П`ятниця, 26.04.2024, 19:21Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Лютий 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2022 » Лютий » 8 » ПЕРШІ ОЗНАКИ ВЕСНИ 2022 РОКУ
11:10
ПЕРШІ ОЗНАКИ ВЕСНИ 2022 РОКУ

До обов’язкових і дуже важливих функцій Національного природного парку (НПП) відноситься ведення Календаря природи, що передбачає здійснення на його території фенологічних спостережень за станом та динамікою природних комплексів та окремих видів рослинного та тваринного світу. До цього процесу залучаються як співробітники Парку, так і волонтери, місцеві мисливці та рибалки, школярі, всі хто цікавиться рідною природою.

        Дуже часто незначні, здавалось би зміни оточуючого природного середовища вказують досвідченому натуралісту про початок значних подій.

        Так було і 07 лютого цього року. На грейдерній дорозі, що проходить від села Лящівка до кременчуцької траси, з’явились невеликі зграї граків та галок, а біля високовольтних стовпів – голуби-синяки. Ці птахи були відсутні на цій ділянці на протязі двох зимових місяців. Одночасно зникли зимняк – хижі птахи,  що прилітають зимувати до нашого краю.

        З потепленням біля липівського мосту з’явились значні промоїни у льоду,  а на них - крижні та мартини жовтоногі, яких ми не спостерігали в перші зимові місяці.

        Все це ознаки,  які свідчать про наближення Весни!

 

Інформацію підготував Микола Клєстов

Переглядів: 397 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 10
10 krutoholova  
Ведення Календаря Природи важливо, адже подібним чином ми можемо з легкістю спостерігати за природніми змінами. Ранньою весною ми не помічаємо майже ніяких змін, бо вітер все такий же холодний, сніг ще не розтанув та від весни залишається тільки слово. Потім все поступово починає змінюватись і ми не встигаємо навіть помітити цих самих змін. Але Календарь природи дає нам подібну змогу

9 maculaanna02  
Ранньою весною, у березні, природа ще спить. Перші сонячні промені ще слабкі, але снігові завали поступово тануть. Тривалі морози змінюються довгоочікуваним весняним теплом. Сніг ще лежатиме на холодній землі, а крижані вітри ще не раз нагадають про зиму.

8 bogynych  
Ведення календару природи є дуже важливим, так як за допомогою нього можна відслідковувати, коли і як щорічні природні явища проявляються. Це дає можливість прогнозування певних явищ на роки уперед.

7 mega_kononenko123  
На річках починається льодохід - танення та рух льоду за течією.Відбувається танення снігів, з'являються перші проталини - невеликі ділянки відтаючого снігу.Починають дмухати теплі вітри, зимові атмосферні опади міняються на дощі та весняні зливи.Світловий день стає довшим, а ніч - коротшим.

6 annakushnirchuk13659  
Зазвичай ми цих змін не спостерігаєми,але дякуючи НПП, ми це бачимо

5 pasnichenko  
Ведення календарів природи має значення під екологічне із двох точок зору: спочатку відбувається створення (моделювання явищ), потім - використання у навчальному чи виховний процес. Для розвитку важливе значення має і ознайомлення з закономірно що перебігають змінами у природі: зростання та розвитку живих істот, сезонні зміни у природі.

Ведучи таку роботу, розширюється кругозір і її уявлення, розвиваються і уточнюються ставлення до предметах і явищах дійсності, встановлюються певні логічні зв'язку й залежності з-поміж них, збагачується словниковий запас, розвивається спостережливість і стабільний пізнавальний інтерес.

Фундаментальна обізнаність із календарями природи має у плані розумового виховання велике значення: абстрагує і наочно демонструє закономірну зв'язок природних об'єктів, зв'язок причинно-наслідкового характеру. І це дає можливість узагальнено пізнавати явища, сприяє розвитку якнаглядно-образного, а й логічного мислення.

4 yamchnskaulia  
На весні дні стають довшими, а ночі короткими. Це перша ознака яку ми бачимо, потім починає танути сніг. Як сказано в статті, птахи які прилітають зимувати до нас зникають. А весною повертаються інші. Перші кого ми можеио побачити, що повернулися це граки і галки, потім вже інші. Кажуть якщо граки повернулися то через місяць розстане сніг. Також є ще одна цікава народна прикмета: " Побачив шпака у дворі- знай: весна на порозі".
Ведення календаря природи НПП є важливим, адже кожного року клімат трохи змінюється і за  цим потрібно спостерігати. Тож чекаємо весну з нетерпінням!!!

3 pysmenna  
Щороку в певному порядку, одне одним, йдуть пори року. У кожному з пір року природні явища також відбуваються у певний час, у порядку. Навесні тане сніг, пробуджуються рослин та тварини, прилітають птахи. У літні дні в тварин і птахів з'являється нове потомство, на деревах і чагарниках дозрівають свої плоди й ягоди. Восени дерева втрачають своє зелене вбрання, летять на південь перелітні птахи, звірі посилено готуються до зими. Взимку рослинний світ перебуває у стані спокою, багато тварини ховаються від снігу і лютих морозів.
Тому введення календаря природи є дуже важливою складовою для НПП.Саме це дає змогу працівникам вчасно підготувати все до змін у навколишньому середовищі.

2 lukinchuk  
Всі явища природи відбуваються в певній послідовності, але з кожним роком динаміка  природних комплексів  та окремих видів рослинного і тваринного світу можить різнитися . Тому ННП мають дуже влучну і важливу функцію - введення календаря природи .

1 dziabienko  
Ведення Календаря природи, що входе до функцій НПП являється вельми важливим. Адже у звичайному житті ми не помічаємо малих проявів зміни в природі.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz