П`ятниця, 29.03.2024, 00:08Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2022 » Січень » 11 » ПІДГОДІВЛЯ ПТАХІВ ВЗИМКУ
13:34
ПІДГОДІВЛЯ ПТАХІВ ВЗИМКУ

З метою виховання у школярів дбайливого ставлення до природи рідного краю та збереження місцевої орнітофауни, працівники національного природного парку «Нижньосульський» проводять природоохоронну акцію «Нагодуй птахів взимку, то вони віддячать тобі влітку».

Днями працівник відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Козлов Микола Іванович провів природоохоронну акцію з вихованцями Худоліївської ЗЗСО. Фахівець Парку розповів дітям про особливості підгодівлі птахів, догляд за годівницями та раціон зимуючих пернатих. У ході розмови учні також отримали інформаційні листівки з корисною інформацією про тонкощі підгодівлі птахів, адже, як виявляється, не все можна надавати птахам в їжу.

По закінченню заняття діти вийшли на подвір’я школи та наповнили годівниці смаколиками.

Відділ еколого-освітньої роботи та рекреації

НПП "Нижньосульський"

Переглядів: 269 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 9
9 krutoholova  
Дуже гарна новина, бо з самого дитинства людям розповідають та показують те, що з усіма тваринами потрібно жити в мирі, підгодовувати їх та всіляко допомагати. Адже багато видів птахів узимку не можуть знайти собі вдосталь їжі, щоб дожити до весни. Тому дуже добре, що люди дають їм подібну можливість. Тому підгодівля птахів взимку є надзвичайно важливою справою!

8 maculaanna02  
Злакові: пшениця, ячмінь, просо, овес, рис – найулюбленіший корм більшості видів пташок. З круп найкраще підійдуть – вівсяна та перлова. Зернята соняшника– найуніверсальнішиий корм для зимуючих птахів. Велика кількість рослинних жирів у насінні соняшнику робить його важливим джерелом енергії в умовах зимових холодів.

7 bogynych  
Підгодівля птахів взимку є доволі корисною справою, яка допоможе птахам пережити несприятливий період року з мінімальними втратами. До того ж, птахам непотрібні якісь дорогі корми, які будуть не по кишені всім, вони будуть раді звичайним пшоном. Дуже приємно бачити, що молоде покоління привчають до підгодівлі пернатих, що дає можливість сподіватися, що через покоління така "традиція" підгодівлі птахів не забудеться людьми.

6 pasnichenko  
Підгодівля диких птахів взимку є цілком обґрунтованою, з біологічної точки зору, корисною справою. Хоча подекуди можна почути думки про те, що ми не маємо втручатись у природні процеси виживання птахів. Зовсім ні. Цивілізація вже і без того занадто втрутилася в ці процеси і забрала у птахів безліч природних місць для існування та пошуку харчів. І зараз ми дійсно можемо частково виправити ситуацію.

Більшість дрібних птахів лісового і лучного комплексу, що зимують в Україні, є всеїдними або зерноїдними. Лише такі види можуть знайти взимку достатньо їжі, щоб пережити сувору пору року. Частина птахів, яку ми можемо побачити взимку, мешкають тут постійно (синиці, зяблики, дятли тощо), частина ж – прилетіла до нас зимувати з північних регіонів Європи, де зими більш суворі (омелюхи, снігурі тощо). Основу зимового раціону таких видів становлять насіння та плоди рослин, що лишаються на пагонах, а також зимуючі комахи. Особливо важко знаходити їжу у ті дні, коли випадає велика кількість снігу, засипаючи трав’янисті рослини і кущі.
З цієї причини, птахи природно тягнуться до населених пунктів, де взимку можна знайти хоч трохи більше їжі. Підгодівля їх є вкрай важливою справою, яка щодня може врятувати багато пташиних життів. Метаболізм у птаха проходить надзвичайно швидко і тому для обігріву організму постійно треба харчуватись.

5 k8295081  
Птахи природно тягнуться до населених пунктів, де взимку можна знайти хоч трохи більше їжі. Підгодівля їх є вкрай важливою справою, яка щодня може врятувати багато пташиних життів. Метаболізм у птаха проходить надзвичайно швидко і тому для обігріву організму постійно треба харчуватись.

4 yamchnskaulia  
Добре, що школярів виховують дбайливо ставитися до природи, адже не всі розуміють як птахам важко вижити взимку. Причина чому вони відлітають це не стача їжі в холодну пору року, яка змушує перелітніх птахів відлітати у теплі краї. Я також вирішила взимку підтримати пернатих друзів. Створивши маленьку годівничку, де насипала різної поживи для птахів. Спочатку охочих було мало щоб поласувати, а вже потім вони зразуміли і їх було достатньо. Кожні три дні я підсипала, птахів було все більше. Це дає нам зрозуміти, що їм дуже важко в таку пору року, тож хочу закликати всих не байдужих допомогти нашим пернатим друзям.

3 annakushnirchuk13659  
На мою думку, годівля птахів у зимой час - це гарний приклад для дітей, а також цими діями ми можемо показати їм любов до навколішнього середовища. Тому я дуже пишаюсь працівниками національного природного парку "Нижньосульський" , що вони дають таку змогу дітям та дорослим підтримувати наших пернатих друзів.

2 pysmenna  
Справді,для птахів зима важка пора року,адже вони страждають від холоду та голоду.
Саме взимку пернаті потребують нашої допомоги,задля того,аби вижити.
Я вважаю, що врятувати птахів від голодної смерті можуть всі небайдужі дорослі та діти.Тому працівники національного природничого парку «Нижньосульський» роблять усе можливе,задля того,щоб зберегти біологічні види птахів,які перебувать на території парку взимку.

1 lukinchuk  
Я вважаю , що підгодівля птахів взимку є дуже корисною справою , тому що лише деякі види пернатих можуть знайти  достатньо  їжі , щоб пережити сувору пору року. Тому працівники національного природного парку "Нижньосульський" роблять вагомий внесок у збереження біологічних видів птахів, які взимку мешкають в Україні.  Також важливим критерієм є те , що дітям пояснюють особливості підгодівлі пернатих, догляд за годівницями. Головним правилом підгодівлі птахів є безперервність , тобто якщо ви вже раз проявили турботу , то ця акція не повинна бути одноразовою .

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz