Середа, 01.05.2024, 23:36Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Серпень » 27 » ПАМ’ЯТКА НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПОЖЕЖ В ПРИРОДНИХ ЕКОСИСТЕМАХ
09:44
ПАМ’ЯТКА НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПОЖЕЖ В ПРИРОДНИХ ЕКОСИСТЕМАХ

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають непоправного збитку природі та державі. Причиною 90% пожеж в природних екосистемах є діяльність людини. У вихідні і святкові дні ліси та берегові лінії річок відвідує велика кількість громадян, що призводить до різкого зростання джерел вогню.

Причинами численних пожеж у природних екосистемах є необережне поводження з вогнем дітей та дорослих, спалювання сміття поблизу житлових будинків і на території, прилеглій до лісових масивів та водно-болотних угідь, блискавки, ефект фокусування сонячних променів на склі та консервних бляшанках, залишених людьми на природі тощо.

Тож, шановні громадяни, щоб запобігти пожежам в природних екосистемах, дотримуйтесь простих правил пожежної безпеки:

- не кидайте сірників, що горять і недопалків;

- розпалюйте вогнище тільки в спеціально облаштованих місцях, або на очищеному до шару ґрунту майданчику;

- покидаючи місце відпочинку, загасіть вогнище водою або закидайте землею до повного припинення горіння або тління тощо.

     У разі виникнення пожежі, свідком якої Ви стали, просимо викликати Державну службу України з надзвичайних ситацій, або телефонувати до адміністрації Парку (05357) 92-5-17.

Пам’ятайте! Краще запобігти виникненню природних екосистем ніж боротися з вогнем та намагатися ліквідувати наслідки.

Переглядів: 558 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 141 2 »
14 samsonenkoviktorija  
Пожежі вже стали не аби-якою проблемою для людства. Ми стали причиною виникнення цих жахливих картинок. Необдуманими діями завдаємо величезної шкоди природі, знищуємо наш багатий рослинний та тваринний світ. Знаємо ж, що відновлення біоценозів триватиме роками, але продовжуємо нищити природу. Необхідно вже починати думати хоч трішки, хоч іноді!

13 zoaranuk  
Майже кожний з нас знає ці правила, але не кожний їх дотримується. Для кожного мешканця приватної ділянки спалювати сміття на своїй присадибній чи дачній території це норма. Але більшість навіть не мають уявлення, яку загрозу несе за собою спалювання залишків рослинності, лисття, а особливо сміття.
Це досить актуальна тема сучаснос. Важко оцінити всі наслідки , адже це завдає не тільки економічних збитків, а й забирає життя людей і несе велику екологічну загрозу для нашої планети. То ж будьте уважними і бережіть свою природу.

12 alkabilyk737  
У середньому, щороку фіксується 3500 лісових пожеж на площі понад 5000га лісу. Аналіз пожежної ситуації в лісах за останні роки свідчить, що формується вона переважно під впливом антропогенних чинників і природних умов. Це, в першу чергу, необережне поводження з вогнищем людей , що разом з погодніми умовами(тривалий період сухої погоди, низька відносна вологість повітря, високи температурний фон, блискавки) значною мірою обумовлює їх винекнення, а іноді, і розповсюдження на значних площах.
Тисячі пожеж відбуваються унаслідок спалювання сухої рослинності на полях, городах і луках і торфовищах в Україні вже стали не просто "притчею во язицех", а національною катастрофою.

Щовесни і осені рятувальники, екологи, влада, інформуючи про шкоду таких пожеж для здоров'я, природи й клімату, закликають людей не нищити середовище свого існування, але ті чомусь продовжують це робити, причому, як свідчить статистика, ще з більшим завзяттям.

11 vladagusar1103  
Напевно кожен з нас чув про наймасштабнішу ситуацію, яка відбулася цього літа, а саме пожежу в Сибірі яка зруйнувала 3,3 мільйона гектарів лісу.  Основною причиною загорянь спочатку називали природний чинник — сухі грози, жарку погоду та відсутність опадів, що є наслідком глобального потепління та активної вирубки лісу. Після проведення дослідження було встановлено, що сухі грози в районі вогнищ пожеж не впливали на їх виникнення, тому основною причиною природних пожеж в Сибіру назвали необережне поводження людини з вогнем, на це вказує розташування більшої частини вогнищ загоряння біля доріг. Також однією з можливих причин пожеж називають також умисні підпали, які могли початися у зв'язку з необхідністю приховування фактів масової незаконної рубки лісу.
В ході пожеж до атмосфери Землі викинуті десятки мільйонів тонн двоокису вуглецю.
Тож давайте всі разом будемо дотримуватися простих правил пожежної безпеки, для того щоб запобігти пожежам.

10 karinkasviatobog  
Пожежники фіксують різке збільшення кількості пожеж в Україні – в середньому кожного дня в Україні стається 120 загорань в природніх екосистемах. Це жахливі цифри!!

Лісові пожежі – це страшне лихо. Гинуть не тільки дерева, а й птахи, звірі, вигорає лісова підстилка і верхній шар ґрунту. За кілька хвилин вогонь може знищити те, що виросло за багато десятиріч. Основна причина їх виникнення — порушення протипожежних правил відпочиваючими.Для запобігання пожеж, лісокористувачі очищають ліс від хмизу, сухостою, сміття, влаштовують спеціальні протипожежні смуги. Проте головним в охороні лісів є суворе дотримання відпочиваючими правил пожежної безпеки в лісах.

9 linakulko  
Посушливі погодні умови сприяють збільшенню пожеж в екосистемах. Для кожного мешканця приватної ділянки спалювати сміття на своїй присадибній чи дачній території — це норма. Але більшість навіть не мають уявлення, яку загрозу несе за собою спалювання залишків рослинності, а особливо сміття. Під час процесу горіння рослинних залишків виділяються мікрочастинки диму до складу яких входять пил, окиси азоту, важкі метали та низка канцерогенних сполук. Із сухою травою та опалим листям, як правило горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери. Пластик та поліетилен при згоранні виділяє до 70 різноманітних хімічних сполук в повітря, більшість з яких отруйні для людини. Але, катастрофічною причиною під час спалювання сухих рослинних залишків є виникнення пожеж, які можуть перерости у великомасштабні пожежі. При пожежі в зелених насадженнях гине безліч тварин, птахів та комах, які не здатні самостійно врятуватись.

8 anastejsabel  
Екологічні наслідки лісових пожеж різноманітні. Вони не лише призводять до знищення існуючих фітоценозів, але і сприяють появі шкідників, які знищують насадження, що залишилися. Пожежі переривають хід природних сукцесій, подовжують тривалість періоду досягнення клімаксу.  Пожежа на торфовому болоті після декількох сухих років призводить до його знищення, а для його відновлення необхідно тисячоліття. Згорання гумусу, який лежить на скельних породах, приводить до знищення грунту і руйнування місцезростання.

7 irinadasenko678  
Це досить актуальна тема сучасності. Майже кожний з нас знає ці правила, але не кожний їх дотримується. Дуже прикро усвідомлювати, що багатьом людям стан навколишнього середовища. Від такого ставлення страждають всі, а саме люди, рослинний та тваринний світ. не може не порадувати те, що цю проблему завжди говорять, ще змалечку навчають дітей правил поводження на природі. Тож в майбутньому є надія, що пожеж спричинених людиною стане менше.

6 barannik1999bk  
Я вважаю, що на  сьогоднішній день великою проблемою для більшості країн є лісові пожежі, які з кожним  розростаються у все більших масштабах і несуть за собою все гірші наслідки для всього людства. І про це  ми часто чуємо  із засобів масової інформації.
Головною причиною для їх виникнення лісових пожеж слугує недбалість людей. Яскравим прикладом  стала пожежа сибірських лісів в 2019 році, де були знищені понад 3 млн га землі з всією її флорою і фауною. Але найбільш шокуючим є те, що влада вчасно не зреагувала вважаючи це економічно не вигідним, що й послугувало ще більшій катастрофі. І аналізуючи дані такі пожежі все частіше трапляються по всьому світу.
Взявши хоча б дані за 2019 рік, де в Україні зареєстровано 55 204 пожежі.
У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість пожеж збільшилась на 26,8 % і це є досить шокуючим.
Важко оцінити всі наслідки  цих пожеж, адже це завдає не тільки економічних збитків, а й забирає життя людей і несе велику екологічну загрозу для нашої планети. То ж будьте уважними і бережіть свою природу.

5 manzhosvika2904  
У деяких місцях масового відпочинку на кожному гектарі залишаються багато слідів від вогнищ. Величезної шкоди лісам завдають лісові пожежі. Це страшне лихо не тільки для деревної рослинності, але й для всього живого. Основна причина їх виникнення - порушення протипожежних правил відпочиваючими та іншими людьми, які перебувають у лісі. Гинуть не тільки дерева, а й птахи, звірі, вигоряє лісова підстилка і верхній шар грунту. За кілька хвилин вогонь може знищити те, що виросло за кілька десятиріч. Пожежа завдає величезної шкоди навіть тоді, коли вона поширюється лише по землі і не переходить на крони дерев. При цьому горить лісова підстилка, гинуть корисні комахи і мікроорганізми. Вогонь ослаблює дерева. На них нападають шкідники, і з часом дерева гинуть.

1-10 11-14
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz