П`ятниця, 26.04.2024, 03:32Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Лютий » 15 » ПІДСУМКИ КАМПАНІЇ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВОДНО-БОЛОТНИХ УГІДЬ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»
10:09
ПІДСУМКИ КАМПАНІЇ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВОДНО-БОЛОТНИХ УГІДЬ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»

В рамках відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь працівники національного природного парку «Нижньосульський» протягом двох тижнів відвідали дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади у яких із різновіковими групами дітей провели різного роду екологічні заходи. Фахівці відділу еколого-освітньої роботи та рекреації відповідально, активно та творчо попрацювали над організацією і проведенням заходів. Підготували тематичні плакати: «Рослини наших боліт», «Рослини наших водойм», «Птахи наших водойм та узбереж», презентації: «Всесвітній день водно-болотних угідь», «Ці дивовижні мешканці», «Водно-болотні угіддя – важливий чинник у формуванні клімату регіону», а також інформаційні листівки, буклети про значення водно-болотних угідь у природі та житті людини.

Для вихованців опорного закладу Оржицької загальноосвітньої школи I-IIIст. імені І.Я.Франка працівники парку провели інтерактивні заняття на теми: «Скарби боліт», «Хто мешкає в болотах?», «Цікаві факти про водно-болотні угіддя», «Чи потрібні болота?», «Фауна боліт нашої місцевості», «Подорожуємо водно-болотними угіддя Нижньосульського парку». Разом з екологічною агітбригадою «Води кольорові» організували та провели виступ на тему: «Годі виснажувати водно-болотні угіддя» для учнів 8-10 класів.

У навчальному закладі Погребняківської ЗОШ I-IIIст. фахівці парку розповіли дітям про водно-болотні угіддя НПП «Нижньосульський», їх рослинний і тваринний світ та показали відеофільм «Сула». В свою чергу шкільна екологічна агітбригада «Еколог» підготувала виступ та ознайомила присутніх з історією та метою створення даного екологічного свята.

Для учнів Худоліївської загальноосвітньої школі І-ІІІ ступенів працівники провели заняття з елементами бесіди, де діти дізналися про історію виникнення Всесвітнього дня водно-болотних угідь, ознайомилися з різними типами водно-болотних угідь та їх мешканцями.

Найменшим природолюбам, вихованцям Чутівського дошкільного навчального закладу «Дзвіночок» фахівці парку провели заняття на тему – «Подорож жабеняти Тоші водно-болотними угіддями Нижньосульського парку». Під час якого діти поринули в цікаву, змістовну подорож з жабеням Тошею. Дізналися, що таке водно-болотні угіддя, ознайомилися з тваринним та рослинним світом цих чудових і цінних територій. Відгадували загадки, кросворди, шукали відмінності між малюнками, складали пазли рослин, пройшли лабіринтом «Повернення додому».

Такі заходи були проведені з метою підвищення обізнаності шкільної та дошкільної молоді з питань необхідності збереження водно-болотних угідь, розширення кругозору у дітей, виховання підростаючого покоління з усвідомленням вразливості природних екосистем та необхідності їх збереження.

Відділ еколого-освітньої роботи та рекреації НПП «Нижньосульський»

Переглядів: 560 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
5 ilonacom2028  
Чудово, що працівники НПП так серйозно відносяться до цього і заохочують дітей, проводять для них такі інтернативні заняття, подають нову цікаву інформацію про природу, про наше навколишнє середовище. Це є важливим спектором щодо виховання підростаючого покоління з усвідомленням вразливості природних екосистем та необхідності їх збереження.

4 karina_S  
Гадаю, не кожен заповідник або НПП має таке блискуче портфоліо виховної співпраці з навчальними закладами! Тому, великий респект НПП Нижньосульський!!! biggrin

3 dianastr2014  
Надзвичайно чудові ідеї працівників НПП щодо співпраці з дітьми різного віку. Я вважаю,це не лише впливає на їх ставлення до природи, а й розширює загальний світогляд, навчає бачити красу у всьому, що їх оточує.

1 rozenmarm  
Дуже добре, що працівники НПП "Нижньосульський» піклуються про  розвиток дітей. Важливо, щоб діти розвивались всебічно та пізнавали нову цікаву інформацію про навколишнє середовище. Такі заходи розширюють кругозір дітей, прищеплюють важливі якості, які в подальшому допоможуть збереженню водно-болотяних угідь

2 svetaz280210098  
цілком з вами згодна!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz