П`ятниця, 19.04.2024, 12:26Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2016 » Серпень » 16 » ПЕРШІ ЕТАПИ СТВОРЕННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ СТЕЖОК НА ТЕРИТОРІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»
12:03
ПЕРШІ ЕТАПИ СТВОРЕННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ СТЕЖОК НА ТЕРИТОРІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»

Екологічна стежка - це своєрідна лабораторія в природних умовах, яка створюється з метою проведення навчальної і пропагандистської роботи з питань охорони природи, створення умов для виховання екологічно грамотної поведінки людини в навколишньому середовищі. Одним із завдань якої - екологічне виховання, формування дбайливого ставлення до природи, збереження лікарських, рідкісних і зникаючих видів рослин тощо.
Днями, а саме 10 та 11 серпня 2016 року на території Національного природного парку «Нижньосульський» проводилося початкове планування екологічних стежок Парку за участі доц.. Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка Смоляр Н. О., та працівників НПП «Нижньосульський» начальника відділу екологічної освіти Козачкової О. А., працівників відділу науки Лук'яненко Ю. М., Кропивки О. І., та Сплодитель А. О., в супроводі інженера з рекреаційного благоустрою Нестеренка О. В.
Під час планування маршрутів враховувались особливості екосистеми, кліматичні умови, місце розташування (доступність місця для відвідання), рельєф, біорізноманіття.
Екологічні стежки будуть розраховуватись на різні категорії відвідувачів, педагогів і вихователів, студентів навчальних закладів усіх рівнів акредитації, дітей старших груп дошкільних закладів, учнів загальноосвітніх шкіл, а також на відпочивальників.

 

Укладач: працівник відділу науки НПП Юлія Лук"яненко

 

 

Переглядів: 541 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 darunadobruninap-22  
На мою думку екологічні стежки є важливою складовою навчально-виховного процесу, адже вони дозволяють засвоювати учням велику кількості нової та дуже цікавої, а головне актуальної інформації про ресурсозбереження.

3 vova30146  
Таких екологічних стежок по Україні мало, дуже гарно, що перші етапи по її створенню відбуваються саме у НПП "Нижньосульський"

2 karina_S  
Я вважаю що екологічна стежка допомагає знайомитись з природою, особливостями природного ландшафту, молоді люди розширюють свій кругозір, практикуються в орієнтуванні. Екологічна стежка дає можливість побачити об'єкт в різні відрізки часу.Тому стаорення цих стежок є дуже актуальною ідеєю.

1 elisabet  
Так, на мою думку,однією з найбільш актуальних проблем сучасності є проблема екологізації свідомості населення, становлення у кожної людини, незалежно від його віку, освіти і соціального статусу, звички екологічно грамотної взаємодії зі світом природи. Екологічна стежка - це одна з можливостей для глибшого вивчення природи рідного краю. Також тут можна отримати матеріал для пошукової та дослідницької роботи. У відвідувачів будуть виробляться навички екологічного грамотного поводження, свідоме ставлення до природи.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz