тоді як маленьким пташкам, які зимують у селах та великих містах України, деколи буває нелегко. Показуємо, яких пташок можна побачити під час зимових прогулянок.

5 bogynych  
Нарешті найскладніший переод для життя птахів закінчився, сніговий покрив тане та відкриває можливість знайти їжу. Птахи перелітають на ті місця, де вони народилися самі, щоб згодом самим стати батьками.

4 mega_kononenko123  
Принаймні за останні сто років характер зимівель птахів в Україні суттєво змінився. Через зміну клімату зими зараз стають менш суворими, з частими відлигами, але періодичними суттєвими похолоданнями. Принаймні за останнє століття ріст міст та розвиток господарських підприємств сформували багато нових умов для птахів. Деякі види поступово міняють свій спосіб життя, пристосовуючись до них. В останні десятиліття у багатьох видів чітко простежується тенденція не обтяжувати себе важкою міграцією та проводити зиму на території України

3 pasnichenko  
Період зимівлі - критичний у житті птахів. Зникають комахи, осипаються насіння та плоди, коротшає світловий день, може випасти рясний сніг, замерзнути водойма тощо. Тому багато лісових мешканців (повзики, дятли, сойки тощо) на зиму перебираються до міст: на смітники, у парки, тобто туди, де легше роздобути їжу. Переживати сильні морози птахи можуть лише за достатньої кількості корму.
Птахи інтенсивно харчуються перед настанням холодів, переміщаючись з місця на місце і освоюючи нові території. Деякі збираються в зграї, щоб мігрувати, інші запасають їжу на зиму. Наприклад, ховають під мох, коріння, в дупла горіхи, жолуді, ягоди і навіть трупи мишей (сичі).

2 yamchnskaulia  
Cпpaвa в тoмy, щo взимкy птaхaм дyжe cклaднo відшyкaти coбі їжy, aджe кoмaх, ягід тa зepeн cтaє мaлo, a кoли випaдaє cніг, тo їх взaгaлі мaйжe нeможливo знaйти. І pізні види пepнaтих виpішyють цю пpoблeмy пo-pізнoмy: пepeлітні птaхи пpoлітaють coтні і нaвіть тиcячі кілoмeтpів дo тeпліших кpaїн, a ocілі — пpиcтocoвyютьcя дo нaших cyвopих зим. Цікаво що першими на весні прилітають граки. Останніми прилітають птахи, які харчуються комахами, що літають. Це ластівки, стрижні.

1 annakushnirchuk13659  
Зимовля птахів на нашій землі дуже зачаровує. Так як не всі пірнаті можуть витримати той холод.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz