Четвер, 25.04.2024, 21:30Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2013 » Жовтень » 8 » ОЗЕЛЕНЕННЯ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ
20:40
ОЗЕЛЕНЕННЯ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Зелені насадження навколо навчальних закладів виконують полі функціональне призначення: санітарно – гігієнічне, захисне, архітектурно – художнє, протипожежне, рекреаційне, навчально – виховне.

 Вони зменшують запиленість повітря та вміст в них хімічних речовин, рівень шуму поліпшують мікроклімат територій і приміщень, збагачують повітря киснем, фітонцидами і легкими іонами, пом’якшують радіаційно – тепловий режим, мають антибактеріальні властивості.
       Але нажаль, на території більшості загальноосвітніх навчальних закладів зелені насадження формувались здебільшого стихійно з переважанням плодових садів, які нині втратили своє призначення і потребують реконструкції, оновлення, оптимізації з урахуванням екологічних умов території навколо навчального закладу.        

 

Тому, 7 жовтня працівниками парку, а саме провідним фахівцем з туризму М.І. Козловим, фахівцем з екологічної освіти О.А. Слинько, молодшими науковими співробітниками наукового відділу Ю.М. Лук’яненко та О.І.Кропивкою, працівником відділу господарського забезпечення та рекреаційного благоустрою В.О. Козачковим, також школярами 8-10 класів, директором школи В.М. Тертишником, вчителем біології В.І. Лук’яненко на території  Малобурімської ЗОШ І-ІІІ ст. було висаджено 95 саджанців дерев та кущів (посаджено 16 соток.), на території ДНЗ «Колосочки» 18 саджанців. Основними видами були: береза бородавчаста, гледичія, клен гостролистий, дуб червоний, глід чорноплодий,оріх чорний, калина, магонія падуболиста, бузина червона, айлан найвищий та ін..

Після висадження саджанців у приміщенні школи відбулася лінійка на якій працівники парку дякували школярам за співпрацю та закликами берегти природу свого краю.

 











Автор: фахівець з екологічної освіти О.А. Слинько.

        

Переглядів: 2207 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 4
4 Аліна Голтвян  
Зелені насадження покращують мікроклімат шкільної території, створюють сприятливі умови на відпочинок на свіжому повітрі. Велика роль зелених насаджень в очищенні повітря, деякі рослини вбивають хвороботворні бактерії чи затримують їхній розвиток. Ці властивості набувають особливої цінності за умов школи, де повітря міститься у 10 разів більше хвороботворних бактерій, ніж повітря полів і лісів. Також, дітей потрібно навчати з раннього віку любити природу. Дуже добре, що в школах проводяться такі заходи.

3 Анна Ж.  
Проектування загальноосвітнього шкільного закладу - це тривала і копітка робота. Потрібно намагатися максимально врахувати всі цілі та завдання створення зеленої зони, враховуючи при цьому природно-кліматичні умови, потреби населення, функціональність і різноплановість об'єкта, а так само естетичну привабливість.

2 AnnaZamaziy  
Так я згодна з Денисом, адже озелення сприяє до поліпшення якості навколишнього середовища!

1 Денис Янош  
Чудова робота,приємно бачити,що адміністрація шкіл долучаеться до таких заходів.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz