Четвер, 25.04.2024, 17:51Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2017 » Листопад » 3 » УВАГА!ЗАБОРОНА ВИЛОВУ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ НА ЗИМУВАЛЬНИХ ЯМАХ НПП
09:25
УВАГА!ЗАБОРОНА ВИЛОВУ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ НА ЗИМУВАЛЬНИХ ЯМАХ НПП

З 1 листопада 2017 року до початку весняно-літньої заборони 2018 року на зимувальних ямах території національного природного парку «Нижньосульський» згідно наказу №33-ОД від 30 жовтня 2017року, забороняється будь-який лов водних  біоресурсів.

З метою посилення охорони, забезпечення інформативності, підвищення ефективності роботи установи,  працівниками служби державної охорони встановлено на території Парку інформаційні знаки в місцях зимувальних ям та інформаційні щити.

Прохання до всіх рибалок-любителів дотримуйтесь Режиму використання водних біоресурсів та пересування плавзасобів у межах території національного природного парку «Нижньосульський» Затвердженого Міністерством екології та природних ресурсів України від 05.02.2016р. №46.

Любительський лов риби в зимовий період (від льодоставу до скресання криги)  дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10 або мормишкою, наживковими та живцевими знаряддями лову із загальною кількістю гачків не більше трьох штук на одного рибалку за межами зимувальних ям (у разі відсутності льоду лов здійснюється за режимом літнього періоду). Добова норма вилову риби становить 3 кг на одну особу.

ЗА ПОРУШЕННЯ ПРИРОДООХОРОННОГО ЗАКОНОДАВСТВА ВИННІ ОСОБИ ПРИТЯГУЮТЬСЯ ДО ПЕРЕДБАЧЕНОЇ ЗАКОНОДАВСТВОМ АДМІНІСТРАТИВНОЇ ТА КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ .

 

 

 

Переглядів: 731 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6
6 natalialiakhman99  
Добре,що парк турбується про захист свого біорізноманіття.Такі інформіційні знаки і щитки дають зрозуміти рибалкам,про те,де не можна здійснювати вилови,але,на мою думку,цього не достатньо,та і ця інформація має двоякі наслідки,адже,знаючи де є ці зимуючі ями з великою кількістю риби,багато недобросовісних людей можуть скористатися цим і здійснювати бракон'єрні дії.Кримінальна відповідальність і охоронні заходи повинні бути жорсткіші.

5 sokolruslanshik1999  
на мою думку, накази потрібно підтимувати якоюсь значною дією, адже якщо не наказувати рибалок за перевищей ліміт вилову риби, то можливо через певний час водойми будуть пустими зовсім!

4 anastasiasotnyk  
Будемо надіятись ,що рибалки прислухаються до цього наказу ,і будуть виловлювати рибу як наказано
Що стосується, браконрєрів ,я гадаю їм байдуже до цих наказів ,але може хоть декому ,буде не байдуже ,про подальше життя парку

3 polebkakhomenko1  
Для цього парку цей наказ є рятівником! Бо в зимній період значно зменшиться вилов риби, і в свою чергу буде триматися її стабільне число у водоймі

2 luzovicsnizana  
Ого,а 3 кг вилову риби ,на добу, на одного не забагато?

1 karinagrischenko1999  
Зимувальні ями - це місця масових скупчень риб в поглибленнях дна річок і озер в зимовий період. Зазвичай на ямах зосереджуються риби одного виду, що забезпечує найкращі умови зимівлі. У проточних водоймах зимувальні ями знаходяться в найбільш глибоких місцях із сповільненою течією. В озерах і водосховищах вони розташовуються в гирлової зони, де впадають річки, в місцях виходу підводних джерел. В зимовий період, внаслідок покриття водойм льодом, що затримує доступ кисню, можливі явища задухи та загибелі риби. Добре, що в нашій області піклуються про іхтіофауну, про її збереження.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz