Четвер, 28.03.2024, 13:33Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Березень » 13 » НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРИРОДНИЙ ПАРК "НИЖНЬОСУЬСЬКИЙ" ОТРИМАВ НОВИЙ СПЕЦАВТОМОБІЛЬ МАРКИ РЕНО ДАСТЕР
14:07
НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРИРОДНИЙ ПАРК "НИЖНЬОСУЬСЬКИЙ" ОТРИМАВ НОВИЙ СПЕЦАВТОМОБІЛЬ МАРКИ РЕНО ДАСТЕР

12 березня 2019 року в Міністерстві екології та природних ресурсів України відбулася церемонія передачі нових автомобілів національним природним паркам та заповідникам України.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак вручив ключі від автомобілів марки Рено Дастер 20-м об’єктам природно-заповідного фонду України, які з часу свого створення не закуповували транспортні засоби.

«Сьогодні ми робимо ще один крок на зустріч збереженню Української Природи. 20 нових автомобілів марки Рено Дастер поїхали в різні куточки України «служити» захисту унікальних природних багатств України. Це - пeрша цeнтралізована закупівля спeцавтомобілів установам ПЗФ Мінприроди за останні 6 років»,- сказав Остап Семерак.

Придбані за державні кошти автомобілі спeціально обладнані для використання в складних умовах і призначені для покращення роботи служби державної охорони установ ПЗФ Мінприроди, яка наразі, забезпечена траспортом лише на 35% від необхідного обсягу.

З ними державна служба охорони ПЗФ зможе ефективно реагування на виникнення пожеж, незаконних рубок, забруднення територій, створення стихійних сміттєзвалищ, браконьєрства та інших порушень природоохоронного законодавства

За словами міністра екології, це лише початок підтримки природо-заповідної сфери.

«Проектом «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», що реалізується в рамках Угоди між КМУ та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про фінансове співробітництво, планується додатково придбати близько 40 автомобілів для 9 національних природних парків Карпатського регіону, що входять у проект»,- розповів Міністр.

В свою чергу директор національного природного парку «Меотида», що на Донеччині Надії Долгова, подякувала Мінприроди і Уряду України за підтримку та проведення великої роботи завдяки якій установи ПЗФ були минулого року забезпечені не лише автомобілями, а й плав засобами і адміністративними будівлями. Виділені кошти пішли на розробку проектів землеустрою та організацію територій та створення візит-центрів.

«Всі ці кроки для збереження і розвитку природно-заповідної сфери дуже важливі. Незважаючи на складні часи, які переживає наша країна. Ми всі разом змогли довести, що наші бажання перемагають наші можливості», - сказала Надії Долгова.

Під час заходу міністр відзначив, що останні роки - час позитивних змін в природо-заповідній політиці. Минулого року Уряд України вперше за всі роки незалежності виділив 238 млн. грн. на розвиток об’єктів ПЗФ.

Довідково:

Машини отримали:

1. Національний природний парк «Дермансько-Острозький» (Рівненська обл.)
2. Національний природний парк «Дворічанський» (Харківська обл.)
3. Національний природний парк «Кармелюкове Поділля» (Вінницька обл.)
4. Національний природний парк «Черемоський» (Чернівецька обл.)
5. Національний природний парк «Хотинський» (Чернівецька обл.)
6. Національний природний парк «Джарилгацький» (Херсонська обл.)
7. Національний природний парк «Північне Поділля» (Львівська обл.)
8. Національний природний парк «Білобережжя Святослава» (Миколаївська обл.)
9. Національний природний парк «Тузловські лимани» (Одеська обл.)
10. Національний природний парк «Олешківські піски» (Херсонська обл.)
11. Національний природний парк «Меотида» (Донецька обл.)
12. Національний природний парк «Древлянський» (Житомирська обл.)
13. Національний природний парк «Пирятинський» (Полтавська обл.)
14. Національний природний парк «Слобожанський» (Харківська обл.)
15. Національний природний парк «Дністровський каньйон» (Тернопільська обл.)
16. Національний природний парк «Нижньодніпровський» (Херсонська обл., м. Херсон)
17. Національний природний парк «Нижньосульський» (Полтавська обл.)
18. Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща» (Волинська обл.)
19. Національний природний парк «Кременецькі гори» (Тернопільська обл.)
20. Природний заповідник «Михайлівська цілина» (Сумська обл.)

Прес-служба Мінприроди

Переглядів: 494 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 171 2 »
17 anzhelkasklyar  
Досить позитивна новина, яка буде полегшувати роботу працівників НПП "Нижньосульський". Вважаю, що працівники національних природних парків тепер будуть дбати про заповідний фонд у більш комфортних умовах.

16 kripakmaxx  
Думаю , що такий подарунок дасть мотивацію це більше і наполегливіше служити і доглядати за парком . І тепер буде легше ганятися за браконьєрами )

15 okseniukbohdan  
Я вважаю що Мінестерство екології повинно проводити частіше такі акціі і це в свою чергу буде заохочувати все більше людей до праці в екологічному напрямку.

14 vova30146  
Круте та дуже корисне поповнення! Впевнений, що цей транспорт допоможе у подальшій роботі!

13 irakolo1998  
Сподіваємось, що ці авто насправді допоможуть покращити роботу службовцям та працівникам.

12 maxsemenko25  
Не викликає сумніву позитивний меседж новини, проте цифра 35%, яка вказує на рівень забезпечення природних заповідників транспортними засобами, повинна непокоїти місцеву владу, яка теж може й повинна покращувати матеріальне забезпечення заповідників свого регіону.

11 dianastr2014  
Цесправді досить гарні новини для НПП! Адже оновлення автомобільного ресурсу
полегшить роботу працівникам. А також допоможе ефективнореагувати на виникнення пожеж, незаконних дій, забруднення територій, браконьєрства
та інших порушень природоохоронного законодавства. Взагалі економічне
забезпечення та розвиток інфраструктури НПП несе вагомий вплив на розширення
можливостей Національного природного парку. Наприклад, деякі парки створюють
туристичні стежки, кемпінги, науково-дослідницьку діяльність на своїх
територіях, тим самим залучають все більше та більше людей до збереження
природи.

10 zari999777555  
Ми бачимо, що прогрес не стоїть на місці. Сучасний період розвитку досить нелегкий для України взагалі і для усіх інших інституцій зокрема. Але ж все-таки потрохи, крок за кроком відбуваються зміни на краще, і це, безумовно, підіймає настрій! Віра в краще майбутнє починає осяювати горизонт буденщини. Необхідність інвестування у апгрейд видно неозброєним оком. Вдосконалення матеріально-технічної бази природоохоронних організацій — це той внесок, який неможливо переоцінити. Отож, варто виразити щиру подяку за таку благодійну діяльність, це дійсно варте поваги. Працівники національних природних парків тепер будуть дбати про заповідний фонд у більш комфортних умовах.
Територію природоохоронних закладів буде легше зберігати у чистоті, спокої та добробуті, якщо є можливість завчасно реагувати на виникнення пожеж, паводків та інших негараздів, попереджувати браконьєрство, забруднення тощо. Усі порушення природоохоронного законодавства повинні негайно присікатися та каратися згідно із Законом України «Про охорону навколишнього природного середовища». Тільки така парадигма розвитку зможе врятувати та зберегти у цілісності та неушкодженості природні ресурси, генетичний фонд живої природи, біорізноманіття,—словом, ту невимовну красу, яку хочеться бачити кожного дня, від якої не хочеться відводити погляд, від якої стає спокійнішим та тихішим дихання, яка чарує та одухотворює!
Час невпинно лине і несе за собою низку змін в усіх сферах сучасного життя. Наразі уся трансформація та модернізація не може не викликати щирого захоплення та душевної радості. Будемо ж і надалі сподіватися, що ще більший поступ не за горами, що з кожним тижнем, навіть днем світ довкола буде змінюватися на краще.

9 karina_S  
Ну нарешті! А то як подивишся, на ті потуги єгерів та охоронців угідь та НПП запустити двигун у тих столітніх "бобіків" та "буханок" щоб ще на них і об'їхати не один десяток км території, то волею неволею розумієш, чому немає бажаного нагляду та контролю заповідних територій!

8 dpolovunka  
Дуже добре

1-10 11-17
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz